Skocz do zawartości

Pingowanie Seokatalogów - a odwiedziny googlebota

Hicarian

Rekomendowane odpowiedzi

Jako, że seokatalogi pokazują odwiedziny robotów postanowiłem sprawdzić , czy polecana trójka na zagranicznych forach zmusza wujka google do przynajmniej zobaczenia wpisu.

Wybrałem świeżutki katalog, który ma dopiero 16 zaindeksowanych stron. Wybrałem też świeżutki wpis, gdzie do tej pory odwiedził go tylko yahoo.

czysty.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Stan z godziny 9:39/03/01/2011

A to wynik po godzinie:

popingowaniu.jpg

Uploaded with ImageShack.us

:)

Ładowanie strony w 2 sekundy, polecam: Lh.pl . Test

• 2 tygodnie później...
ciekawy test. jak sprawdzić czy robot google był na stronie?

No, a gdzie ten test :) ? Normalne, że jak leci ping - bot wraca pod zgłaszany adres. Jakie z tego wnioski?

postanowiłem sprawdzić , czy polecana trójka na zagranicznych forach zmusza wujka google do przynajmniej zobaczenia wpisu.

Nie miej mi za złe @Hicarian - o jaką trójkę chodzi?

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

Test ok. Sam to tez sprawdzilem i takie same wyniki byly jak autor mial :)

Paq - wcale to nie jest takie pewne czy bot reaguje na ping czy nie.

Ktos natomiast kiedys na PiO robil podobny test, ale wyniki niestety nie byly dla nas za dobre. Jakas duza niezaindeksowana strone pinogowal na maksa i googlebot faktycznie na niej siedzial caly czas jednak nie przelozylo sie to na indeksacje stron.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Ale to, że strona jest niezaindeksowana nie oznacza, że bot nie zczytał linków. Na darmo tam na pewno nie wchodzi.

44 razy odwiedzone, a podstrona NADAL NIE ZAINDEKSOWANA ;)

To ja myślałem, że z moimi wpisami jest coś nie tak, gdy bocik Google odwiedza je po kilkanaście razy a w indeks nie bierze ;)

To czy strona się zaindeksuje zależy nie od tego ile razy gbot wejdzie na stronę lecz od właściciela tej strony, jeżeli jest strona do bani to nie ma co się dziwić. Zależy też jak ludzie wpisy w seokach robią. Jeżeli widzę tytuł "eko" a opis strony powielony więcej niż 20 razy moderując wpisy to aż mnie skręca.

Gbot może na takiej stronie zamieszkać a i tak z indeksacją będzie ciężko.

Widzę że Wilk też robił "te" testy.... :)

Polecam ----> Ogród na balkonie <----- polecam

Polecam ----> Katalog firm <---- Polecam

Widzę że Wilk też robił "te" testy.... :)

Po prawdzie miałem bardziej na myśli to, że "indeksacja" lub jej brak wcale nie są rzeczą oczywistą ;] Czasem się zdarzy, że coś dla site: nie wyjdzie, a na info: tak, kiedy indziej na info: nie, a na cache: owszem itp.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności