Skocz do zawartości

Komunikat od Google o kupowaniu linków

Sebastian-SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Coś na zasadzie: Wiemy, że coś jest nie tak, ale nie możemy Ci powiedzieć co, więc sam się przyznaj :)

no tak, czego się można było spodziewać ;) jak zwykle zero konkretów, ale winny jesteś na pewno ty niedobry webmasterze i zostaniesz za to solidnie ukarany, bo na pewno ci się należy ;)

• Odpowiedzi 85
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
sami kopią jeden pod drugim dołki

pewnie nie można siebie cytować a do tego pisać zupełnie nie w temacie;) - i jeszcze post pod postem hehe oj chyba ban będzie. Ale co mi tam: tak mi się z tymi dołkami przypomniała stara gierka z dawnych, mających niezwykły urok komputerowych czasów: "Spy vs Spy" na Atari 65XE. Ależ się w to grało ;) Są tu tacy co wiedzą o czym ja piszę bez uprzedniego użycia szukajki? :co:

Może czas zmienić powiedzenie - "Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o Adwords..." :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• 4 tygodnie później...

Kilka tygodni temu pisałem o wiadomości odnośnie wykrycia "nienaturalnego linkowania", którą dostał od Google jeden z moich klientów.

Ciężko jest definitywnie ustalić, czy wpływ na spadek pozycji miał pingwin, czy te bzdury w GWT, bo obie rzeczy zbiegły się w czasie, ale sytuacja wygląda następująco:

Przed spadkami:

Główna fraza1 - TOP2 (JA)

Główna fraza2 - TOP4 (JA)

Główna fraza3 - TOP4 (FIRMA X)

Główna fraza4 - TOP3 (FIRMA X)

Główna fraza5 - TOP2 (JA)

Long tail w większości - TOP10

Po otrzymaniu wiadomości/pingwin:

Główna fraza1 - TOP7 (JA)

Główna fraza2 - TOP8 (JA)

Główna fraza3 - TOP8 (FIRMA X)

Główna fraza4 - kosmos (FIRMA X)

Główna fraza5 - kosmos (JA)

Long z fraza4, fraza5 - kosmos

Wyleciała fraza4 i fraza5, przy czym fraza4 była linkowana przez Brytyjską firmę X, której Google zdjęło zapleczę, a fraza5 przeze mnie. Fraza3 też była linkowana przez firmę X i spadła jedynie o parę pozycji.

Ponieważ firma x usunęła ze zbanowanego zaplecza linki do strony klienta, w prośbie o ponowne rozpatrzenie witryny wymieniliśmy listę stron, które zostały zbanowane. Dzisiaj otrzymaliśmy wiadomość, że prośba została rozpatrzona negatywnie i że Google dalej widzi linki, które łamią wytyczne - oczywiście brak jakichkolwiek szczegółów.

Po paru tygodniach od wysłania prośby o rozpatrzenie witryny i jakimś tygodniu po decyzji odmownej, nie widzę żadnych zmian w SERPach, więc na przyszłóść

"Reconsideration request" będę miał głęboko w dupię.

Teraz tak:

80% konkurencji z TOP, to śmieciowe linkowanie, fora, komentarze, zapleczę z tematycznie niepowiązane, mniejszy TR/DA,LD. Strona klienta, wpisy w dmoz, business.com, yahoo, linki z blogów tematycznych z wysokimi parametrami, ale Googla to nie interesuje. TOP siedzą strony optymalizowane outsourcingiem z Indii z wysokim site z duplikowanym kontentem (brak blokady parametrów przy search, koszyk etc). Jestem pewien jednego.

Nie ma WHSEO,GHSEO, jest tylko BHSEO i GOOGLEADWORDS. BHSEO to każdy link z dofollow, a "content is a king" to sobie mogą wsadzić w du**ę.

- Jak najdłużej może stać pasztet?

- Całą dyskotekę

nie dziwi nic google po prostu ma dość wpieprzania się SEO na ich podwórko a akcjonariusze chcą zwiększania zysków a nie uszczuplania ich tortu ....

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności