Skocz do zawartości

Dziurawy Otwarty stop automatom w płatnościach

Rekomendowane odpowiedzi

No to masakra! po cóż te płatności?

Przecież to nie uczciwe że ci co płacą smsy, są na równi traktowani jak ci co dadają z automatów...

Pracuje nad wykryciem tej dziury... i już mam pomysł, ale może ktoś też to jakoś roskminił? Podpowie w tym temacie lub na Pw

A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria!

A to: portal branży budowlanej

Pracuje nad wykryciem tej dziury... i już mam pomysł, ale może ktoś też to jakoś roskminił? Podpowie w tym temacie lub na Pw

Hehe ta informacja kosztuje pewnie tyle ile wynoszą zyski z addera i publikera :aniolek:

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Jako że dużo osób pisze ne priv powiem tak:

ja zrobiłem taki myk że ten kod to jest tak naprawdę link zwrotny, tyle że tak zmodyfikowałem templatke że wygląda jak wygląda...

A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria!

A to: portal branży budowlanej

Myślę, że lekką przesadą jest mówić o tym, że taka informacja dużo kosztuje. Rozwiązanie jest proste wystarczy zmienić nazwę pliku op.php (np. na dodaj.php), i zmodyfikować odpowiednio funkcje.php żeby nie odwoływały się do op.php tylko do nowej nazwy.

Jeszcze ładniej będzie to wyglądać jak w .htaccess damy końcówkię html np:

RewriteRule ^dodaj_strone\.html$ index.php?a=dodaj [L] - gdzie "dodaj" to nasz dodaj.php czyli były op.php

a w pliku funkcje.php zmienimy odwołania do "dodaj_strone.html"

----

Powyższy sposób w katalogach mini stosuję od 1,5 miesiąca, wynik to 100% skuteczność (wcześniej dodawarki dodawały dziennie około 5 wpisów).

A ja proponuje jeszcze lepsze rozwiązanie, mianowicie dodania pola typu hidden z dowolną wartością, następnie podczas dodawania strony wystarczy sprawdzić czy pole to zostało wypełnione. Jeśli coś poszło z automatu na 100% nie zostanie wypełnione ;). Proste i skuteczne.

A ja proponuje jeszcze lepsze rozwiązanie, mianowicie dodania pola typu hidden z dowolną wartością, następnie podczas dodawania strony wystarczy sprawdzić czy pole to zostało wypełnione. Jeśli coś poszło z automatu na 100% nie zostanie wypełnione ;). Proste i skuteczne.

A jak takie coś zrobić?

A ja proponuje jeszcze lepsze rozwiązanie, mianowicie dodania pola typu hidden z dowolną wartością, następnie podczas dodawania strony wystarczy sprawdzić czy pole to zostało wypełnione. Jeśli coś poszło z automatu na 100% nie zostanie wypełnione :D. Proste i skuteczne.

A jak takie coś zrobić?

Chciałbym dodać płatności (nie chcę robić kasy na tym, tylko żeby to była zapora przed spam) i dodatkowy token, bo naprawdę szkoda tego katalogu na te śmieci które muszę wycinać codziennie z kilku katalogów które mam.

Prosiłbym szanownych kolegów o pomoc żeby ten mini nie był następny do wycięcia przez wielkiego brata, muszę powiedzieć że nie znam się dobrze na tych różnych sztuczkach proszę napisać w sposób przystępny, mam nadzieje że mi ktoś pomoże , bo katalog jest naprawdę super. Pozdrawiam i czekam.

Myślę, że lekką przesadą jest mówić o tym, że taka informacja dużo kosztuje. Rozwiązanie jest proste wystarczy zmienić nazwę pliku op.php (np. na dodaj.php), i zmodyfikować odpowiednio funkcje.php żeby nie odwoływały się do op.php tylko do nowej nazwy.

Jeszcze ładniej będzie to wyglądać jak w .htaccess damy końcówkię html np:

RewriteRule ^dodaj_strone\.html$ index.php?a=dodaj [L] - gdzie "dodaj" to nasz dodaj.php czyli były op.php

a w pliku funkcje.php zmienimy odwołania do "dodaj_strone.html"

----

Powyższy sposób w katalogach mini stosuję od 1,5 miesiąca, wynik to 100% skuteczność (wcześniej dodawarki dodawały dziennie około 5 wpisów).

Może podzielisz się sposobem krok po kroku jak to zrobić? Patrząc na strony dodawane do moich miniaczy mam średnio 100 wpisów dziennie na każdym z katalogów. Spędzam po 3 godziny na moderacji:/

Proponuję podobne rozwiązanie:

zmieniasz nazwę pliku op.php znajdującego się w folderze otwarty_disp na nowa_strona.php. Następnie go otwierasz i zmieniasz wpis znajdujący się na początku pliku

if (!eregi("otwarty_disp/op\.php$",$_SERVER[SCRIPT_FILENAME])) {

na:

if (!eregi("otwarty_disp/nowa_strona\.php$",$_SERVER[SCRIPT_FILENAME])) {

otwierasz plik index.php w folderze głównym i zmieniasz wpis:

case "op":
include("otwarty_disp/op.php");
break;

na:

case "nowy":
include("otwarty_disp/nowa_strona.php");
break;

w pliku otwarty_disp/funkcje.php

odszukujesz wszystkie wystąpienia "a=op" i zamieniasz je na "a=nowy"

w mojej najnowszej modyfikacji, która lada dzień się ukaże są już wprowadzone m.in. powyższe zmiany, tymczasem polecam przetestowanie ostatniej wersji skryptu:

demo.melma.pl

Panel administracyjny:

demo.melma.pl/otwarty_admin

Login: demo

hasło: demo

demo_miniacz_468x60.gif

Polecam projektowanie stron Łódź, oraz moderowany, podrasowany katalog, w którym znajdziesz dobre polskie strony, o niebagatelnej treści.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności