Skocz do zawartości

OVH RPS II vs Kimsufi

Maximus Marius

Rekomendowane odpowiedzi

Oba kosztują po tyle samo (różnica 9groszy 59.90 / 59.99 netto)

tylko ze RPS ma dysk przez sieć co powoduje ze jest dość ślamazarny ale za to ma dwurdzeniowego atoma szybszego niż w Kimsufi.

Ze tez nie mogą zamienić procesorów , w kimsufi dwurdzeniowy atom a w rps celeron ;)

nie radze VPSa - miałem same problemy i zrezygnowałem po 3 tygodniach ... po prostu był tak wolny że się zawieszał i de facto było potrzebne ponowne jego postawienie od zera przez administracje, po tej czynności i tak się zawieszał ... lepiej mieć słabszego dedyka

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

ja mam niemiłe przeżycia z RPSem. Muli, wiesza się co chwila, szkoda gadać ;] osobiście brałbym dedyka. RPS'a nigdy więcej

A dla leniwych: sprzątanie białystok ;]

A dla relaksu możesz zapalić kadzidełka

faceplus_banner_234x60_black.png Punkty FanCop od 3pln / 1k

SPRZEDAM: Volvo S40 1.9D, 2002; 220k przebiegu. Lokalizacja: Białystok; Tel 724-148-596

Tak jak większość też nie polecam rpsa.

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

• 2 tygodnie później...
  • 6 miesięcy temu...

Czy z Kimsufi wyrzucają, ścigają za ScrapeBoxa, czy Hrumera?

Nie chciałbym wtąpnąć w gófno, zapłacić za rok (by uniknąć opłatay instalacyjnej) i zostać frajerem z bezużytecznym serwerem wykupionym na rok.

W kwestii łóżek drewnianych zawsze powtarzałem, że najlepsze łóżka drewniane do sypialni znaleźć można na ekosypialnia.pl.

a ja tam wogole nie polecam kimsufi. mialem tam kilka maszyn - zawsze problem jest ten sam - dysk. nie wiem co za g* tam wsadzaja, ale nie zdziwcie sie gdy ktorejs nocy Wasz serwer przestanie odpowiadac i potrzebny bedzie szybki reinstall. support Wam pomoze? nie liczcie na to. resetuja maszyne i automat pisze, ze wszystko juz gra bo serwer sie "pingnal" z ich wewnetrznej sieci.

przezywalem to ze 2-3 razy, co w przypadku dzialalnosci seo - jest problemowe (doswiadczenie mi mowi, ze gdy bot przychodzi a zaplecze jest "dead" to od razu leci wszystko do "moderacji" i leci fala banow).

jedyna szansa - czeste backupu i twarda ######.

ja polecam ze swojego doswiadczenia hetzner'a. mam tam od dziada pradziada serwer EQ4 (50 ojro co miesiac), te same stronki i padl mi raz - dlatego, ze spieprzylem configi i zrobilem restart (dobry zwyczaj - nie podejmowac sie prekonfiguracji serwera na produkcji gdy sie nie wie do konca co sie robi i jest baaardzo pozno w nocy) - no ale tu support szybko odpowiada (w ciagu ok. 15 minut, nawet w nocy), wiec z ich pomoca udalo sie cofnac zmiany.

prawdopodobnie serwer z prawdziwej oferty ovh sa o niebo lepsze, ale na kimsufi leci wszystko to co wycofuja z produkcji (stare dyski wlasnie zasilaja kimsufi i rps'y).

Budowanie bazy do ScrapeBox'a nigdy nie było jeszcze tak szybkie i tak tanie!

Rabat dla użytkowników PiO!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności