Skocz do zawartości

Podstawy SEO

mau5

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Na początku chciałbym się przedstawić :) Nazywam się Mateusz i tworze stronki www. Od pewnego czasu czytam forum PiO i chyba nadeszła pora, aby napisać 1 post'a podsumowującego wiadomości wyczytane z forum. Proszę o poprawienie mnie, jak będę się gdzieś mylił.

Tak, więc zamierzam zacząć pozycjonować stronkę mojego wujka z branży meblowej. Ułożyłem sobie strategie z SEO :

1. Optymalizacji strony pozycjonującej pod kątem wyszukiwarek - dodanie wszystkich niezbędnych meta tagów, nagłówki h1,h2,h3.., porządna treść na stronie + pogrubione słowa kluczowe.

2. Zakup skryptu Publiker lub Seo Light, aby ułatwić sobie wpisy do katalogów/precli ( ile dziennie dodawać katalogów? na forum są rożne opinie, wiek domeny pozycjonowanej jest młody, pare tygodni )

3. Zakupy hostingu Seolite, 2gb na 36 IP pod Zaplecze.

4. Budowania tematycznego zaplecza pod stronę pozycjonowaną. ( 1 zaplecze = 5-10 podstron, na każdej silny unikalny tekst z 2-3 anchorami do strony pozycjonowanej głównej oraz jej podstron ). Budowanie zaplecza na platformach blogowych - 20 stron.

5. Linkowanie do katalogów/precli stron zapleczowych.

6. Pisanie komentarzy na blogach związanych z tematyką strony.

7. W późniejszym etapie, zlecenie komuś dopalenia stron zapleczowych.

8. Co jeszcze mogę zrobić?

Tak tak, zapomniałem dodać, że najpierw sprawdzenie konkurencji i dobór słów kluczowych. Stronka będzie pozycjonowana we frazach regionalnych, czyli myślę, że nie będzie, aż tak trudno jak mi się wydaje. Będzie to moja pierwsza stronka pozycjonowana, dlatego robię to dla rodziny i za free. I jeszcze jedno pytanie, konkurencyjność sprawdzać za pomocą backlinkwatch?

we frazach regionalnych
meble warszawa, meble Kraków i td tez regionalne zrobisz na nich top?
konkurencyjność sprawdzać za pomocą backlinkwatch?

nie, każdy ma swoje sposoby, ja korzystam z połączenie wiele narzędzi, o raz głowy :)

"konkurencyjność sprawdzać za pomocą backlinkwatch?" chodzi mi o to, że wpisuje w google frazę na która pozycjonuje, wyświetla mi się top10 i sprawdzam każda stronę konkurencji w backlinkwatch ile mają BL, mylę się ?

"konkurencyjność sprawdzać za pomocą backlinkwatch?" chodzi mi o to, że wpisuje w google frazę na która pozycjonuje, wyświetla mi się top10 i sprawdzam każda stronę konkurencji w backlinkwatch ile mają BL, mylę się ?

No mylisz się. W ten sposób zobaczysz co najwyżej część linków konkurencji.

Pogratulować Ci jednak należy, że w odróżnieniu od "kolegów" z zerową historią tutaj, zadajesz w miarę przemyślane pytania. Znaczy się trochę czytałeś :)

Cierpliwości w dalszej nauce Ci życzę!

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

oprócz backlinkwatch zainstaluj sobie dodatek seoquake, on pozwoli Ci mieć namiastke analizy.

Ocenie będą podlegać linki do konkurencji widoczne w yahoo (skąd wychodzą, czy to katalogi/precle, SWL-e rotacyjne/stałe, blasty XR czy SB). Wiek domeny też ma duże znaczenie. No i tak jak piszą powyżej, jak ktoś jest biegły to zablokuje robota yahoo na swoich zapleczach i może też pozycjonować się za pomocą przekierowania 301 z innych stron i wtedy linków nie zobaczysz.

A wracając do Twojego planu to jak na 3 posty na forum jest całkiem niezły. Budując zaplecza efektywniej będzie postawić je na przechwyconych domenach (oczywiście po dogłębnej analizie przed przechwyceniem).

Katalog ślubny i katalog motoryzacyjny - zapraszam.

Lakiery samochodowe - wyjątkowe farby House Of Kolor

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności