Skocz do zawartości

Unikatowy opis w katalogach

Prox

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy warto trudzić się dla unikatowych opisów i tytułów w katalogach stron albo liście kilkunastu swoich opisów i tytułów i zmieniać je co chwilę ? Wiem, że w WP to się liczy i w artykułach ale czy w opisach np. w otwarty.pl mini czy EasyDir?

Pozdrawiam

Osobiście do każdego katalogu przygotowuję zupełnie inny, obszerny i unikatowy opis strony - efekty są znakomite, ale w przypadku krótkich opisów można stworzyć kilka wersji i każdą z nich kilkukrotnie wykorzystać, bez uszczerbku dla mocy linków.

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

ktoś gdzies kiedys napsiał ze porządnei zredagownay unikalny opsi w katalogu nie ląduje w suplemencie ... i musi miec tak z 500-600 znaków.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

O wpadnięciu do SI decyduje nie tylko unikalność opisu.

Prox, tytuły musisz na pewno zmieniać, bo zazwyczaj są one anchorami linków. Co do opisów, nie musisz do tego aż tak skrajnie podchodzić i zmieniać opisów dosłownie w każdym katalogu.

ktoś gdzies kiedys napsiał ze porządnei zredagownay unikalny opsi w katalogu nie ląduje w suplemencie ... i musi miec tak z 500-600 znaków.

To może ja :(, ale może też ktoś inny. Kiedyś to tam analizowałem i obserwowałem, ogólnie podstawowym czynnikiem są tutaj linki (przy założeniu, że sam wpis nie jest podlinkowany mocnymi linkami zew.) Liczy się ogólna moc katalogu, czy serwisu. Jednak w tym samym serwisie (dobrze podlinkowanym), wg. moich obserwacji kopiowane albo krótkie artykuły - tak jak napisał zgred - łatwiej lądowały w suplemencie niż unikalne długie. Później suplement został zmodyfikowany i połączony z głównym indeksem, ale nie zniknął całkowicie. Te wpisy, które normalnie lądowały w SI, można odszukać w wynikach, ale linki z nich, o ile coś dają, to dają nieporównywalnie mniej niż linki z wpisów, które w tym dzisiejszym odpowiedniku SI się nie znajdują.

Wg mnie to jest najlepsza broń Google przeciw sztucznemu nabijaniu linków. Dlatego właśnie serwis może mieć ogrom linków i mieć PR1 albo 0, dlatego też dodanie 10tys linków z danym anchorem może mieć znikomy wpływ na pozycję itp.

Z kolei ewolucja SI, wg. mnie wynikała z tego, że również wartościowe artykuły ze słabych serwisów nie pojawiały się w wynikach.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Moje skromne zdanie to ze w przypadku katalogow unikalny opis to strata czasu powod..? Wkoncu link znajduje sie gdzies tam nad opisem a nie w tekscie wiec google nie do konca laczy opis z linkiem do strony. Wedlug moich malych testow pozycjonowalem 2 strony na ta sama fraze dokladnie tak samo jedyna roznica byla, jedna strona katalogowana z takim samym wpisem , druga z unikalnym oraz wpisy byly katalogowane w roznych odstepach czasu.. roznica pozycyji .. 1 pierwsza strona byla na 9 pozycji druga na 10... wiec unikalny opis w katalogu to poprostu strata czasu

Moje skromne zdanie to ze w przypadku katalogow unikalny opis to strata czasu powod..? Wkoncu link znajduje sie gdzies tam nad opisem a nie w tekscie wiec google nie do konca laczy opis z linkiem do strony

Na jakiej podstawie wnioskujesz, że google nie do końca łączy opis z linkiem w takim przypadku?

Wg. mnie to, że link jest w treści, czy poza nią, nie ma aż takiego znaczenia.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

A ja napiszę przewrotnie;) Dla właściciela katalogu ma spore znaczenie unikalny opis ot choćby dlatego, że przy unikalnym opisie na daną podstronę może trafić jakiś user z longtaila. Dla dodającego w sumie też to ma znaczenie, bo taki internauta prawdopodobnie zainteresuje się stroną i na nią wejdzie, wiec oprócz linku mamy jeszcze UU. Wiadomo, że im więcej unikalnej treści na stronie tym większe szanse na niszowe frazy i wejścia z nich.

Ale to tylko takie moje zdanie nie potwierdzone żadnymi badaniami.

Unikalny wpis dla właściciela katalogu może i coś ma. Ale jako właściciel strony pozycjonowanej czy jako pozycjoner siedzieć i wymyślać unikatowe wpisy tylko po to aby 1 na 10000 ludzi wszedł na stronę?! Nie wydaje mi się opłacalne. Jeśli ten ktoś będzie chciał znaleźć tą stronę to i tak to zrobi. A chyba lepiej poświęcić ten czas na pisanie unikalnych art. do precli.

Darmowy katalog stron internetowych Katalog stron - Jogurcik

Też z katalogów zgreda mam więcej wejść niż z precli. A jeśli chodzi o unikalny opis i stratę czasu na jego przygotowanie to pisałem już gdzieś tutaj na forum, że stworzenie takiego opisu przy użyciu mieszarki tekstu to kilka sekund.

a dodajesz w ogole strony do takich smieci? jak widze ze katalog nie ma porzadnej skorki, nie jest podlinkowany albo na normalnej domenie to nawet mi sie nie chce kopii opisu wklejac. ostatnio licze ze katalogi na skrypcie generala troche pozyja, mimo ze mlode to jednak ludzie za nie placili wiec moze jest szansa ;)

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności