Skocz do zawartości

Robot pomagający pisać unikalne treści

MultimediaTraffic.com

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Przedstawiam narzędzie TrueWord pomagające w tworzeniu wielu unikalnych treści z jednej. Klasyczny mixer z robotem pomagającym w doborze synonimów do tego porównywarka jakości tekstu i kilka dodatkowych rzeczy.

Jest to narzędzie stworzone dla katalogu Katalog.MultimediaTraffic.com ma ono ułatwiać użytkownikom promowanie swoich wpisów w internecie ale oczywiście można je używać do innych celów.

Narzędzie jest darmowe i nie wymaga logowania/rejestracji, jest w fazie testów więc w razie problemów proszę tutaj pisać. Jeśli ktoś ma dodatkowe sugestie też proszę pisać.

TrueWord to część darmowego projektu umożliwiającego dodawanie unikalnych treści do stron typu presellpage i katalogów.

Zapraszam do testowania,

Pozdrawiam,

Szukamy beta testerów systemu CMS. Wszystkich zainteresowanych proszę o kontakt na PM lub e-mail: beta@multimediatraffic.com.

na stronie brakuje przykładowego zdania i jego składni jaką należy wpisać aby uzyskać tekst wygenerowany na podstawie synonimów

Zajmujesz się pozycjonowaniem stron i szukasz kolejnych branż, w których możesz zarabiać? - seo.biznesmlm.pl- zarabiaj na suplementach

Znaczenie snów w sennik.biz

Nowy serwis z artykułami : www.magazynallinclusive.pl

nie wystarczy przycisk "Wklej przykładowy tekst" wklejający przykładowy tekst? jak coś mogę dać na czerwono ale po jakimś czasie może denerwować

Pozdrawiam,

Szukamy beta testerów systemu CMS. Wszystkich zainteresowanych proszę o kontakt na PM lub e-mail: beta@multimediatraffic.com.

faktycznie jest, ale nie zauważyłem za pierwszym razem, daj może odstęp od tego przycisku a pola z tekstem

Zajmujesz się pozycjonowaniem stron i szukasz kolejnych branż, w których możesz zarabiać? - seo.biznesmlm.pl- zarabiaj na suplementach

Znaczenie snów w sennik.biz

Nowy serwis z artykułami : www.magazynallinclusive.pl

Fajnie, że powstają takie narzędzia, ale z tego co niestety widzę jest to już chyba 10 tego typu,

które prócz wyglądem niczym nie różni się od innych...

I nie chodzi mi, żeby nie pisać takich skryptów, ale iść do przodu, nie jestem programistą a już poszedłem krok dalej:

https://www.katalogiseo.info/Pre-Synonim

(czas niestety nie pozwala na jego rozwijanie)

EDIT.

Nie radzi sobie z HTML, czyli np. linkami w treści.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Mar, jak zauważyłeś to jest tylko część projektu, do tego nigdzie nie znalazłem narzędzia podpowiadającego synonimy co ułatwia pisanie.

Jeśli chodzi o twój generator to jest już parę projektów i większość z nich tworzy teksty o bardzo niskiej zrozumiałości:

To otrzymałem po przetworzeniu twojego wyniku:

Ten repetytorium umożliwia projektowanie automatycznych tekstów. zbyt pomocą edytora w środku gładki styl wygenerujesz teksty pomagające uścibolić okres jaki będziesz musiał porozdzielać na zamawianie nowego contentu.

To jest orginał:

Ten skrypt umożliwia projektowanie automatycznych tekstów. Za pomocą edytora w prosty sposób wygenerujesz teksty pomagające oszczędzić czas jaki będziesz musiał wydać na zamawianie nowego contentu.

Wiem, że przy twoim rozwiązaniu można mieć setki tekstów w krótkim czasie ale IMO dzisiaj się liczy automatyzacja rzeczy nużących tak jak robią to półautomaty do katalogowania.

Program generujący automatycznie poprawną treść nie może się opierać jedynie o automatyczną wymianę słów z synonimami tylko na inteligentnym dobrze słów zależnie od tego w jaki kontekście są umieszczone - to wymaga dużej bazy gotowych poprawnych tekstów albo rozbudowanego algorytmu. Kiedyś szook przedstawił link do gotowego oprogramowania, które generowało poprawną treść w setkach unikalnych artykułów (kosztowało ponad 10k) więc to już gdzieś istnieje tylko czy nas na to stać :)

Pozdrawiam,

Nie zrozumiałeś mnie, tu nie chodzi o typowy bezsensowny generator, dlatego narzędzie które podałem służy wyszukiwania synonimów, następnie usuwasz te nie odpowiednie i używasz tego tekstu w synonimie.

Dlatego taki tekst musi przeglądnąć człowiek.

Ja takie narzędzie wyobrażam sobie jako, że wklejam zwykły tekst, klikam na danym słowie prawym klawiszem myszy,

i pojawia mi się lista synonimów do wstawienia, coś ala korekta błędów w FF.

I jeszcze raz podkreślę, nie jestem zwolennikiem takiego bełkotu, ale jestem za rozwojem i ułatwianiem sobie pracy,

bo zauważ bazy synonimów nie masz w głowie.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Mar masz rację ja dokładnie mam taki sam pomysł na generator tekstu, jedyny problem to baza synonimów + wyjątki. Dlatego twierdzę, że czym lepszy półautomat tym więcej użytkowników z niego skorzysta i co za tym idzie tym większa bazę synonimów można stworzyć. Mając dość dużą bazę danych synonimów + wyjątków czyli ogólnie baze danych to wtedy można stworzyć automat generujący unikalne teksty + opcje zmiany danego synonimu.

Pozdrawiam,

A ja nie za bardzo rozumiem jak działają te podpowiedzi? Ja mam ciągle "lista synonimów jest pusta" - czy coś trzeba wcisnąć? zaznaczyć?

Mam podobne narzędzie - tyle, że na prywatny użytek (niestety wykonuje zbyt wiele zapytań aby było dostępne publicznie). Moje narzędzie działa w ten sposób, że piszę tekst potem mogę coś zaznaczyć i system proponuje mi synonimy... Bardzo ważna kwestia to to, że listę synonimów mogę modyfikować w locie i zapisać.

Czyli jeśli piszę dużo podobnych tekstów np. o budownictwie i używam synonimu do słowa dom to mogę mieć listę {dom|domek|pomieszczenie} i {dom|mieszkanie} do wyboru - bo wiadomo, że zawsze ważny jest kontekst w jakim używa się synonimu. Wstawianie synonimów z automatu i usuwanie nadmiarowych mnie osobiście irytuje, bo zajmuje sporo czasu, a jakość tekstu i tak jest średnia. Gdy często używam jakiegoś zwrotu to lubię mieć go dopracowanego.

Dodatkowy plus to to, że mogę tworzyć synonimy do przypadków innych niż mianownik czyli np. {domu|mieszkania}, zwrotów kilkuwyrazowych, czy np. fraz z danej tematyki . Wszystko się sprawdza najlepiej gdy często piszę teksty pod daną tematykę.

Oczywiście takie narzędzie nie miałoby racji bytu jako ogólnodostępne, bo gdy każdy może edytować bazę synonimów to robi się kaszanka.

Jeśli jednak ktoś zrobiłby takie narzędzie, że po zalogowaniu mam możliwość tworzenia swojej własnej listy synonimów to byłoby chyba krokiem we właściwym kierunku.

Koncepcja z rozwijaną listą synonimów (bo pewnie tak to ma działać, ale nie wiem czy tak jest) to ciekawa propozycja, ale jednak chyba wolałbym po zaznaczeniu zobaczyć proponowane synonimy i ewentualnie automatycznie je wstawić do tekstu lub nie (u mnie robię to dwu-klikiem)

Oczywiście wszystko musi mieć dopracowany interfejs w js/ajax żeby miało sens. Dla mnie też ważne jest, że mogę gdzieś zapisać sobie moje bazowe teksty - dlatego też jednak prywatne narzędzie jest najlepsze w tej tematyce.

Kobol is the name of a planet in the fictional universe - the birthplace and original home of humanity

Kobol lista synonimów pokaże się dopiero jak wpiszesz np: {dom| <- i teraz js wysyła zapytanie do bazy jak jest lista to ją wyświetla (musisz mieć włączone javascript). To narzędzie ma taki plus, że robi cache wszystkiego co się da więc zapytań jest mało (chyba że usuwasz cache przeglądarki) - co 7 dni cache jest restartowany i ściąga nową listę. Jeśli masz listę po prawej stornie to możesz wybrać ręcznie klikając na dane słowo lub klikając na nr odpowiadający słowu, jeśli wybierzesz nr 0 to doda się cała lista synonimów.

Jeśli chodzi o własną bazę synonimów to na liście już wisi taka możliwość jak np wpiszesz {dom|domu} to za drugim razem do listy synonimów zostaną dodane twoje synonimy. Prawdopodobnie będzie to na cache w js'ie ustawione ale możliwe, że wprowadzę logowanie.

Dwu klik i na słowo i dodawanie do niego synonimów lub wyświetlanie listy synonimów może zostanie wprowadzone bo widzę, że jest taka potrzeba, na chwile obecną ważniejszy jest półautomat do dodawania tekstów w stronach typu wordpress.

https://img55.imageshack.us/my.php?image=dodawarka1.jpg <- tutaj można zerknąć jak pomocnik będzie wyglądać.

Pozdrawiam,

O teraz zadziałało - daje głowę, że wcześniej też tak próbowałem i nic, ale może coś przegapiłem ;-)

Mi się narzędzie podoba, ale na waszym miejscu zrobiłbym słownie jedno udogodnienie. Osobiście lubię pisać art a potem dodawać synonimy - tylko wtedy tekst ma jako taki sens.

Teraz dodałbym na waszym miejscu taką funkcję, że jak zaznaczę coś w tekście to system podpowiada synonimy - jeśli coś wybiorę to system sam zamienii "słowo" na "{słowo|synonim}".

Ogólnie jednak bardzo mi się podoba wasze rozwiązanie. Dobra robota.

Co do dodawarki do pressli to jest dobry pomysł - sam z takiej korzystam. Stara wersja jest tutaj. Co prawda teraz wygląda to już trochę inaczej (jest między innymi ten mój synonimizator itp), ale już nie udostępniam nowszych wersji publicznie. Ogólnie jednak myślę, że brakuje dobrego narzędzia tego typu.

//edit

O Lesiu był szybysz ;-)

Kobol is the name of a planet in the fictional universe - the birthplace and original home of humanity

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności