Skocz do zawartości

[startup] Textmarket.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mk321,

w ciągu kilku dni wydamy moduł z zleceniami. Dlatego nie ma potrzeby zakładania nowego wątku.

Wyszukiwarka szuka wszystkich możliwych kombinacji. Czyli jeśli wpiszemy np. "tworzenie stron" - pokaże artykuły zawierające dane słowa kluczowe na samej górze. Dalej sprawdza tylko "tworzenie" oraz tylko "stron" i odpowiednio prezentuje wyniki.

Baza cały czas rośnie, jednak brakuje artykułów na wszystkie tematy. Do końca tygodnia jest promocja dot. 1 pln bonusu za każdy wgrany artykuł. Dlatego zachęcamy do aktywności.

Informuję, że udział w giełdzie zleceniach będą mogli brać copywriterzy, którzy dodali do giełdy minimum 100 artykułów (kwestia upewnienia się co do jakości). Będzie również moduł ratingu oraz opinii. Zatem już teraz warto zadbać o najwyższą jakość.

Sz3lo,

za każdy artykuł w ramach bonusu otrzymujesz po 1 pln. Czyli po sprzedaży zarabiasz 3,7 pln / artykuł.

Remiss,

dążymy do tego by klient miał szybki dostęp do unikalnych i jakościowych artykułów. Z kolei copywriter był zabezpieczony pod kątem zarobków. Czyli z jednej strony zapewniamy terminowość i jakość - z drugiej zaś wypłacalność.

Suchjy,

sprawdzamy przez copyscape + cytowanie w google + czytanie.

Rewrite'y, kopie, mieszarki, synonimy, translate'y nie wchodzą w grę.

Nie polecam również sprawdzać naszej skuteczności (o której już przekonał się jeden z użytkowników). Jeśli zostaną dodane arty nieunikalne - nie dopuścimy do giełdy zleceń i ograniczymy prawo korzystania z giełdy.

Art powinien mieć minimum 1000 znaków. Artykułu na 800 znaków nie będziesz mógł nawet zgłosić.

Odnośnie masowego importu artykułów - pracujemy nad tym.

Prolink.pl,

Informuję, że udział w giełdzie zleceniach będą mogli brać copywriterzy, którzy dodali do giełdy minimum 100 artykułów (kwestia upewnienia się co do jakości).

Uważam, że to nie jest w porządku, bo niektórzy mogą specjalizować się w dłuższych tekstach po 2-3 k znaków, więc będą musieli dodać 2-3 razy tyle niż ci, którzy piszą po 1k znaków lub na siłę pisać krótkie artykuły. Nie lepiej by było ustalić, że dostęp do giełdy będą mieli copy, którzy dodali do textmarketu artykuły o łącznej długości 100 tysięcy znaków? To chyba byłoby najuczciwsze, a nadal sprawdziłoby się jakość treści, które tworzą.

Ostatnio piszę o finansach na obcasach.

Obecnie nie ma możliwości usunięcia pojedynczego artykułu z systemu, można usunąć tylko całą grupę. Czy będzie to możliwe w przyszłości?

Niektóre arty mogą nie znaleźć kupujących przez dłuższy czas i będą wisieć w Textmarkecie. Jeśli zgłosi się do mnie prywatnie osoba chcąca kupić tekst, a ja akurat mam już taki napisany i niestety od dłuższego czasu nikt go na giełdzie nie kupił, to wtedy chciałbym go z systemu usunąć i sprzedać poza giełdą. Nie każdego chętnego kupca da się namówić przecież na założenie konta w Textmarkecie, choć trzeba przyznać, że bardzo ten system ułatwia nam życie :)

co myślicie o udostępnieniu możliwości usuwania pojedynczych artykułów?

Pyszne blogi kulinarne :o)

JarekS: z tego co wiem to bonus jest uaktywniany dopiero po rejestracji. Mi pisali, żebym po rejestracji wysłał emaila na textmarket@prolink.pl. I w przypadku pisania tekstów bonus 1 zł jest naliczany dopiero po ręcznym sprawdzeniu artykułów.

Chodziło mi o kod. Dostałem maila z informacją o TM i o tym, żeby napisać na textmarket@prolink.pl jeśli chcę zaproszenie. Poprosiłem tu, dziś wysłałem maila (a nawet dwa) i... nadal czekam :)

Cyfrowa telewizja naziemna i satelitarna, anteny, dekodery - to moja pierwsza robota, wszelkie uwagi mile widziane :)

Informacje, opinie i plotki z Polic, czyli moje zabawy.

Polickie forum - alternatywa dla jedynie słusznego ;)

na moim koncie pojawiło się 35,30 zł dziś choć według Panelu nic nie sprzedałem na tekstach mam po 0 sprzedaży.

Jak wygląda sprawa ze sprzedanym tekstem? Jak sprzedam to znika czy co?

Dlaczego podczas wypłaty bo dałem sobię, np kasa z konta mi już znikła? Choć jej nie dostałem. Co jeśli zapomne wysłać wam faktury vat?

Nie przyszło nic na email. Zapomne to hajs przepada?

baner-seostationv2.png

Vojciech: jak widzę to obecnie nie da się nijak usunąć artykułów. Grupę da się usunąć tylko pustą. Ale z dodanym artykułem już nie. W przyszłości przydała by się taka opcja (przy okazji też mogłoby być bardziej funkcjonalne np. przenoszenie pomiędzy grupami czy edycja nazw i widok dodanych słów kluczowych).

Suchjy: na koncie za każdy dodany tekst jest naliczane 1zł (po sprawdzeniu). Tylko nie wiem skąd te 50gr. Raczej nie wzięło się znikąd (może wcześniej sprzedałeś?).

Po sprzedaniu tekstu zostaje w panelu, tylko w kolumnie Sprzedane pojawia się Tak, 2011-data (ktoś proponował aby znikało, ale na razie są cały czas; mogłaby być jakaś zmiana bo panel szybko się zaśmieci).

Jeszcze nie wypłacałem, ale często w serwisach robi się tak, że po zleceniu wypłaty znika z wirtualnego konta (aby np. nie było pomyłek).

W razie niepewności proponuję pytać na textmarket@prolink.pl.

Rzeczywiście Textmarket zastępuje dużo zleceń na dobre precle z PiO (bo w całym internecie po za ZpN to najczęściej tu były). Dlatego dobrze by było aby się rozwinęło i było przyjazne dla wszystkich.

Pozdrawia M.K. (thx za kupno txt o snookerze) ;)

468x60.png

Textmarket: zarejestruj się i kupuj oraz sprzedawaj teksty SEO

Myślę sobie, że może przydałyby się jakieś statystyki odnośnie najpopularniejszych kategorii artykułów lub fraz.

Przydałaby się w ogóle lista kategorii - z możliwością wyboru: wrzucam do istniejącej lub tworzę nową.

No i zdecydowanie jakaś instrukcja/FAQ. Ja np. chciałbym wiedzieć, co z podpisem "autora", a w regulaminie tego nie znalazłem (może źle szukałem?).

Cyfrowa telewizja naziemna i satelitarna, anteny, dekodery - to moja pierwsza robota, wszelkie uwagi mile widziane :)

Bunitas,

oczywiście chodziło o 100k znaków.

Zatem może to być 100 artykułów po 1k znaków. Abo np. 50 artykułów po 2k znaków.

Vojciech,

usuwanie pojedyńczych artykułów oczywiście będzie możliwe. Zmiany i nowości wprowadzamy na bieżąco.

Bedziemy informowac.

JarekS,

zaproszenia wysyłamy paczkami. Jeśli zabrakło kodów - prosimy poczekać do oficjalnego startu.

FAQ jest w trakcie.

Suchjy,

pewnie otrzymałeś bonus za dodane artykuły. Po sprzedaniu artykułu - artykuł znika z wyszukiwarki i w Twoim panelu jest oznaczony jako sprzedany.

Po zleceniu wypłaty skontaktuje się z Tobą nasz pracownik i udostępni wzór rachunku / dane do faktury. Środki wypłacane są po otrzymaniu poprawnie wypełnionego dokumentu.

Bybek5,

sprawdzamy sprawe. Na pewno dzisiaj załatwimy.

JarekS,

zaproszenia wysyłamy paczkami. Jeśli zabrakło kodów - prosimy poczekać do oficjalnego startu.

Wystarczyło, właśnie testuję ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności