Skocz do zawartości

najnowsza wersja mini otwarty mod v2.0

Rekomendowane odpowiedzi

mini otwarty mod v2.0 - modyfikacje - najnowsza wersja (346 kB)

wersja z dnia 22.08.2008

Nowa wersja została naturalnie oparta na poprzedniej modyfikacji autorstwa pkruk and wedan a więc posiada również poprzednie modyfikacje. Nie daje 100% gwarancji że upgrade postawionych katalogów na starym skrypcie odbędzie się bezproblemowo. Jak wygląda ta nieco zmodyfikowana wersja poczciwego miniacza ?

screenhunter001ha6.th.jpg screenhunter002uk8.th.jpg

INSTALACJA

- Rozpakuj i skopiuj pliki na serwer

- Nadaj prawa katalogu [otwarty_inc] na chmod 755

- Uruchom plik instalacyjny www.twojadomena.pl/otwarty_inc/otwarty_install.php

- Po zainstalowaniu usun plik otwarty_install.php

- Nadaj prawa 755 katalogowi [lp_cache] - zbiera sesje link popularity

- Nadaj prawa 755 plikom rob_pl.db i rob.db - zbieraja dane o odwiedzinach robotów wyszukiwarek

Dla powiadomien mailowych nalezy wprowadzic tresc powiadomienia do plikow

otwarty_admin/mail_dodano.php

otwarty_admin/mail_usunieto.php

//------------------------------------------------------------------

WPROWADZONE MODYFIKACJE

otwarty mini pl mod v2.0

1. Wprowadzono nieznacznie zmieniona templatke dla odróżnienia zwykłego otwarty mini od zmodyfikowanej pod katem seo wersji v2.0.

2. Naprawiono złe wyświetlanie miniaturek stron.

3. Dodano modyfikacje 'seo-url' wyświetlająca linki w zależności od nazwy podstrony np. zamiast szcz-1.html /pozycjonowanie-s1.html.

4. Dodano modyfikacje 'lokalne tagi' wyświetlająca tagi według slow kluczowych danego wpisu (powoduje znaczny wzrost situ katalogu!).

5. Dodano modyfikacje 'globalne tagi' wyświetlająca chmurkę losowych najczęściej występujących slow kluczowych.

6. Dodano modyfikacje 'linki anchor-text' umożliwiająca wstawienie dodatkowych linków anchor text do opisu strony.

7. Naprawiono źle działające pobieranie meta danych podczas dodawania stron z kodowaniem utf-8.

8. Dodano dodatkowe informacje o włączonych modach w stronie inf.html

Wszystkie modyfikacje są sprzężone z panelem administracyjnym i obsługują wszystkie rodzaje separatorów.

otwarty mini pl v1.0

UWAGA:

Modyfikacje zostaly wprowadzone dla opcji "mod_rewrite - włączone" z separatorem "-" ustawione domyślnie.

Mysle ze teraz malo kto nie korzysta z mod_rewrite stad taka decyzja.

1. Poprawiono instalatora - błąd serwera 500 Internal Server Error (mialem ten problem u siebie po zmianach u mnie dziala - nie gwarantuje ze bedzie dzialalo wszedzie)

2. Dodano Robots Counter - zlicza wejscia robotow na kazdej podstronie

3. Dodano Link popularity w szczegółach wpisu - na niektórych serwerach nie dziala dla Yahoo

4. Dodano pobieranie i wyswietlanie PR strony (wyswietlanie graficzne)

5. Dodano możliwosc sortowania podkategorii na stronie glownej (wiersze, kolumny) - opcja w panelu konfiguracyjnym

6. Dodano wyswietlanie ilosci wpisow w danej podkategorii na stronie glownej - opcja w panelu konfiguracyjnym

7. Dodano możliwosc wyswietlania miniatur MSNa - opcja w panelu konfiguracyjnym

8. Dodano menu lewe z dodatkową zakladka "jak dodac wpis" - zarzadzanie w panelu tam gdzie regulamin - przeznaczenie dowolne

9. Dodana wyszukiwarka by Irek

10. Dodane blokowanie adresow w panelu by Irek

11. Dodane powiadomienie by Mar z mozliwoscia konfiguracji w panelu konfiguracyjnym

12. Dodalem nowy szablon - dla szybkich stawiaczy katalogow, ktorzy lubia jak cos inaczej wyglada wink.gif

13. Dodalem kasowanie ujemnych wpisow by Mar (nie testowalem bo takowych nie mialem)

14. Dodane przykladowe kategorie z przykladowymi podkategoriami i wpisami, zeby zobaczyc jak to wyglada

15. Dodalem stosowny dopisek do stopki i prosze o nieusowanie smile.gif

16. W paczce jest plik zrodlowy psd naglowka/topa jakby ktos cos chcial sobie dopisac

18. Aha i jeszcze poprawilismy ten token standardowy bo wg mnie byl powodem czestych irytacji smile.gif

19. Style przerzucone do pliku + kopia w bazie by Irek

20. Dodane RSSy by pqt

21. Mapa strony - wystarczy ja wyciagnac na lewe menu jako link mapa.html

22. Rozszerzono mozliwosci katalogu o dlugie opisy (wiecej contentu).

Problemy z konkretnymi modyfikacjami proszę umieszczać w tym wątku. Na pewno pomogę ;).

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

• Odpowiedzi 405
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Niestety nie mam bo to jest po prostu oryginalny top tyle że zmienione nasycenie kolorów do zielonego.

Ale mam inna dobrą wiadomość - niedługo zaktualizuje wersje o nową bardzo interesująca modyfikację która na pewno wielu z Was zainteresuje - dodatkowe kategorie i podkategorie do wyboru już w trakcie dodawania wpisu. Szczegóły na screenie:

screenhunter003wq6.th.jpg

Oszczędność czasu dla dodającego i dodatkowy site dla przyjmującego :). Trwają ostatnie testy.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

To popraw strony po dodaniu, bo nie zawsze są dobre linki... na przykład po dodaniu jest: "Przejdź do.." i nie ma nic.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Link w stopce z anchorem "pozycjonowanie" uwazam za przesade, co innego powered by costam. Nikt nie zechce linkowac konkurencji, wiec zainteresowanie Twoja przerobka, bedzie raczej mizerne :)

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

Link w stopce z anchorem "pozycjonowanie" uwazam za przesade, co innego powered by costam.

A ja nie uważam - za pierwszą wersje z modyfikacjami pkruk i wedan płaciło sie 5 linkami w stopce...za moją wersję z wieloma modyfikacjami SEO płacisz tylko 1. Co do "powered by otwarty mini" to nie jest moje tylko twórcy samego silnika katalogu.

Nikt nie zechce linkowac konkurencji, wiec zainteresowanie Twoja przerobka, bedzie raczej mizerne :)

Mistrzu - nie chcesz nie instaluj - Twoja sprawa. Jak aż tak Cię boli ten 1 link w stopce to zainstaluj sobie moje modyfikacje ręcznie sam - wszystko opisałem w tym dziale. I naprawdę nie interesuje mnie Twoja opinia czy będzie zainteresowanie czy nie - wolałbym żebyś pisał o błędach i problemach z działaniem nowej wersji.

Lepiej wstrzymaj cugle i naucz sie wypowiadac bez tej idiotycznej bulwersacji i zaczepki w tonie. Nie interesuje Cie moja opinia? to masz pecha, bo piszesz w dziale, w ktorym miedzy innymi wyraza sie swoje opinie i odpowiada z szacunkiem swojemu rozmowcy... o ile znasz znaczenie tego slowa

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

Instalacja wstrzymana...

Aby instalator mógł zapisać w pliku konfiguracyjnym najistotniejsze ustawienia musisz mu na to zezwolić. Połącz się z serwerem FTP, zaznacz katalog otwarty_inc i zmień jego atrybuty pozwalając mu zapisywać przez Grupę i Świat (chmod 755 lub 0777). Następnie powróć do instalatora i kontynuuj instalację.

...mimo, że nadałem właściwe prawa. Wydaje mi się, że "pozwalając mu zapisywać przez Grupę i Świat" to w TC 777. Jednak to także nie działa.

boxnaprezent.pl - wyjątkowe BOXy prezentowe

gostek_ zaczepka to akurat była w Twoim poście bo to Ty wypominasz 1 link który biorąc pod uwagę ilość modyfikacji i ich jakość jest bardzo niską ceną. Pisząc poprzedni post wcale się nie bulwersowałem - wręcz przeciwnie odpisałem z szacunkiem:

"Mistrzu - nie chcesz nie instaluj - Twoja sprawa. Jak aż tak Cię boli ten 1 link w stopce to zainstaluj sobie moje modyfikacje ręcznie sam - wszystko opisałem w tym dziale."

więc jeśli to jeszcze do Ciebie nie trafiło - to powtarzam: nie chcesz tego linka to zainstaluj sobie poszczególne modyfikacje sam ręcznie zmieniając poszczególne linie kodu - w tym dziale napisałem nawet konkretnie które. W pierwszym poście również podkreśliłem żeby w tym wątku umieszczać info o problemach z wersją a Ty wyjeżdżasz z offtopem o backlinku - po co? Skoro Ci sie nie podoba to nie instaluj - jakie to proste.

tjay99...pliki instalacyjne są identyczne z tymi jakie występowały w przypadku oryginalnej wersji otwarty mini - ja mam ustawione otwarty_inc/ na 755 z kolei sam config.php na 644 i bez problemu rusza...trudno mi powiedzieć czy przyczyna Twojego problemu tkwi w samych plikach - mi to bardziej wygląda na hosting.

tjay99...ale problem można rozwiązać w inny sposób - po prostu stwórz sobie w tym katalogu plik config.php i wklep tam:

<?

$home_dir = "/home/twoj_login/domains/twoja_domena/public_html/katalog/";

$dbhost = "localhost";
$dbuser = "uzytkownik";
$dbpss = "haslo";
$dbname = "nazwa";

$prefix = "otwarty_";

$login = "login admina";
$pass = "haslo admina";

?>

jeśli instalator stworzył chociaż sql zanim się wysypał to powinno zadziałać.

Plik config.php w którym folderze się znajduję? Bo ja go jakoś znaleźć nie mogę :D

Heh widzę ze wpadłeś na to co ja minute wcześniej :). config.php tworzy instalator w katalogu otwarty_inc/ - zrób to co opisałem post wyżej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności