Skocz do zawartości

Seobohater czy Seolight

raker

Rekomendowane odpowiedzi

Gdy ja przymierzałem się do zakupu jakiś czas temu (początek roku), wówczas zalecany przez PIOwców wybór był pomiędzy Sprytne Katalogowanie, a Seo Bohaterem.

Dziś ten drugi wciąż się trzyma, za to awansował SeoLight, którego gdy ja dokonywałem wyboru nikt nie polecał przed Sprytnym.

Nie używam SeoLighta, myślę że Bohater jest ok, byłbyś zadowolony, zwłaszcza po ostatnim updacie

Ja polecam Superbohatera.Perfekcyjny suport,projekt non-stop się rozwija.

Jeżeli chodzi o mnie to wykorzystuje SEOBohatera dla katalogowania w SEOkatalogach i innych skryptach których nie obsługują automaty.Moim zdaniem dobry produkt warty swojej ceny.

Kilka miesięcy temu stałem przed podobnym dylematem. Sprawdziłem oba dema i moje wnioski były takie: SEOBohater ma lepszą obsługę tworzenia opisów (baza synonimów, itp), ale wygląd mnie odrzucał. W związku z tym, że miałem korzystać z półautomatu xxx godzin i sam nie piszę opisów wygrał Seolight. Innych istotnych różnic nie znalazłem, a na pewno są :). Z Seolighta jestem zadowolony.

Nie będę ukrywał, że mnie interface SB też lekko odrzuca. SL jest przejrzysty. W sumie nawet nie zależy mi na synonimach a na możliwości wprowadzenia wielu unikalnych opisów, które będą losowo wklejane. Cena też można powiedzieć, że jest podobna.

<?php echo "sygnatura"; ?>

Z synonimami chodzi o to, że w oby programach możesz je wprowadzać, ale w SeoBohaterze masz to wbudowane (a w każdym razie było w SeoMachinie - poprzedniku SeoBohatera).

Generalnie mam oba te programy - pod wzgledem możliwosci SeoBohater wydaje mi się lepszy, ale ma strasznie nieintuicyjny interfejs - mam nadzieję, ze zostanie to kiedys poprawione, bo właśnie z teog powodu ostatecznie przesiadłem się na SeoLighta. Z drugiej storny SeoLight posiada swoją wersję na Linuksa, co - jeśli zamierzasz kiedyś się przesiąść na ten system - jest bardzo fajną sprawą.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Ja mam Seobohatera i jestem zadowolona - obsługa faktycznie skomplikowana jak kobiety więc to mi nie przeszkadza :shok: Więcej funkcji, a do tego jest tańszy, bo 89 zł i odpisujesz VAT (no przynajmniej ja odpisałam), ja kupowałam ze zniżką z forum PIO 79 zł, a Seo Light kosztuje 119 i VATu sobie nie odpiszesz a to duża różnica. Seobohater spełnia swoje zadanie.

Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim ;)

Jeśli posiadasz psa to polecam Ci dla niego szelki Guard

Posiadam obydwa narzędzia. Na początku używałem SEO Bohatera i spełniał swoje zadanie. Support na prawdę bardzo dobry - kontakt z autorem wzorowy.

Od niedawna jestem też posiadaczem SEO Lighta i rzeczywiście przejrzysty interfejs i ogólny porządek mnie przekonały.

Więc sugestia dla autora SEO Bohatera - ulepszyć interfejs :>

Ogólnie nie mam wielkich wymagań co do półautomatu, więc SEO Light spełnia moje potrzeby. Choć nie da się ukryć, SEO Bohater posiada kilka bardziej zaawansowanych funkcji.

Niemniej jednak jedno i drugie jest bardzo dobrym softem :)

Blog komputerowy - Masa użytecznych porad, ciekawostki i eksperymenty.

Naprawa laptopów - profesjonalny serwis, naprawa płyt głównych, reballing, BGA.

Podsumowanie może być takie, że obojętnie czy będzie to Seobohater czy SeoLight to będzie to zakup udany. SemiAdder i Sprytne Katalogowanie chyba straciły swoich wielbicieli i mało kto rozważy zakup tych aplikacji. Według mnie nie ma się co dziwić. Za dopłatą bym ich nie wziął.

• 4 tygodnie później...

SL lepszy zawsze można napisać swoje sugestie do firmy która rozwija to oprogramowanie i warto napisać co chciało by się mieć w nim i może kiedyś ktoś spełni nasze życzenia ;)

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności