Skocz do zawartości

Przeindeksowanie słowa na podstronę i spadek w pozycji

Swiezu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

wczoraj zmieniłem title w meta, żeby wstawić "drugie" słowo kluczowe. Spadek zanotowały dwie frazy mimo. Jednak, jeżeli chodzi o pierwszą (do tej pory był na 3 pozycji) pojawił się na 27 pozycji jako podstrona - nawet bym wolał, żeby to była ta podstrona dlaczego jednak jest taka duża różnica w pozycji lub/i dlaczego mimo to, że podstrona jest niżej pojawia się, a strona główna, która była na 3 "zniknęła". Filtra raczej nie ma bo pojawia się na inne frazy - chyba, że filtr jest nie na domenę, a na frazę?

Po zmianie z domeny głównej na podstronę linkowanej frazy algorytm zaczął uwzględniać jej wartość w indeksie. Jako że podstrona pewnie była słabsza stąd spadek. Nie do końca jest tak że fraza przejmie moc z domeny głównej ponieważ stamtąd sok rozpływa się równomiernie na całość. Tak przynajmniej było u mnie ale dotyczyło to sytuacji odwrotnej. Wydawało mi się, że fraza dostałą filtr po czym znajdowałem stronę główną na to hasło na 7/8 stronie.

Jeszcze dodam, że po zapytaniu "fraza kluczowa site:mojadomena.com" to wciąż podstrona jest przed główną mimo, że główna była wyżej i to o wiele na tę frazę. Swoją drogą da się ustawić w Webmaster Tools albo gdzies powiedziec robotom jakie podstrony maja indeksować na dane frazy?

jezeli chcesz zamienic podstrone w indeksie to musisz ja duzo mocniej podlinkowac

a swoja droga jezeli masz takie duze wachania pozycji to:

a) strona jest praktycznie niepodlinkowana

:D strona jest linkowana z niestabilnych zrodel

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

• 2 tygodnie później...

Aj aj aj - znalazłem powód. Po prostu ze starej domeny, z której była 301-nka przez przypadek usunąłem to przekierowanie, a domena miała sporo linków. Teraz mam pytanie do doświadczonych - czy po przywróceniu 301-nki strona wróci na swoje miejsca? Radości w smutku jest tyle, że znalazłem przyczynę, również pracownicy Google'a nic nie znaleźli po prośbie ponownego rozpatrzenia więc do tego czyste sumienie.

Aj aj aj - znalazłem powód. Po prostu ze starej domeny, z której była 301-nka przez przypadek usunąłem to przekierowanie, a domena miała sporo linków. Teraz mam pytanie do doświadczonych - czy po przywróceniu 301-nki strona wróci na swoje miejsca? Radości w smutku jest tyle, że znalazłem przyczynę, również pracownicy Google'a nic nie znaleźli po prośbie ponownego rozpatrzenia więc do tego czyste sumienie.

Powinno być lepiej, chociaż gwarancji, że pozycje wrócą dokładnie na te poprzednie to nie ma. Ale byłbym dobrej myśli skoro znalazłeś przyczynę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności