Skocz do zawartości

Co jest płatnym linkiem dla Google?

A-K

Rekomendowane odpowiedzi

Jak wiadomo, Google nie pozwala sprzedawać linków. Ale przecież na stronie muszą być reklamy, aby jej prowadzenie było opłacalne.

Czy Google może zbanować stronę czy zmniejszyć jej jakieś parametry jeżeli:

- użyję sieci reklamy kontekstowej innej niż Adsense, np. Adbrite

- jak wyżej, ale niekontekstowej

- sprzedam bezpośrednio reklamę, link tekstowy w prostokącie np. 300x250, z opisem i widocznym adresem, w górnej części strony z ruchem na poziomie 20-30 tysięcy UU dziennie

- jak wyżej, ale tekst reklamy umieszczę w pliku graficznym, aby bot go nie mógł odczytać

Jak to co napisałem powyżej jest zabronione, to czy wystarczy że kupię drugą domenę, tam postawię serwer reklam i będę z niego tylko wczytywał kod przez iframe? Wydaje mi się, że wtedy Google stronie z iframe nic nie zrobi, jedynie wyzeruje PR czy zbanuje domenę z adserverem, której wcale i tak nie chcę indeksować. A może wystarczy rel="nofollow", ale znalazłem w internecie artykuły, że Google nie obsługuje już nofollow.

Strona jest po angielsku, ruch z USA, a tam Google bardziej walczy ze spamem niż w Polsce.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności