Skocz do zawartości

301

Remiss

Rekomendowane odpowiedzi

Nie chcę pokazywać zaplecza osobom postronnym,

postanowiłem linkować z katalogów do strony pozycjonowanej nie bezpośrednio,

a poprzez podstawioną stronkę na której po czasie dam 301.

Teraz czekam aż nazbiera linków i wejdzie na sensowne pozycje w 3-4 frazach.

Rzecz w tym że nie wiem jak to się robi dokładnie, żeby było dobrze.

Strona podstawiona, linkowana była pierwotnie tylko do domeny głównej => domena.pl, prowadzi doń 400 linków,

do podstron z unikalnym contentem (takie tam teksty - precle) nie linkowałem dotychczas i chyba nie było to najlepszym posunięciem.

Naprawiam błąd, zacząłem w końcu linkować podstrony. Dzisiaj na pożądane frazy wysoko w serpach wyświetlają się zarówno strona główna, jak i jej podstrony tyle że na inne frazy.

Jak zrobię 301 z podstawionej domeny.pl która nazbierała linków i załapała pozycje => na moją stronę docelową, to pozycje przechodzą tylko z domeny głównej czy podstron też :)

Bo widzę, że dla dwóch fraz podstawiona strona dobrze stoi ale to jest podstrona, a 301 robi się na stronę główną.

Czegoś tu nie rozumiem, chciałbym żeby wszystkie wysokie pozycje przeszły na której strona się wyświetla w G, zarówno str. główna jak też jej podstrony.

aby mieć 99,9% pewności, że wszystko przejdzie tak jak chcesz musiałybś zachować taką samą strukturę linków i treść a tak to różnie bywa, trzeba będzie przekierować podstrony, które są wysoko na podstrony drugiej domeny i powinno być ok jeśli tematyka jest taka sama a tak swoją drogą to nie lepiej pozycjonować stronę docelową?

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

Jeśli myślisz, że jak masz powiedzmy 20 domena każda w top 1 na jakąś tam frazę i na wszystkich domenach ustawisz 301 na -> 21 i ta nowa domena będzie pojawiać się permanentnie w to1 to się mylisz :) Jak widać po licznych postach na ten temat dużo osób błędnie interpretuje działanie tego mechanizmu.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

301 dziala tez na podstrony - przetestowane organoleptycznie :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Mechanizm 301 można obrazowo przedstawić następująco:

Są specjalistyczne sklepy branżowe:

- motoryzacja;

- sportowy;

- zabawki;

- wędkarski;

- bielizna;

itd i każdy z nich jest znany i ma dużo klientów [czyli top 10];

Mamy też dodatkowo sklep wielobranżowy [inna domenę] i nagle wpadniemy na pomysł by wszystkie specjalistyczne sklepy branżowe pozamykać i powiesić na nich kartkę "SKLEP PRZENIESIONO -> nowy adres co jest odpowiednikiem 301 i podajemy adres sklepu wielobranżowego. To owszem przez pewien czas lidzie przekierowani będą sami przychodzić [ top 10] jednak jak zobaczą, że nie ma tam tego samego towaru = contentu co w sklepach im znanych- tych sprzed przekierowania przychodzić przestaną i sklep wielobranżowy straci tych klientów . By ich uzyskać musiał by wprowadzić specjalistyczny asortyment = zdobywać link, ale prowadzące do niego bezpośrednio.

Inaczej sprawa wygląda gdy jeden ze sklepów zamykamy, przenosimy dokładnie cały asortyment, obsługę itd na nowy adres, a na starym zamieszczamy informację "SKLEP PRZENIESIONO". Klienci przekierowani na nowy sklep zobaczą, że jest w nim to samo co było w starym i dalej będą do niego przychodzić. Czyli sklep zachowa swoja pozycją na rynku pomimo występowania pod innym adresem. Podobnie powinno być jesli przeniesiemy serwis na inną domenę zachowując jego zawartość, linkowanie itd.

Tak to działa :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Ze stronami zapleczowymi jest nieco inaczej, tj. różnica że od początku tworzone były jako zaplecza, brak im renomy, dobrej jakości, wcale zresztą nie miały jej mieć, są zapleczem. Wielu userów wchodzi na taką stronę, po trzech sekundach już ich nie ma.

jednak jak zobaczą, że nie ma tam tego samego towaru = contentu co w sklepach im znanych- tych sprzed przekierowania przychodzić przestaną i sklep wielobranżowy straci tych klientów
, pójdą tak czy owak. 301 robisz jako wygodny myk pozycjonerski.

Niektórzy lansują "twórz zaplecze jak normalną dobrą stronę", sorry - tworzysz jeden dobry serwis narobisz się przy nim jak wół u pługa, to nie łatwa sprawa, hop siup i jest. 20 stron zaplecza nie da się na lux odpicować; WP, darmowa skórka, precel tekst, wszystko co zrobisz.

Potem na części z nich 301.

a tak swoją drogą to nie lepiej pozycjonować stronę docelową?

jak zrobić by konkurencja nie zwęszyła zaplecza, linków, dowodów pozycjonowania, nie puściła spam raportu

301 mało kiedy daje tak samo. Ale to jedyna droga

tak mi się wydawało, 301 najlepszą metodą maskowania zaplecza, spokojnego pozycjonowania, "301 mało kiedy daje tak samo" masz na myśli stratę części mocy/pozycji ?

@301 najlepszą metodą maskowania zaplecza, spokojnego pozycjonowania,

co najwyżej 301 razy można was wyśmiać, bo nie macie o pojęcia o tym co piszecie, ale to już wasz problem ;)

Dzięki Mion za głos w temacie, ale tak j.w. zechcesz może zatem temat w pełni wyjaśnić,

o 301 na forum masa userów pyta, brak konkretnego info w temacie, nawet na blogach pozycjonerów temat nie jest całościowo podejmowany. Piszą o 301 w .htaccess, a tu chodzi o zaplecze, przeniesienie mocy itp.

Nie wiem tego, brak wiedzy w temacie, dlatego proszę o radę, a wyśmiać przychodzi najłatwiej

301 razy można was wyśmiać, bo nie macie o pojęcia o tym co piszecie

cytujesz mój post, pewnie że nie wiem, jestem nowy, pisze w temacie dla początkujących

Osobiście nie stosowałem nigdy 301 w takich przypadkach, ale z tego co wiem nie zawsze musi być tak, że jeśli strona ma dobre pozycje na dane frazy, to po nałożeniu przekierowania ta nowa strona też będzie miała te same pozycje. Choć prawdopodobieństwo, że tak będzie jest mimo wszystko duże.

Czegoś tu nie rozumiem, chciałbym żeby wszystkie wysokie pozycje przeszły na której strona się wyświetla w G, zarówno str. główna jak też jej podstrony.

Więc robisz przekierowanie ze strony głównej domeny A na stronę główną domeny B oraz przekierowanie z podstrony domeny A na podstronę domeny B.

Nie wiem czy dobrze myślę, ale ja bym spróbował właśnie w ten sposób zrobić.

Szukam aktualnego właściciela domeny filmside.pl

Proszę o kontakt na PW.

@301 najlepszą metodą maskowania zaplecza, spokojnego pozycjonowania,

co najwyżej 301 razy można was wyśmiać, bo nie macie o pojęcia o tym co piszecie, ale to już wasz problem :)

W ostatnim największym teście PIO padła teza jak robić przekierowanie, padło po niej pare pytań 301

stosuje sie zawsze ten sam myk . 301 + blokowanie yahoo.

popatrz sobie jak inni robią, 301 szło za 301, jakiś tam efekt został osiągnięty, wielka w tym zasługa m.in. myku z 301

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności