Skocz do zawartości

Geolokalizacja

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam taką sytuacje :

Domena (.com) , serwer w USA , content EN całej strony.

Tworzę 1 dział : www.adres.com/polska.php , zamieszczam w nim content PL

Pytanie :

Czy : www.adres.com/polska.php Google potraktuje nie gorzej od np. strona : www.polska.com (content w całości PL) ?

Tzn. czy link na www.adres.com/polska.php da mi taką moc (polskie SERPy) jak link na www.polska.com ?

Załóżmy że PR mają te same, backlinki z tego samego źródła na ten sam anchor.

Z góry dziękuje za wypowiedzi:)

nie umieszczaj linków do jedej domeny z różnych geolokalizacji tudzież języków bo zrobisz sobie krzywde

Jaką krzywdę, chyba żartujesz? Wg. Ciebie domena polska która jest popularna w świecie (linkują do niej zewsząd) robi sobie krzywdę?

Linkowałem mocno, stronę EN, z mocnych polskich stron i co?? Krzywda się stała nie? Chyba, że Top 1 to jest krzywda.

EDIT.

Żeby ktoś mnie źle nie zrozumiał, nie piszę, że geolokalizacja nie ma wpływu!

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Czy : www.adres.com/polska.php Google potraktuje nie gorzej od np. strona : www.polska.com (content w całości PL) ?
Ehh, nie wiesz co piszesz, po pierwsze, domena nie ma tak dużego znaczenia, po drugie, zauważ, że podstrona, a domena to dwie rożne rzeczy, przykład co lepsze reklama na aucie czy na oponie?
Tzn. czy link na www.adres.com/polska.php da mi taką moc (polskie SERPy) jak link na www.polska.com ?

Po drugie to jaką ma wartość link, zależy od strony na jakiej się znajduje, a adres nie ma wtym wypadku żadnego znaczenia, jeśli już ma to szczątkowe, patrz punkt 1.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Nie wyjaśniłem widocznie o co mi chodzi. Kryterium porównania tych dwóch adresów :

1. www.adres.com/polska.php - tutaj jest tylko 1 dział w polskiej wersji językowej.

2. www.polska.com - tutaj jest cały serwis w polskiej wersji językowej.

Jak wiadomo aby być w polskich SERP-ach wysoko trzeba linkować ze stron z polskim contentem.

Czy Google uzna www.adres.com/polska.php za polską stronę ? i nada podobną moc linkowi jak temu zamieszczonemu na www.polska.com?

Nie wyjaśniłem widocznie o co mi chodzi. Kryterium porównania tych dwóch adresów :

1. www.adres.com/polska.php - tutaj jest tylko 1 dział w polskiej wersji językowej.

2. www.polska.com - tutaj jest cały serwis w polskiej wersji językowej.

Jak wiadomo aby być w polskich SERP-ach wysoko trzeba linkować ze stron z polskim contentem.

Czy Google uzna www.adres.com/polska.php za polską stronę ? i nada podobną moc linkowi jak temu zamieszczonemu na www.polska.com?

pierwsze primo - wyszukiwarka ocenia STRONY, nie domeny

drugie primo - albo wystarczy linkowac z zagramanicy z polskim anchorem, choc ostatnio mniej w mojej branzy.

trzecie primo - nie ma to znaczenia czy uzna czy nie uzna. po prostu pokaze na wlasciwe haslo. Lasnik zachecal jakies 6 m-cy temu zeby polski content domena.com dawac na domena.pl ale z drugiej strony znam przypadek, gdy cos takiego google pietnowal.

i nada podobną moc linkowi jak temu zamieszczonemu na www.polska.com

chyba juz rozumiem pytanie.

odpowiedz: najlepiej kup oba linki :)

polish suicide flew 48 successful missions

Wyszukiwarka ocenia strony i domeny :D ,więć piszesz "prawie" prawdę.Gdy pozycjonujesz na domenę główną masz większe prawdopodobieństwo szybszego dojścia na wysokie pozycję niż w przypadku pozycjonowania samej podstrony,lepszym wyjściem byłoby założenie subdomeny.

UX+SEM=ROI!

mail:dszpak(malpa-at)gmail.com

Gdy pozycjonujesz na domenę główną masz większe prawdopodobieństwo szybszego dojścia na wysokie pozycję niż w przypadku pozycjonowania samej podstrony...

Nie zgodzę sie z Tobą. Pradopodbieństwo masz takie same, jeśli zaś podstrona jest na "dobrej" stronie to można ją wypchnąć dużo szybciej i mniejszym kosztem niż inną domenę.

W niekórych przypadkach podstrona nawet nie musi się znajdować na niewiadomo jakiej domenie, IMHO SERPy z podstronami są bardziej "naturalne" niż top100 z samymi domenami...

Sam bardzo często pozycjonuje podstrony klientów....

Zobacz co spamerzy robią z podstronami z my.opera.com, *.edu, *.gov i wszelkich innych "silnych" domen, gdzie można wcisnąć swoją treść...

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

No cóż ile pozycjonerów tyle opinii...

Imo pare linków z innych geolokalizacji ok nie zaszkodzi ale jeśli nagle ilośc linków ze stron np de przekroczy znacznie ilość linków ze stron pl to schrzanisz sobie geolokalizację strony i zaczniesz spadać w wynikach PL.

Moje zdanie mój EOT

Wiem coś o tym bo sam robię pdoobne rzeczy:).Tylko Ty piszesz o skrajnościach konkretnych przypadkach,ja zakładałem że piszemy o pustej nowej domenie,która nie ma jeszcze mocy.Według mnie dla nowej domeny łatwiej jest wypozycjonować domenę główną niż subdomenę lub podstronę,no ale to jest troche subietkwyan opinia dlatego się kłócić nie będe.

UX+SEM=ROI!

mail:dszpak(malpa-at)gmail.com

• 2 tygodnie później...

Mam pytanie odnosnie gelokalizacji .. nie ma sensu zakladac nowy temat

Pozycjonuje strone www.xxxx.co.uk strona jest umieszczona na serwerze angielskim..

Czytalem kiedys ze wystarczy miec co.uk badz serwer angielski aby odpowniedio to zgelokalizowalo jak moge tak napisac...

Dodaje rozne linki lecz 3/4 pochodzi z USA gdyz ciezko jest znalesc cos sensownego z UK...

Zauwazylem ze linki ladnie sie dodaja strona ma ich coraz wiecej lecz na samym www.google.com a nie na co.uk ...

Czy to chwilowe i po jakims czasie sie wyrowna? czy nie ma to roznicy ?

Nie chce sytuacji gdzie wpisze law i strona bedzie znacznie wyzej w USA niz w UK

BlogSeo - Skuteczna Reklama BlogSeo - darmowa reklama w internecie czyli wszystko to co potrzebne do pozycjonowania

Blog Anglojezyczny Szukasz darmowych anglojezycznych stron na ktorych możesz umieścić swój link ? News - Press daje Ci taką możliość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności