Skocz do zawartości

SeoLight czy SeoBohater?

FiKaS

Rekomendowane odpowiedzi

Zadajesz trudne pytania :soczek:

Bezproblemowy, totalnie intuicyjny (+ chyba szybszy) - zdecydowanie SL.

Czasem trochę problemowy, mniej intuicyjny ("bardzo mniej" dla niektórych - trzeba się przyzwyczaić), ale bardziej na obecną chwilę bogaty w możliwości - SB.

Obydwa ciągle rozwijane, obydwa z dobrym supportem... Który lepszy? :D Ściągnij dema i próbuj - nikt Ci lepiej nie doradzi niż Ty sam.

Ja testowałem jeszcze 2 inne pod kątem pasujących mi możliwości i wygody - ostatecznie wybrałem SL.

S

Wiązanie krawatów, tańce murzyńskie, wizytówki, reklamy i inne akrobacje.

Dobre strony, unikalny opis? Moderowany katalog stron i Katalog stron www - pisz po darmowe kody. Sklepy internetowe, handel: katalog askway.biz.

Przetestowałem dema obydwóch :soczek:

W Seobohaterze czułem się nieco zagubiony, mało intuicyjny i sortowanie listy, wybieranie katalogów uciążliwe. Tak samo z komponowaniem opisów przez synonimy i tytuły...

W SeoLight - interfejs programu rewelacja, wszystko fajnie porozmieszczane - włączyłem i od razu wiedziałem co z czym i jak :D samo tworzenie projektu również dobre, możliwość podglądu wygenerowanych tekstów. Przy wybraniu katalogu i ustawieniu kryteriów wyszukiwania (słowo kluczowe kategorii/podkategorii) nie dosyć że Seolight podkreśla keyword to automatycznie przesuwa stronę do tego miejsca (tak samo w przypadku text area na adres dodawanej strony).

Efekt - złożyłem zamówienie na SeoLight :) (tymbardziej że dla użytkowników PiO cena 100zł zamiast 130zł - dla porównania Seobohater 80zł czyli ceny przybliżone bardzo).

Pozdrawiam

Mam oba. Działanie podobne SeoLight trochę łatwiejszy w obsłudze. Najpierw dodaję stronę jednym a potem drugim (trochę różnicy w bazie).

Dziś dostarczyłeś mi już drugi raz rozrywki. Dzięki!

Czy to oznacza, że na przykład "zachowek warszawa" jedziesz SeoLight, ale już na "siadka podtynkowa łódź" (z błędem? no tak jest na stronie) SeoLight ma za słabą bazę i przerzucasz się na Seo Bohatera? Można jeszcze odpalić SK, tak pewnie też kilka katalogów dojdzie. Ale można równie dobrze używać jednego programu i edytować bazę. Tak, jest tam taka opcja.

Używam seobohatera. Interfejs pokićkany albo podoba mi się podejście autora do rzeczy :).

Pozdrawiam!

BV

Scrapebox & SEO tools Windows VPS łącze 1Gigabit!

Biotechnologia medyczna ..... Seoprzyjazny Silnie Moderowany Katalog Stron PR2

"Ludzie mocno przeceniają swój wpływ na innych i zdecydowanie niedoceniają swojego wpływu na siebie samych" by SZ 2009

• 1 rok później...

Trochę czasu upłynęło, prosiłbym o aktualne informacje na temat programów:

- jak obecnie wygląda baza obu programów?

- jak z zainteresowaniem ze strony twórców(czy rozwijają program,jak wygląda wsparcie)?

Żeby wnieść coś do tematu, przestawię moje spostrzeżenia, niekoniecznie zgodne z rzeczywistym stanem(poprawcie mnie jeśli sie mylę)

- SEOlight ma licencje na 3 stanowiska , Seobohater na 1

- SEOlight ma łatwiejszy i przyjaźniejszy interfejs

- SEObohater ma bardziej rozbudowany zewnętrzny edytor SBEdytor oraz możliwość pingowania wpisów w zew. module SBPinger

- po krótkiej lekturze forum SEOlight wnioskuje iż autorzy pracują nad wersją V2(aktualizacja płatna), czy więc jest sens pchać się obecnie w V1?

- obecna Cena dla obu program, poprzez PIO jest dokładnie taka sama

- SEObohater FV, SEOlight brak FV

...

Ale archeolog! ;-)

Chciałbym sprostować ze swej strony kilka rzeczy:

- Seolight ma licencję na 3 stanowiska dla jednej osoby, Seo bohater ma licencję na nieograniczoną ilość stanowisk dla jednej osoby.

- Seo bohater, oprócz integracji z sb pingerem ma możliwość także pingowania bezpośrednio po oznaczeniu, że wpis został zatwierdzony.

- Co do bazy adresów, Seo Bohater ma opcję korzystania ze wspólnej serwerowej bazy adresów, co oznacza, że właściwości katalogów są edytowane przez wielu użytkowników, a przez to bardziej aktualne.

- Seo Bohater w ostatniej wersji ma już automatyczne sprawdzanie istnienia wpisu (na razie w seokatalogach, ale początek zrobiony).

- Seo Bohater ma łatwiejszy i przyjaźniejszy interfejs, heh.

- Seo Bohater ma darmowe aktualizacje.

Zapraszam tutaj do wypowiadania się twórcę Seolighta, aby użytkownicy PiO mieli informacje z pierwszej ręki.

pozdrawiam

Grzegorz

ja używam seobohatera - jest rozbudowany i działa ok. Support też jest w porządku. Nie miałem styczności z tym drugim softem ale podobno też daje radę.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności