Skocz do zawartości

3 miesiace i nic

pajacyk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

kupiłem pozycjonowanie strony w jednej z firm całkiem znanych na kilka haseł. Płacę ryczałt miesiaeczny. Dzis mija ponad 2 i 3/4 miesiace i jedno najlatwiejsze slowo jest na 4 stronie googla a reszta daleko: jedno slowo na 14 stronie, a reszty nie znalazlem do 40 strony googla! . Wbrew zapewnieniom firmy ze po 3 mies efekty beda widoczne jakos trudno mi w to uwierzyc. Chyba raczej niemozliwe jest ze w ciagu tygodnia z nikąd strona trafi wysoko (pierwsza, druga strona) ? Skoro przez tyle czasu nie awansowała.

Proszę o jakąs poradę czy mam skończyć z taką firmą bo nie rzetelenie wykonuje swoją pracę czy też w końcowym tygodniu zdarza się cud?

Jest to firma posiadajaca jakis tam certyfikat googla ale nie wiem czy to ma jakies znaczenie.

Poza tym np. wskazówki optymnalizacyjne strony przysłano mi po ponad miesiącu, jak się o nie zacząłem upominać - zapomnieli o mnie(?) czy też ryczałt to forma dojenia z klienta i siedzenia z założonymi rękoma?

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

To, że to ryczałt nie oznacza od razu, że chcą Cię robić w jajo. Są frazy przy, których sprawdza się ten model rozliczenia.

Ale co by nie było 3 miesiące bez żadnego awansu? Aż mi się wierzyć nie chce ;)

Wykonam:

- kodowanie z .psd do HTML/CSS/JS,

- wdrażanie szablonów pod WordPress, SEOKatalog oraz inne skrypty.

Przede wszystkim, na obecną chwilę, nie masz co danej firmie zarzucić ... mówili:

1) że potrzeba 3 miesięcy, które jeszcze nie minęły ...

2) że będą efekty, ale pytanie czy efekt to TOP10-20 czy po prostu poprawa pozycji ...

Z tego co mi wiadomo Google nie daje certyfikatów "SEO Google Master" ... (certyfikaty google)

więc dyplom za googlowski kurs pozycjonowania odpada :)

To co ja bym radził, to poczekać aż będą pełne 3 miesiące i zapytać się

jakie konkretnie wyniki miały być po tym czasie ... później rozważyć dalszą współpracę.

Pozdrawiam ;)

Imho po pierwsze powinieneś jednak poczekać jeszcze ten tydzień po drugie czy te 3 miesiące masz zagwarantowane w umowie?

Nigdy nie rozumiałem systemu rozliczeń na zasadzie ryczałtu będąc klientem wżyciu bym się na taki nie zgodził.

Generalnie wszystko zależy od konstrukcji umowy.

Zamów niezależny audyt działań pozycjonerskich.

oto te frazy,3 mysle srednio/malo trudne ,2 trudne

outlet

końcówki kolekcji

odzież outlet

sukienki

bluzki

Przede wszystkim, na obecną chwilę, nie masz co danej firmie zarzucić ... mówili:

2) że będą efekty, ale pytanie czy efekt to TOP10-20 czy po prostu poprawa pozycji ...

Z tego co mi wiadomo Google nie daje certyfikatów "SEO Google Master" ... (certyfikaty google)

więc dyplom za googlowski kurs pozycjonowania odpada :)

To co ja bym radził, to poczekać aż będą pełne 3 miesiące i zapytać się

jakie konkretnie wyniki miały być po tym czasie ... później rozważyć dalszą współpracę.

Pozdrawiam ;)

oczywiscie w umowach ryczałtowych nie ma mowy po pozycji, ale firmy zapewniaja ze doloza takie same starania co przy umowach per pozycja. Widac nie jest tak w rzeczywistosci. Nie chodzi o to co mam w umowie, ale czy takie frazy jak podalem i 2 3/4 miesiaca to najwyzszy czas na ocena ich pracy. 3 miesiace to czas umowny ale zewsad slysze i od nich tez ze po 3 mies efekty sa juz widoczne. Jako efekty rozumiem maxymalizacje pozycji, nie no 1 ale 1,2 strona to minimum przyzwoitosci po takim okresie czy sie mylę?

TOP10-20 to nie taki pikuś w 3 miesiące ... o ile ma to być uzyskane w odpowiedni sposób - dążenie do wyższej i stabilnej pozycji ;) Ja obstaje za rozmową z firmą - nie tylko efekty świadczą o tym ile pracy włożono w pozycjonowanie, zawsze możesz się zapytać o postępy w samych pracach - nie o kompleksową strategię, ale o zwykłe statystyki, które powinny się różnić w przypadku strony niepromowanej i promowanej :)

Pozdrawiam :)

TOP10-20 to nie taki pikuś w 3 miesiące ... o ile ma to być uzyskane w odpowiedni sposób - dążenie do wyższej i stabilnej pozycji ;) Ja obstaje za rozmową z firmą - nie same efekty świadczą o tym ile pracy włożono w pozycjonowanie, zawsze możesz się zapytać o postępy w samych pracach - nie o kompleksową strategię, ale o zwykłe statystyki, które powinny się różnić w przypadku strony niepromowanej i promowanej :)

jakie statystyki i z czym porwnywac. Nie mam strony niepromowanej do porównania.

dali mi panel klienta gdzie widze pozycje, jedna fraza doszla do 30-40 pozycji googla, reszta sie nie pokazuje bo sa daleko poza 100 wynikiem

A statystyki odwiedzin choćby z serwera (np. z cpanel'u) ?

Z jakich stron i w jakich ilościach w ciągu ostatnich miesięcy ...

nawet jeżeli strona od startu była pozycjonowana,

to statystyki powinny rosnąć, a adresy odwiedzin powinny dać do myślenia ;)

umowa umową, mam 2 mies wypowiedzenia...

Ja nie pytam o wypowiedzenie, tylko o to czy w umowie masz jakis punkt, w ktorym określa się czas po jakim maja byc (ustalone) efekty, a w przypadku ich braku np zawieszenie płatności na okres do czasu pojawienia sie tych efektów z ewentualnym nawet zwrotem* kasy jeżeli efekty nie pojawią się za np 3 miesiące od zaprzestania płacenia?

* by zabezpieczyć sie przed "specami" co biorą za 3 miechy kasę nic nie robiąc, a potem robia przez kolejne miesiące dokładnie to samo co w pierwszych 3 ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Oczywiście że na obecna chwile może cos firmie zarzucić.

Jesli przez tyle czasu były mizerne efekty (wg pierwszego posta) to po tygodniu nic sie nie zmieni.

Wypowiedziec jak najszybciej umwe i poszukac firmy gdzie bedzie platnosc za efekty i tyle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności