Skocz do zawartości

Zamówienie klienta

BasiaW

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Właśnie dostałam takie zamówienie od klienta

Zamawiam pozycjonowanie naszej strony na hasło "ekspertyza budowlana" na 10 m-cy, 2-3miejsce (60 zł/m-c * 10 m-cy = 600 zł). To narazie tak na próbe. Jak będzie dobrze fonkconowało to szef być może zdecyduje się na coś więcej :)

Czy ktoś wogóle pozycjonował stronę na jedną frazę ? jeśli tak to jak to wyszło ?

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Czy ktoś wogóle pozycjonował stronę na jedną frazę ? jeśli tak to jak to wyszło ?

wszystko gra do czasu gdy strona ląduje w filterku...

Klient może chcieć płacić za jedną frazę, to jak strona będzie pozycjonowana, zalezy jednak od osoby, która tym się zajmie. Policz sobie, czy sie Ci to opłaci, jak nie to zaproponuj inny wariant Klientowi.

P.S. jak można świadczyć usługę nie mając o wykonywanej czynności wielkiego pojęcia? Czy klient wie, że jego strona będzie przedmiotem eksperymentu?

A to w naszym kraju jest bardzo często występujące zjawisko :) A może nie tylko w kraju... Przychodzi czas, że trafiasz w końcu na kogoś kto nie jest ekspertem, ale zna sie troche więcej niż Ty, nie mając czasu zleca to komuś innemu (Tobie) i masz prze*****e :] wtedy dociera do Ciebie, jak jesteś trochę rozgarnięty, że albo zaczynasz się na poważnie uczyć tego na czym chcesz zarabiać, albo zmieniasz branże ;]

ps. To Ci, Tobie itp nie było wymierzone personalnie do osób z tego watku, ot tak mi sie jakoś popisało ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

za tę cenę bym się nei podjał ... ale w ramach eksperymentów można by pojechac za darmola :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

normalnie :)

P.S. jak można świadczyć usługę nie mając o wykonywanej czynności wielkiego pojęcia? Czy klient wie, że jego strona będzie przedmiotem eksperymentu?

A czy pozycjonowanie nie jest eksperymentem ? a może masz prosty i oczywisty przepis jak to robić, może znasz algorytm google ? a może jesteś pewien, że to co robisz pozycjonując nie odwróci się i nie zacznie działać na Twoją niekorzyść bo google akurat zmieni algorytm ? W temacie pytam czy ktoś pozycjonował na jedną frazę i proszę o podzieleniem się wynikami.

Trzeba poprostu 1 na 10-20 linkow z glowna fraza dac 1 link dac na jakas inna fraze zeby nie dostac filtra bardzo proste:P ale cena niska ;)

Tak tylko to już nie będzie pozcyjonowanie na jedną frazę.

tak pozycjonowałem na jedną frazę - ogólnei nie kończy się przyjemnie. wczesneij czy później strona "poleci" w wynikach.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Na jedną frazę można iść ... tylko w pewnym momencie z powodu filtra już efektów nie widać ;)

Czy pozycjonowanie na jedną frazę:

- częstotliwość na stronie jednego hasła znacznie wyższa od innych,

- linki prowadzące do strony z takim samym opisem (np. 450 osób daje link opisany jako "ekspertyza budowlana") ...

... może wyglądać naturalnie? Odpowiedź na to pytanie to odpowiedź na Twoje pytanie :)

Pozdrawiam B)

P.S. Eksperymentowanie z technikami pozycjonowania jest jak najbardziej wskazane ... ale robi się to na domenach, które można stracić (małoważnych) ... bo domena firmowa jak dostanie bana czy siedzi w filtrze przez kilka miesięcy - to lekka kicha ;)

...A czy pozycjonowanie nie jest eksperymentem ? ...

Jest, ale jak ktos tu juz zauważył, testy to się robi na własnych stronach, a nie Klienta. Jak porobisz trochę testów, na swoich stronach, możesz zacząć wyciągać wnioski, jak juz je wyciągniesz, to masz coraz mniej z eksperymentowania, a coraz więcej z doswiadczenia.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Ja na jedną frazę nie pozycjonowałem.Na kilka ok 10, a jak się skończyło?Strona jakiś czas top 10 a potem hen hen daleko czyli kosmos.Na jedną frazę nigdy bym nie zaryzykował, filtr 100 %.

Dziękuję.

...A czy pozycjonowanie nie jest eksperymentem ? ...

Jest, ale jak ktos tu juz zauważył, testy to się robi na własnych stronach, a nie Klienta. Jak porobisz trochę testów, na swoich stronach, możesz zacząć wyciągać wnioski, jak juz je wyciągniesz, to masz coraz mniej z eksperymentowania, a coraz więcej z doswiadczenia.

Pozycjonowałam na min 3 frazy efekty były dobre strona była na wysokich pozycjach ale na jedną nie chcę eksperymentować dlatego zadałam pytanie tutaj by posłuchać kogoś doświadczonego w tym temacie.

nie skupiaj się tylko na jednej, ale warto jakiś procent przeznaczyć na frazy podobne: budowlana ekspertyzy , ekspertyzy budownictwo, ekspertyzy budynków

Tak tylko wtedy będzie to już pozycjonowanie na 4 frazy :)

Klient dał mi pakiet fraz i tę frazę wyceniłam w tym pakiecie za kwotę 60zł (w pakiecie taniej) on wyrwał sobie ją z kontekstu i chce tylko ją za 60zł ;)

czytam, czytam i zalamuje rece...

miesiac temu dawalas ogloszenie w dziale zlecenia w ktorym mozna bylo przeczytac ze czekasz na wycene fraz:

ekspertyza budowlana

wyceny nieruchomości

teraz o klientach piszesz, branza podobna tak ze juz wiem po co bylo to ogloszenie :) ktos wyceni bo Ty nie wiesz jak i podeslesz "klientowi"

czy to nie Ty kilka tygodni temu pytalas w dziale dla poczatkujacych jak wypozycjonowac strone zzz.pl?

..............a pozniej ludzie wyklinaja "fachowcow", ktorzy nie wiedza co robia

JAJA JAKIES

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności