Skocz do zawartości

Problem z PR i zmianą serwera

_valdo

Rekomendowane odpowiedzi

Mam stronę A na serwerze X stronka A jest małą niepozorną stronką bez linków wychodzących ma tylko jedną IMO zaletę - PR 5

I teraz mam pytanie czy gdy przeniosę stronę na inny serwer (linki które teraz kierują do tej strony zostaną zaktualizowane) to czy strona ta po jakimś czasie odzyska swój PR ?

Z góry dziekuję za odpowiedź.

Nie jest badany serwer, tylko jest badana domena.

Jeśli domena ma PR-5 to nie widzę przeciwwskazań by na innym serwerze miała również PR-5.

Linki kierują na daną domenę a nie na serwer.

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki!

301 - powinno przynieść wyniki. Czyli przeniesienie PR + moc linków kierujących na starą domena.

Oczywiście na wyniki trzeba będzie poczekać.

Ps. Nie są przenoszone filtry na dana fraze. [301]

- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Nie - jeśli 301 pozostanie conajmniej 3-4 m/ce.

Uwzględniając przyszły PR - 2-3

Nie...

Chyba nie chcesz wmówić, że po zdjęciu 5-cio miesięcznego przekierowania nie będę mógł zaindeksować domeny na ktorej to przekierowanie wisiało...

A skoro będę mógł to gdzie będą wskazywały stare linki - na nową domenę (poprzez to 5cio miesieczne przekierowanie) czy na starą ?

Erbit - pisze o przeniesieniu PR .....

Oczywiście po zdjęciu 301 - strona zostanie normalnie zaindexowana....

zebol

A pozostała część mojego pytania - czyli co się stanie ze starymi linkami prowadzącymi do starej domenY ?

Czy chcesz powiedziec, ze po 5 miesiacach przekierowania 301, linki wskazujace starą domenę zaczną wskazywać nową domenę nawet po zdjeciu tego przekierowania ?

Stare linki tak jak pisałem w 1. poscie zostaną zmienione i będą wskazywały na nową domenę. Mam na tyle komfortową sytuację, że PR mojej strony bierze się praktycznie z 2 głównych linków 1 na stronie PR=6 z 4 linkami wych. i 1 na stronie PR=4 z 2 linkami wych.

Valdo - chcę zebola wyprowadzic z bledu.

Odnosniwe Twego pytania. PR ma sie nijak do czegokolwiek. Jego znaczenie jest znikome (a juz na pewno nie podnosi pozycji strony). Przecietny internauta nawet nie wie co to PR - wiec nie zamartwiaj sie - stawiaj nową domene a PR 3 lub 4 murowany przy pierwszym update! Wyzszy PR to kwestia linkow... z czasem dogonisz i przeskoczysz obecny PR.

Poza tym - Twoj obecny PR moze takze wynikac z tego, ze to subdomena (darmowy adres). Najczesciej jest tak, ze subdomeny bardzo szybko łapią PR -1 w stusunku do domeny.

Tyle - w tej kwestii.. polecam lekture forum.

zebol

A pozostała część mojego pytania - czyli co się stanie ze starymi linkami prowadzącymi do starej domenY ?

Czy chcesz powiedziec, ze po 5 miesiacach przekierowania 301, linki wskazujace starą domenę zaczną wskazywać nową domenę nawet po zdjeciu tego przekierowania ?

Stare lini jak i site z powrotem będą wskazywać starą domenę - to chyba oczywiste.

Czyli sytuacja wróci do stanu z przed 301.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności