Skocz do zawartości

supplemental index

yourfate

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

na angielskich forach zauważyłem taki termin: supplemental index, np ktoś pisze:

All of my site get new PR, new backlink as well as recovered from supplemental index to regular index
. Czy ktoś wie co to jest ten supplemental index i jak sprawdzić czy się tam jest czy nie.

Białogóra - wczasy nad morzem Wczasy nad morzem w miejscowości Białogóra

Białogóra, wczasy i wakacje nad morzem bałtyckim Pięknie usytuowany, murowany domek letniskowy w miejscowości Białogóra nad morzem Bałtyckim

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Po naszemu to po prostu wyniki uzupełniające. Wpisz site:twojastrona i zobacz które podstrony przy adresie na zielono mają napis wynik uzupełniający.

Pozdr,

RAdek

Polecam nieruchomości Białystok

Nie tylko cv list motywacyjny na zamówienie

Ostatnia dyskusja na temat supplemental result :

https://forums.digitalpoint.com/showthread.php?t=216737

I nie wiem juz sam czy majac podstrony w supplemental index to dobrze czy zle :

"As a reminder, supplemental results aren’t something to be afraid of"

A na forum webmasterworld za to w tym oto wątku :

https://www.webmasterworld.com/google/3107997.htm

Mozemy m.in przeczytać że strony mogą siedzieć w supplement indexie z powodu duplicate content...i o ile sie nie myle to ostatnio ktos przedstawial wyniki testu jakoby linki ze stron bedacych w supplemental indexie nie mialy takiej wartosci jak linki ze stron w main indexie.

I komu tu wierzyć...

supplemental result - bylo opisywane ale napisze :) jest to index dodatkowy i juz po tym mozna sie domyslec co to oznacza :P ano to ze ruch na tych stronach z google jest znikomy moge to potwierdzic ;) wejscia na takie strony sa z bardzo egzotycznych zapytan na ktore jest znikoma ilosc rezultatow. Dodatkowo system DP COOP za takie podstony nie daje punktow wiec majac strone z 200tys podstron znajdujacymi sie w tym indexie nie mamy co zrobic a wejsc jest tak malo ze ciezko bedzie zarobic na oplacenie domeny :)

Przyczyny raczej nie sa do konca pewne ale z obserwacji widze ze jest to zwiazane ze slabym olinkowaniem strony i po jakims czasie google sie orientuje ze strona ma nikla wartosc i ja przenosi do indexu uzupelniajacego.

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

Według Matta Cutts:

As a reminder, supplemental results aren’t something to be afraid of; I’ve got pages from my site in the supplemental results, for example. A complete software rewrite of the infrastructure for supplemental results launched in Summer o’ 2005, and the supplemental results continue to get fresher. Having urls in the supplemental results doesn’t mean that you have some sort of penalty at all; the main determinant of whether a url is in our main web index or in the supplemental index is PageRank. If you used to have pages in our main web index and now they’re in the supplemental results, a good hypothesis is that we might not be counting links to your pages with the same weight as we have in the past. The approach I’d recommend in that case is to use solid white-hat SEO to get high-quality links (e.g. editorially given by other sites on the basis of merit).

więcej: https://www.mattcutts.com/blog/infrastructu...s-january-2007/

Chociaż ja z własnych obserwacji wnioskuje że supplemental results nie wróży nic dobrego i strony z wyników uzupełniających wyskakują niżej w wynikach. No chyba że jakaś mało popularna fraza do pozycjonowania.

Dodatkowo system DP COOP za takie podstony nie daje punktow wiec majac strone z 200tys podstron znajdujacymi sie w tym indexie nie mamy co zrobic

Mam w takim razie mniemanie, że nie powinni umieszczać tam swoich systemowych linków, z drugiej strony ciekawe jak bedą wiedzieli, że na 199k z 200k jest "uzupełniający"...?

Na moich stronkach "wyniki uzupełniające" mam tylko gdy:

- podstrony już fizycznie nie ma

- podstrona jest pusta

- podstrona jest powieleniem treści, zobaczcie np. na katalogi , gdzie w podkategorii wyświetlana jest dana strona i to samo w szczegółach...często właśnie szczegóły są w indexie uzupełniającym.

- strona jest w tym dziwnym filtrze/banie "brak głównej w inexie"

- strona była od początku agresywnie linkowana i brak jest TrustRank.

W większości tego co testowałem, nie ma problemu pozbyć się nalepki "Wynik uzupełniający" jednakże ja przestałem na to zwracać już uwagę.

Wydaje też mi się, że jest to kolejny mechanizm walki z spamem i MFA.

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Jestem skłonny zgodzić się z Breja jeśli chodzi o przyczyny. Moim zdaniem jest to przede wszystkim wynik słabego olinkowania strony.

Na dowód fakt:

Mam nową stronę na razie prowadzi do niej bardzo mało linków. Strona jest z unikalnym contentem. Prawie cała, oprócz głównej jest w Wynikach uzupełniajacych, chociaż treść jest na 100% oryginalna (sam napisałem :) )

Pozdr,

Radek

Polecam nieruchomości Białystok

Nie tylko cv list motywacyjny na zamówienie

Wyniki uzupełniające to bardzo szeroki temat. Jak pisałem we wcześniej wspomnianym poście nie można wszystkich z nich traktować jednakowo. Często w zduplikowaną treść wpada wersja do druku, kanał RSS i itp. Zresztą nierzadko Google indeksuje tylko jedną wersją wersje dokumentu i wtedy nawet trudno jest zorientować się, że istnieje kilka różnych adresów tej samej treści.

Faktycznie linki i przekierowania to najlepszy sposób na wygrzebanie się z wyników uzupełniających.

Blog - marketing internetowy, reklama w wyszukiwarkach, SEO, SEM, Usability

Darmowe kursy do pobrania: Google AdWords, zaktualizowany kurs Google Analytics

Wynik uzupełniający według mnie nie jest wynikiem słabego olinkowania. Sprawdzałem swego czasu starając się wyciągnąć domenę z tego indeksu po przed dodawanie linków nic nie pomogło. Faktem jest że domena była typowo spamowa. Skłonny był bym bardziej ku wersji że jest walka ze spamem. W wyciąganiu wyników z indeksu uzupełniającego wyraźnie pomogło zgłoszenie strony do ponownego rozpatrzenia.

Wynik uzupełniający według mnie jest wynikiem słabego olinkowania. Sprawdzałem swego czasu starając się wyciągnąć domenę z tego indeksu po przed dodawanie linków nic nie pomogło.

Albo w pierwszym zdaniu brakuje słowa "nie" albo nic z tego nie rozumiem.

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

U mnie w jednej stronie wszystkie podstrony były w indeksie głównym. Kilka podstron usunąłem ze strony, ale bez ich kasowania, czyli wykasowałem tylko linki do nich ze strony, ale jeśli ktoś zna bezpośredni URL do nich to je zobaczy.

Te "wykasowane" strony w wynikach site:mojastrona uzyskały od razu status wyników uzupełniających.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności