Skocz do zawartości

Co ze stronkami z obrazkami...

hooli

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie, odnosnie stron z grafika, znalazlem oczywiscie w regulaminie:

"Materiał Praw Autorskich

Aby uniknąć powiązań z roszczeniami dot. praw autorskich, wydawcy serwisów WWW nie mogą wyświetlać reklam na stronach z muzyką mp3, filmami, grupami dyskusyjnymi i obrazkami."

Z tego co wyczytalem na forum, niektore osoby posiadaja na swojej stronie np. mp3 - i maja zgody autorów na ich publikacje, moje pytanie: jak mam poinformowac, ze posiadam prawa do obrazkow/grafiki, czy umiescic jakas adnotacje, czy cos do nich wyslac?

Jesli ktos cos wie :) czekam na info ;)

Zawsze można dodać małą adnotację, że posiadasz prawa do obrazków np. w regulaminie.

Inna sprawa, że jak google wyśle maila, że masz obrazki i łamiesz regulamin wtedy im odpisać że masz prawa do tego.

W innym wypadku nie ma sensu zawracać sobie głowy tym.

Jak google zablokuje konto, wtedy zaczne się martwić jak im udnowodnić, że ponad 700 mp3 to Polscy Dj których mam na liście gadu gadu i którzy mogą ręczyć słowem i papierkiem, że zezwolili. Jak na razie od kąd jestem w adsense takich problemów nie mam.

Tak więc nie warto się tym przyjemność, bo maile idą szybko a odpowiedź będzie po 2 miesiącach albo nigdy :soczek:

muzyką mp3, filmami, grupami dyskusyjnymi i obrazkami."

Jak by ludzie na to patrzyli to nie bylo by wcale stron z Adsense

TYlko oni są górą bo wszyscy łamiemy regulamin

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

muzyką mp3, filmami, grupami dyskusyjnymi i obrazkami."

No to pozostaje by na stronce miec wlasne obrazki i tylko wlasne artykuly - wszystkie katalogi powinny byc zablokowane bo zazwyczaj zapodaje sie w głównym banerze jakąś tam grafikę

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Ja sobie domniemuje, że tu chodzi o strony stricte z obrazkami - tzn różnej maści strony z tapetami głównie.. Bo czym innym pojedyńcza grafika gdzieś w serwisie a co innego, serwis oferujący w zasadzie jedynie te grafiki (w domyśle bez praw autorskich do nich)...

No to pozostaje by na stronce miec wlasne obrazki i tylko wlasne artykuly

Generalnie postępując inaczej, tzn nie posiadając zgody na publikacje grafik, czy tekstów, to łamiesz prawo a nie tylko regulamin adsense.

ja mam strone ze zdjeciami i w sumie tylko ze zdjeciami, tresci na niej jest malo bo w sumie tresc u mnie to zdjecia ;-)

regulaminu na pewno nie lamie

punkt mowiacy o prawach autorskich moim zdaniem MUSIAŁ byc w regulaminie adsesne - watpie natomiast aby google go tak pilnowalo. To raczej tylko na wszelki wypadek i aby odstraszyc strony z warezami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności