Skocz do zawartości

Zaplecze - pytanie

peroo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Na poczatek musze wspomniec, ze moje minimalna ilosc postow nie swiadczy o slabym zainteresowaniu tematem, czy ze nie czytam forum. Duzo czytam tylko po prostu nie jestem gadatliwy... wybaczcie...

Prosze o rade...

Po pewnym wysilku, dysponuje konkretna iloscia unikalnych tekstow powiazanych tematycznie ze strona pozycjonowana. Fraza jest dosc trudna, wiec chcialbym zminimalizowac niepotrzebne lub bezsensowne poczynania, bo za arty place...

Planuje stworzenie skromnego zaplecza tematycznego z w/w atykulow, bez swl

Moje opcje to:

1. Kupic kilka domen z historia i backlinkami

- pierwsza d. - slabe anchory, ale z dobrych lokalizacji

- druga d. - dobre anchory, niewiele (bo 26) ale z agregatorow artykulow (ezine), wiec jakies tam blogi beda je pobierac..

- trzecia d. - b. dobry anchor - 30 bl z dobrych lokalizacji i z ezine, tyle ze niestety tylko jeden i wszedzie ten sam

- szukam dalej... domen z jakas tam historia

- i w zaleznosci od anchorow przekierowuje na str zaplecza...

ad 1...

- czy ok 30 BL z dobrych lokalizacji dla zaplecza w ogole cos znaczy ?

- czy anchorami BL musze sie az tak przejmowac (jesli z grubsza pasuja)

2. Stawiac na nowych domenach i linkowac po swojemu.

- teylko ze nie moge z precli (lepszych czy gorszych)

wielkiego site z tego nie bedzie (bo po co), wielkiego skoku w serpach pewnie tez nie, ale licze przede wszystkim na solidne stabilne wsparcie dla strony pozycjonowanej, zwlaszcza ze obecnie nie mam zbyt wielkiej kontroli nad BL.

strony zapl. beda aktualizowane z rozsadna czestotliwoscia.

Trudno jest znaleźć domeny z wartościowa historia dla twojej strony, żeby historia miała sens musi być ona powiązana z tematem zaplecza które stawiasz. Patrząc ze trudno jest znaleźć takie domeny ja korzystam przeważnie z domen nowych.

zacznij od blogów darmowych (serwisy blogerskie)

kup parę serwerów z dedykowanym IP - wstaw tam blog np. WP

potem linkuj je i patrz jak idzie strona w górę :D *potem zobaczysz sam, czy potrzeba CI nowe zaplecza czy linkowanie zaplecza juz wystarczyło wbić się na te frazy...

dla tych, którzy nie mają czego się czepiać :)

Jestem akurat na etapie szukania domen z historią/PR z konkretnej tematyki. I powiem Ci, że przejrzałem Aftermarket, di.pl i prywatne portfolia i nie znalazłem ani jednej domeny, która by spełniała moje oczekiwania. To co jest, kosztuje kilkaset złotych.

Wniosek: zarejestruj świeże domeny, postaw tam zaplecza i linkuj z katalogów, precli, SWL i z czego tam jeszcze chcesz. Zaletą takiego rozwiązania, będą też koszty bo możesz np. rejestrować .com czy .info w OVH.pl za 25zł brutto rocznie.

Stawiając swoje zaplecze naszukałem się domen, które stanowiły by tematyczne powiązanie tak w contencie jak i w linkach do strony docelowej.

Po pół roku szukania, mam ich ze 2, 3. Szału więc nie ma, ciężko takie domenki znaleźć, a jak się trafią kosztują abnormalną kwotę,

której ceny w żaden sposób uzasadnić nie mogą. Wniosek - buduj od podstaw, za podobne pieniądze można naprawdę rozległe zaplecze postawić. Z tym narzędziem teraz byłoby łatwiej skubnąć jakąś domenkę

Gdy historia ulega przerwaniu za zasadzie że domena wygasła, na tyle długo iż brak jej w kopi Googla

po ponownej odłożonej w czasie rejestracji domeny, jest pogląd że Googiel uznaje linki doń prowadzące za mniej aktualne/wartościowe. Jako że domena mogła zyskać nowego właściciela, stare linki niosące w sobie informacje mogą nie być już aktualne/pełnowartościowe na domenie nowego właściciela.

Stare domeny, ze starymi linkami pełnie swej mocy oddają gdy zachowują ciągłość

Z resztą wiemy jak algorytmy traktują wielokrotnie niedostępną domenę hostowaną na zawodnym hostingu (OmniHost), a co dopiero gdy wygasa na x czasu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności