Skocz do zawartości

Koniec PageGlimpse

zoreander

Rekomendowane odpowiedzi

Dear PageGlimpse User,

After more than three years of providing the best FREE web page thumbnails capture service on the web, we're sorry to announce that we have to shut it down. As traffic and cost increases we had to make a very difficult decision. Shutting this service down would allow us to invest more time in other projects we currently have. Effective December 15, 2010, web thumbnails placed on web pages using PageGlimpse will not be displayed anymore. The Wordpress plugin will stop functioning as well.

We would like to thank you for your interest and support of PageGlimpse.

As of today we are putting PageGlimpse up for sale, and we would like to entertain offers to acquire the technology and related assets. We are serving over 100 million API requests each month, and we have thousands of users using the service today. If we are unable to find a buyer for the service, we will be shutting it down and the technology would be used for other projects we have. If you're interested in buying the PageGlimpse service and all related assets, send an email to contact@pageglimpse.com.

Regards,

Marcio Castilho CEO & Co-Founder PageGlimpse.com

Zajechaliście biedny serwis seokatami :D

Może ktoś zna jakąś alternatywę z różnymi rozmiarami obrazków bo przesiadka z powrotem na thumbshots nie wchodzi w grę raczej ..

...

A może ktoś to kupi i będzie kontynuował działalność? Kto wie, nie czas jeszcze szukać nowego dostarczyciela miniaturek :D

Pozdrawiam, Paweł Ryszka. Potrzebujesz copywritera? Pisz na kontakt [at] dobreteksty.pl!

Gry komputerowe - najlepsze w sieci! SEO dla początkujących - wejdź! 

Ja do wersji 1.4 SEOKata znalazłem https://www.shrinktheweb.com - jakościowo miniaturki lepsze (większa paleta kolorów), dodatkowo bardzo szybka aktualizacja ale "darmowy" format mniejszy niż ten w pageglimpse. Nie wiem też jak będzie z limitami - może szybko okazać się że "darmowy" pakiecik szybko się kończy...

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Tylko że jak sama nazwa wskazuje te miniaturki są w bardzo małych rozmiarach...

Przynajmniej jeśli chodzi o SEOKata potrzebne jest coś co ma format zbliżony do PageGlimpse lub odrobinę mniejszy (jak shrinktheweb)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

picoshot nie zawsze działa - miałem i używałem kiedys w INDEXU, pewnie do niego wrócę. U mnie nei ma problemu z miniaturkami bo zawsze używałem 120x90 ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

A może ktoś to kupi i będzie kontynuował działalność? Kto wie, nie czas jeszcze szukać nowego dostarczyciela miniaturek ;)

Jeśli ktoś go kupi - to nie sądzę, by udostępniał jego użyteczność na dotychczasowych zasadach. Więc już chyba raczej czas szukać.

Wiązanie krawatów, tańce murzyńskie, wizytówki, reklamy i inne akrobacje.

Dobre strony, unikalny opis? Moderowany katalog stron i Katalog stron www - pisz po darmowe kody. Sklepy internetowe, handel: katalog askway.biz.

• 1 miesiąc temu...

shrinka właśnie wstawiłem .. źle nie jest :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

każda witryna ma osobne konto - relax dajemy radę :D

jak nie zacznę cache'owac również elementy dynamiczne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności