Skocz do zawartości

Brumek dodawarka do wordpresow

maqriusz182

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 89
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Hmmm Dziwny ten program aplikacja okienkowa z interfejsem webowym - jak strona wwww.

Zresztą jego interfejs okienkowy to lekka ściema, bo całą robotę widać, że robi PHP :)

------------

Jakie dane wysyłasz na https://brumek.pl/powiadomienia.php, bo wiedzę, że ten adres często się pojawia w programie, a nie chce mi się instalować sniffera by zobaczyć komunikacje HTTP z Twoją stroną brumek. Wiec jak to wygala ?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@ExeOutput for PHP wszystko wyjasnia

Jakaś nowa technologia hybryd aplikacji okienkowej z interfejsem webowym i silnikiem PHP ;)

@Powiadomienia informacja o aktualizaci jak bedzie

Czyli Ręczysz Słowem, że program nie wysyła np dodanych adresów WP do Twojej bazy ? Bo jeśli Robisz to ukrytkiem to bardzo źle, a sprawdzić to też nie problem :) Jeśli pobierasz = wysyłasz np w zamian za darmowe używanie co by było też zrozumiałe to powinieneś o tym jawnie uprzedzić userów programu.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Mamy z tego rozumieć, że jednak zbierz - wysyłasz do własnego serwera adresy precli jakie userzy podają w programie ?

Jeśli tak to NIE ŁADNIE, ŻE O TYM NIE NAPISAŁEM W PIERWSZYM POŚCIE ;)

---

Program instalowany na komputerze NIE MA PRAWA wysyłać żadnych danych bez zgody jego użytkownika. Jeśli jest inaczej twój program działa jak virus....

Mamy z tego rozumieć, że jednak zbierz - wysyłasz do własnego serwera adresy precli jakie userzy podają w programie ?

Jeśli tak to NIE ŁADNIE, ŻE O TYM NIE NAPISAŁEM W PIERWSZYM POŚCIE ;)

---

Program instalowany na komputerze NIE MA PRAWA wysyłać żadnych danych bez zgody jego użytkownika. Jeśli jest inaczej twój program działa jak virus....

Wyraznie jest napisane na stronie startowej ze jezeli chcesz dostac dostep do calej bazy adresow musisz podac swoj jeden wlasny. Adres ten jest dopisywany do bazy.

Program nie ma nic wspolnego z wirusem. Jezeli nie chcesz dzielic sie swoim blogiem z innymi uzytkownikami programu nie podajesz swojego bloga i nie dostajesz listy wszystkich adresow.

chwila chwila

- własne adresy precli [np 100 adresów] do których program ma dodawać wpisy można dodawać do programu - TAK / NIE ?

- i te sto adresów twój program wyśle zaocznie do twojej bazy - bazy programu - TAK / NIE?

Idea bardzo szczytna, dziwnie tylko że:

https://www.virustotal.com/file-scan/report...4c9-1296320004#

pokazuje 1/43

ClamAV 0.96.4.0 2011.01.29 PUA.Packed.PECompact-1

Możesz mi powiedzieć co to jest ten PUA Packed?

Ładowanie strony w 2 sekundy, polecam: Lh.pl . Test

Nie wiem co to jest ta PUA. Wiem natomiast ze program nie ma w sobie zadnego wirusa. Udostepniam go za darmo, nie mam zamiaru nikogo oszukiwac. Jedynm warunkiem aby dostac dostep do calej bazy adresow jest dodanie odpowiednieo wordpresa.

Widac jednak ze jak cos jest udostepnione za darmo odrazu wzbudza wielkie podejzenia. Jezeli ktos sie boi ze z pod łóżka zaatakuje go "PUA" nie powinien pobierac programu :soczek:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności