Skocz do zawartości

duż page rank - mało linków

Togo

Rekomendowane odpowiedzi

Powiedzcie mi jakim sposobem strona

www.skandek.maniak.pl

Mająca 385 bl w yahoo ze stron na darmowym hostingu i kilku tylko dobrym linkom

Ma PR=4, dobrą pozycję...

Pomoże mi to ktoś przeanalizować?

PR to taki dodatek do pozycjonowania, cieszy, ale realnie nie ma większego przełożenia na serpy. Dodatkowo nie ma prostego przełożenia, mam 10 linków PR4 to dostaje PR4, algorytm google jest bardziej skomplikowany, masz 10 linków PR8

(dofollow) to masz sporą szanse na uzyskanie w miarę wysokiego PR np 4

Piszesz bzdury o PR nie znając kompletnie sposobu jego wyliczania, a nie był on utajniony, bo na chwilę obecną sporo się zmieniło.

Przykład strony : https://gujaratijoomla.com/

Zobacz ile linków i kto/czym linkuje :mega_shok:

Jakie bzdury, G czasami zaskakuje

0 linków przychodzących a PR7, to wyjątek potwierdzający regułę albo ktoś dobrze blokuje boty, albo zrobił 301, albo to fake PR, może zdjęto linki a stronka za chwilę straci swój PR.

Pagerank :7Alexa Rank :4,767,015Katalog DMOZ :TakKatalog Yahoo :TakBacklinks Google :0Backlinks Yahoo :Backlinks AltaVista :11Backlinks AlltheWeb :13Ilość podstron :1

Gdyby za taką stronkę dawano PR 7 to wszyscy by mieli minimum PR9.

PR to taki dodatek do pozycjonowania, cieszy, ale realnie nie ma większego przełożenia na serpy. Dodatkowo nie ma prostego przełożenia, mam 10 linków PR4 to dostaje PR4, algorytm google jest bardziej skomplikowany, masz 10 linków PR8

(dofollow) to masz sporą szanse na uzyskanie w miarę wysokiego PR np 4

Piszesz bzdury o PR nie znając kompletnie sposobu jego wyliczania, a nie był on utajniony, bo na chwilę obecną sporo się zmieniło.

Przykład strony : https://gujaratijoomla.com/

Zobacz ile linków i kto/czym linkuje ;)

0 linków przychodzących a PR7, to wyjątek potwierdzający regułę albo ktoś dobrze blokuje boty, albo zrobił 301, albo to fake PR, może zdjęto linki a stronka za chwilę straci swój PR.

Pagerank :7Alexa Rank :4,767,015Katalog DMOZ :TakKatalog Yahoo :TakBacklinks Google :0Backlinks Yahoo :Backlinks AltaVista :11Backlinks AlltheWeb :13Ilość podstron :1

Bez urazy, ale znów nie masz racjii. Przytoczona domena ma PR7 w zasadzie za sprawą jednego linku, gdzie istotny jest tPR i aPR, a linkująca strona to https://community.joomla.org/translations (PR8)

Ponadto analiza strony opierając się jedynie na Alexie czy też YBL daje tyle co nic.

Nie istotne ile linków, istotne kto i czym linkuje, z jakim anchorem, czy przekazywany jest tPR aPR i kilka jeszcze innych czynników.

SWL nauczyły Was oceniać strony o czynniki takie jak YBL, GI i PR. A w praktyce o wartości strony/domeny nic one nie mówią ( szczególnie te 2 pierwsze )

Reasumując: wysoki PR można uzyskać nawet i 1 linkiem, o ile wszelkie przesłanki dotyczące przekazania PR są spełnione.

Ponadto na pierwszy rzut oka "spamowa" strona jest więcej warta niż nie jedno zaplecze, głównie za sprawą użyteczności, trafficu oraz reputacjii strony linkującej.

Kolega Gregi ma ciekawe podejście do tego co jest wartościową stroną. Nie będę powtarzał tego co napisałem parę postów wcześniej, więc nie będę znów przytaczał przykładów. Ale jeśli PR wg Ciebie zasadniczo określa wartość strony no to gratuluję. Dla mnie ważniejszy jest ruch i to co dzięki niemu mogą osiągąć. To jest wartościowa strona. I robiłem porównanie serwisów z pewnej dziedziny i co ciekawe po tych z dużym PR wiatr bardziej hulał niż internauci.

Ani BL z Yahoo, ani ALexa ani tym bardziej PR nie są wiarygodnymi wskaźnikami. To mogą być wskazówki. A w związku z naprawdę dziwnym zachowaniami z PR, to dla mnie żaden wyznacznik wartości realnej strony.

Jak dla mnie to sprawa jasna, jeden link z tematycznej power strony PR8 ( https://community.joomla.org/translations.html ) i po ptakach.

Page rank przekazywany jest nie na podstawie ilosci podstron a na zasadzie tematyki.

Gdyby strony nie byly tematycznie powiazane prawdopodobnie PR by wcale nie zostal przekazany.

Czasy kiedy niezwiazane tematycznie strony w pelni przekazywaly zielony pasek juz dawno minely.

A tak apropo, moglby sie juz kwietniowy PR update pojawic bo mi sie w "wylegarni" kilka PR7 griluje :)

seo tools reverse IP, duplicate class C IP range, IP to domain, IP to country,whois IP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności