Skocz do zawartości

Jakimi anchorami linkować zaplecze?

kazek1986

Rekomendowane odpowiedzi

Cały czas zastanawiam się jakie anchory należy używać kiedy linkujemy swoje zaplecze? Z tego co mi wiadomo to najlepiej jeżeli linkowane byłoby takimi frazami na które pozycjonowana jest strona którą te zaplecza dopalają, ale czy wtedy nie tworzy konkurencji dla pozycjonowanej strony? Czy może używać frazy związane z tematyką strony pozycjonowanej ale nie te na które tą stronę pozycjonujemy? Jeszcze jedna możliwość jaką widzę to linkowanie zaplecza anchorami long-tail pozycjonowanego serwisu. W jaki sposób Wy to robicie? :)

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Trzeba linkować anchorami powiązanymi z linkowana strona:) Jeżeli zapleczowe jest śmieciowe(typowe zapleczowe darmowa grafika itp) to trzeba linkować takie tak żeby nie pokazywać się w topie. Jeżeli wartościowe to trzeba tak żeby się pokazać:)

Zawsze możesz wykonać przekierowanie 301 z domeny zaplecza na domenę pozycjonowaną jeśli domena zaplecza wyskoczy Ci wysoko ;)

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

Jeżeli zapleczowe jest śmieciowe(typowe zapleczowe darmowa grafika itp) ...

Na darmowej grafice też może być wartościowe zaplecze, prze wszystkim liczy się treść, oczywiście zależy jaka to darmowa grafika ;)

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

• 2 miesiące temu...
... Z tego co mi wiadomo to najlepiej jeżeli linkowane byłoby takimi frazami na które pozycjonowana jest strona którą te zaplecza dopalają, ....

Błąd odwrotnie, linkować innymi frazami aniżeli linkowana storna dopala

Bardzo proszę o jakiś krótki przykład bo trochę się w tym pogubiłem. :)

z góry dzięki!

mniej znaczy więcej

Jeżeli np. pozycjonujesz witrynę na frazę konto firmowe, to zaplecze z którego linkujesz tą witrynę linkujesz na frazy takie jak: rachunek firmowy, konto dla firmy itp., czyli frazy związane z tematyką witryny pozycjonowanej ale nie takie same, przynajmniej ja to tak rozumuje :)

• 1 rok później...
  • 3 miesiące temu...
  • 9 miesięcy temu...

@Przemo32 - jeśli będziesz różnicował anchory to raczej nie przejmowałbym się zbyt dużym przyrostem linków. Nawet jeśli dostaniesz bana to jest to tylko zaplecze i w każdej chwili możesz postawić następne

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Nie można też przesadzać bo niby postawi się następne, ale czas poświęcony będzie stracony.

Wszystko w Warszawie - fryzjer wilanów - pełen zakres, ubezpieczenie samochodu, domu, mieszkania, firmy. ubezpieczenia na Bemowie - tu nas znajdziesz - zapraszam do kontaktu ubezpieczenia w Wilanowie Zapraszam

... Z tego co mi wiadomo to najlepiej jeżeli linkowane byłoby takimi frazami na które pozycjonowana jest strona którą te zaplecza dopalają, ....

Błąd odwrotnie, linkować innymi frazami aniżeli linkowana storna dopala

Moim zdaniem Xann sie myli. Oczywiscie uprzedze tu jego argument ,ze to po to zeby zaplecze nie przeskoczylo strony...

Ja myślę, że oboje mają rację. Kwestia tego, które będzie bardziej skuteczne ale to wypadło by test zrobić.

Tylu ilu pozycjonerów tyle przepisów na sukces :-)

forum.png

Strony internetowe, sklepy internetowe, pozycjonowanie, aplikacje mobilne, projektowanie graficzne - xfect.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności