Skocz do zawartości

Wlasne strony "partnerskie" linkujace na "wlasciwa" domene.

cheesy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Dawno tu nie zagladalem...

Ale do rzeczy. Pisze ten temat poniewaz przejrzalem liste najwazniejszych tematow oraz kilkanascie ostatnich i nie zauwazylem dyskusji na ten temat.

Tyle sie mowi i slyszy o tym, ze najwazniejsze dla Googla i nie tylko to linki, nsjlepirj ze stron o tym samym znaczeniu, contencie. Oczywiscie najlepiej by bylo jakby to byly linki z roznych hostow, ip...

Wobec czego urodzil mi sie taki pomysl...

Prowadze serwis o agroturystyce www.agrowypoczynek.pl Kiedys w pierwszej 5 G, teraz druga strona.

1) Tworze 5-6 (moze wiecej?) strona tematycznie zwiazanych z agroturystyka, bylyby to stropny tylko z homepage, ew. z 2-3podstronami i sitemap. Na stronie content agroturystyczny i linki odwolujace sie do www.agrowypoczynek.pl.

2) Kazda z tych stron osobno zamieszczam na darmowych serwisach hostingowych (onet, wp, interia itp.), nadaje darmowy alias of.pl czy .prv.pl.

Pytanie: Czy ma to sens? A jezeli tak to czy bedzie mialo duze i wymierne znaczenie?

Kolejne: Jezeli tak to zeby G "lyknal" tamte strony wystarczy rejestracja, katalogi i styka, czy tez zeby G je czytal niezbedna bedzie promocja poprzez kupowanie linkow?

Czekam na opinie i pozdrawiam!

cheesy: dobry pomysl to jest właśnie to sławne tematyczne zaplecze, może nie w najlepszym wydaniu, ale i tak spełnia swoją rolę.

zrob pare takich stron, staraj się możliwie jak najbardziej je rozbudować. Pozycjonuj każdą z nich katalogami, pod łatwiejszymi frazami (związanymi z tematyką głównej strony- pozycjonowanej) dzięki temu szybciej wbijesz się w top10 w google.

Plusy:

* po pewnym czasie będziesz dysponował silnymi linkami

* zyskujesz dodatkowy ruch- internauci skierowani z partnerskich stron

a no i uważam, że nie powinieneś robić przekierowania 301

ma sens tylko bez aliasów.

O co chodzi z systemem aliasów ??? po jakiego grzyba - system aliasów nadaje ramkę, wieć pozycjonując system nie pozycjonujesz swojej strony - kurde nie wiem jak to wyjaśnić bo ludzie wciąż popełniają ten błąd.

może zobarazuję to na przykładzie:

strona: katalog.darmowy-hosting.pl

alias: katalog.system-aliasow.pl

+----katalog.system-aliasow.pl-----+
|								  |
| +--katalog.darmowy-hosting.pl--+ |
| |							  | |
| | twoja strona i linki na niej | |
| |							  | |
| +------------------------------+ | 
|								  |
+----------------------------------+

co widzi google:
+----katalog.system-aliasow.pl-----+
|								  |
|								  |
|								  |
|								  |
|								  |
|								  |
+----------------------------------+

a przy odrobinie szcześcia oddzielnie
 +--katalog.darmowy-hosting.pl--+  
 |							  |  
 | twoja strona i linki na niej |  
 |							  |  
 +------------------------------+  

Więc pomimo adresu: katalog.system-aliasow.pl linki z takiego zpalecza mogą być tylko widoczne z domeny: katalog.darmowy-hosting.pl więc w takim wypadku system aliasów jest bez sensu i osłabia siłę zaplecza, ponieważ oczywiście linkowanie zaplecza odbywa się na: katalog.system-aliasow.pl zamiast na właściwy adres: katalog.darmowy-hosting.pl.

Mam nadzieję, że dodtarło raz na zawsze do tych co próbują "pozycjonować" systemy aliasów.

OK! Dzieki za komentarze. Szczegolnie dzieki za wyklad o aliasach - juz sie wyzbylem pomyslu z nimi. Przekierowania 301 nie mialem zamiaru wtracac.

Zastanawia mnie jeszcze czy moga to byc darmowe hostingi czy lepiej komercyjne, ale jakies podstawowe wersje? Czy ma to dla Googlebota jakiekolwiek znaczenie?

Pozdrawiam!

Dla googlebota nie ma to większego znaczenia, natomiast wszystkim wiadomo, że darmowegorszethanpłatne :) . Na forum były już wypowiedzi na temat minusów darmowego hostingu.

"bytka abo ne bytka to je zapytka" - W. Shakespeare ;)

Niekończąca się impreza ;) ... wątroba zaleczona :D

Dla googlebota nie ma to większego znaczenia, natomiast wszystkim wiadomo, że darmowegorszethanpłatne :peace: . Na forum były już wypowiedzi na temat minusów darmowego hostingu.

To logiczne :)

Agrowypoczynek.pl i inne swoje serwisy parkuje na profesjonalnym hostingu. Jednak wydaje mi sie, ze dla celow opisanych w tym temacie wystarcza darmowe konta na roznych hostach (co jest wazne!).

Pozdrawiam!

dla celow opisanych w tym temacie wystarcza darmowe konta na roznych hostach

te darmowe konta możesz w każdej chwili stracić bez wyjaśnień itp. Lepiej znajdź 10 hostingów po 30zł/rok, razem 300zł rocznie i za tą niska przecież kwotę masz względną pewność że to co tam postawisz nie zniknie ot tak.

Jeszcze taka kwestia chodzi mi po glowie.

Aktualnie na jednym hostingu (dobra pojemnosc - dobry transfer - za dobre pieniadze) trzymam 5 serwisow i 8 domen.

Czy tak jak napisal Luq kupujac 10 hostingow po przyslowiowe 30zl pod witryny partnerskie moge tez na nich umiescic po 5 serwisow partnerskich tematycznie do serwisow z serwera glownego, nadpisac nad nie jakies tanie domeny, np. regionalne i zeby wzajemnie na siebie pracowaly?

Podsumowujac: 50 serwisow partnerskich w 5 tematach "partneruje" z 10 hostingow 5 glownym serwisom na podstawowym hostingu.

???

Skleroza nie boli...

W poprzednim poscie chodzilo mi o to czy Googlebot tego nie wykryje i nie uzna tego za podejrzane???

Moim zdaniem lepiej byłoby porobić "kilka" unikatowych wpisów z qlwebów "modified by jachu" i "troszke" podkatalogować adderem.

Stawiasz "kilka unikatowych wpisów" w qlwebach i katalogowanie adderem wyżej niż 50 tematycznych serwisów stanowiących zaplecze.... traktuję to jako sarkazm

50 serwisow partnerskich w 5 tematach "partneruje" z 10 hostingow 5 glownym serwisom na podstawowym hostingu.

(..)czy Googlebot tego nie wykryje i nie uzna tego za podejrzane???

Nie sądzę, staraj się robić strony zróżnicowane i oryginalne, wtedy nie dość że będą niejako "poza podejrzeniem" to również nie powinny wylądować w tzw "supplemental hell"

Mam nadzieję ,że przez zróżnicowane, dobrze rozbudowane serwisy partnerskie nikt nie rozumie czegoś w stylu

https://www.oceancharter.pl/

Bo muszę przyznać ,że jak to dziś zobaczyłem to coś, to zwątpiłem w zdrowy rozsądek tego kto to pisał (polecam lekturę) i w googla że to ma tak wysoką pozycję....

tourpages_baner.png

https://www.oceancharter.pl/ -dobra stronka, mnie tam wszystko się podoba.

Ja też takie stronki robiłem. (i bedę robić jak będzę trzeba:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności