Skocz do zawartości

OmniPRESS - darmowy katalog stron

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

Tym razem długo oczekiwana premiera OmniPRESS v1.0.0

OmniPRESS jest połączeniem katalogu stron i precla czymś między seokatem a webmini ale zdecydowanie skłania się ku preclowi oraz seokat. Poniżej przedstawię kilka najważniejszych aspektów nowego produktu Omni jakim jest OmniPRESS

1. Prosty instalator (wgranie tylko 2 plików na serwer)

2. Możliwość skorzystania z MySQL lub SQLite (to jest naprawdę szybka instalacja)

3. Łatwy system zmiany szablonów oparty o smarty

4. Dodawanie obrazków do wpisów

5. Automatyczne dostosowanie się skryptu czy ma być katalogiem czy preclem

6. Admin określa jakie tagi HTML są dopuszczalne w wpisach

7. Admin określa min i max długość opisów

8. Admin określa zakazane słowa w opisach których do katalogu się nie uda dodać (domyślna lista blokuje wszystko co związane z sex-em)

9. Pre-konfigurowana struktura kategorii - oczywiście możliwa łatwa zmiana i edycja

10. Kanał RSS w obrębie całego katalogu

11. System auto-pingujący do 11 serwisów

12. Możliwość zarządzania wpisami / edycja / usuwanie

13. Sortowanie wpisów po IP dodającego z opcją zbanowania / usunięcia wszystkich wpisów z określonego IP

14. Pełna integracja z OmniADD od v 3.0.0 (będą dodawane tylko unikalne wpisy :huh:!!)

15. Zastosowanie kilku nie codziennych technik w samej budowie katalogu

16. Na starcie 5 skórek

17. Tylko 1 link wychodzący do Omni - z możliwością jego usunięcia (licencja na użytkownika)

18. Możliwość zainstalowania dowolnego SWL-a

19. Token obrazkowy aby zabezpieczyć OmniPRESS przed spamowaniem

20. Dla posiadaczy oprogramowania OmniADD darmowe obrazki do dodawania do innych katalogów

21. Prosty system CMS do zarządzania podstronami statycznymi np: regulamin

22. Oczywiście przyjazne adresy URL w 3 wariantach do wykorzystania

23. Katalog całkowicie jest nie kodowany i dostępny na licencji OmniWARE

To mamy tak z głowy podstawowe cechy OmniPRESS - zapewne o kilku zapomniałem jeszcze ale .....

Demo katalogu: https://www.t2b.pl/katalog-demo/index.html

Katalog do pobrania: https://www.omnimax.pl/pliki/OmniPRESS.rar

Informacje na temat samej licencji oraz sposobu instalowania katalogu znajdują się w 2 oddzielnych plikach pdf w paczce instalacyjnej

Katalog OmniPRESS będzie min. raz na miesiąc aktualizowany gdzie poza zgłoszonymi poprawkami będziemy zmieniać też sam kod HTML oraz dodawać nowe skórki aby uniemożliwić całkowicie Google banowanie naszego oprogramowania. Grupa OMNI dołoży wszelkich starań aby te katalogi stały się dość wartościowymi katalogami z których będą mogli skorzystać zarówno sami administratorzy oraz osoby dodające wpisy

PS: Prosimy dobrze zapoznać się z warunkami korzystania z oprogramowania to jest z licencją oraz instalacją oprogramowania OmniPRESS

PSII: PA nie powala na razie na kolana ale jest warty przegryzienia się przez niego - nowy panel będzie niebawem przy kolejnej wersji za miesiąc (teraz stawialiśmy na funkcjonalność nie na estetykę)

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

• Odpowiedzi 114
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zabieram się do testowania, zapowiada się ciekawie o ile grupa omni będzie terminowa i słowna :huh:

e: proponuję zainwestować w sporą ilość skórek, szczerze wątpię aby większość userów bawiła się w robienie szablonów pod omnipress, będą tysiące katalogów z tą samą skórką tak jak miało to miejsce w webmini.

e2: kilka niedoróbek na początek

-dodawanie pojedyńczo tagów, oddzielanie przecinkami nie działa

-nie znalazłem w PA możliwości zmiany wyglądu katalogu

-brak informacji o zapisaniu ustawień w PA -> konfiguracja. Konfigurujemy katalog następnie klikamy zapisz i zero potwierdzenia ze strony omnipress

-brak możliwości tworzenia własnych podstron w katalogu, mamy do wyboru tylko 3

-po kliknięciu "dodaj stronę" katalog przestaje funkcjonować na około minutę, w tym czasie otworzenie w nowej karcie katalogu jest niemożliwe(wczytywanie strony), nie jest to raczej wina serwera, katalog postawiony na sqlite

-brak możliwości zmiany kategorii dla dodanej już strony

-nie mamy możliwości zmiany nazw menu "reklma 1, reklama 2" z PA

na plus szybka i łatwa instalacja.

Sklep z elementami do balustrad ze stali nierdzewnej - https://homeno.pl

ale ta captcha jest śmieszna :huh: są inne do wyboru?

tu inne demko?

PS ciekawi mnie, czy ID są po kolei w Omni ^_^ Bo jeśli tak to łatwo można komuś licencję wykosić .. (domena wildcard - curlem https://omni.nazwa.pl/bonusid.php?id=... i foreach po ajdikach ;) usunięcie instalacji) czy tak nie zadziała?

dokładnie chciałem o to spytać, co MaxPan: jesli mam za coś płacić, to dlaczego miałbym przy okazji linkować do Ciebie?

w takim wypadku wolę postawić WP :)

Jeśli płacisz to nie linkujesz. Płacisz za usunięcie linka systemowego.

seokatalog generala bez linku kosztuje troszke ponad 100 zl. ten katalog bez linku kosztuje 250... ktory jest bardziej zaawansowany? :)

szkoda ze wersja free ma linka, bo w sumie to i tak juz automatycznie promuje omni i dodawarke...

edit: to tez uwazam za glupote:

System nie zlicza domen i subdomen regionalnych – do systemu przyjmujemy tylko domeny pierwszego rzędu np. .pl lub domeny funkcyjne np. com.pl

poza tym bardzo malo obrazkow za instalacje. spodziewalem sie bardziej 50 za instalke, a nie 10...

gdzie jest informacja co za link bedzie obowiazkowy? czy link bedzie sie zmienial czy bedzie jeden?

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

Ciekawy skrypt, zawsze wprowadza trochę świeżości na rynku. W czasach SEOKatalogu wątpię, żeby za tę cenę ktoś przepłacał, ale zawsze to jakiś krok naprzód. Nie podoba mi się dodawanie tagów, powinien być również licznik długości tekstu opisu.

Pozdrawiam, Paweł Ryszka. Potrzebujesz copywritera? Pisz na kontakt [at] dobreteksty.pl!

Gry komputerowe - najlepsze w sieci! SEO dla początkujących - wejdź! 

250 to licencje nie na jeden katalog, a na jednego użytkownika,za 250 PLN możesz postawić i 10 000 katow.

Jak pisałem wcześniej ja na razie nie stawie,bo nie widzę dużo różnicy od nowego, web-mini Xana, a ten jest bezpłatny i bez linku.

System nie zlicza domen i subdomen regionalnych- a to moim zdaniem błędna decyzja.

niema nic zlego w domenie katalog.plock.pl

dla pewnosci:

naliczanie obrazków odbywa się min. raz na dobę

chodzi o jednorazowe dodanie pkt za omnipressa czy codziennie bedzie przyrost? :)

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności