Skocz do zawartości

Clicki za 0.00 EUR

FlashT

Rekomendowane odpowiedzi

0,00 EURO to może być np. 0,009 euro z wiadomych przyczyn Google zaokrągla do dwóch zer po przecinku zatem ten klik jest wart nawet 3 grosze PLN. Więc nie jest źle.

Ale kiedyś widziałem, ktoś na forum pokazał screena 7 klików i 0,00 EURO i to mogą być tak zwane nieprawidłowe kliki.

A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria!

A to: portal branży budowlanej

co 2-gie kliknięcie bierze google, tym razem zaczęli od zapłaceniu najpierw sobie ;) (taki żart)

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Nie wiem jak u was, ale ja dzisiaj wszystkie kliknięcia miałem za 00.00 ;) Chyba ktoś próbuje się mnie pozbyć. Ale żeby na wszystkich stronkach miał 00.00.

Może mają jakieś problemy z moim kontem. Poczekam do 12.00 i wtedy zobaczę.

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Pierwsze słyszę o smart pricingu :)

Ale moim zdaniem zaczęło to się w chwili kiedy umieściłem reklamy z cpmprofit na stronie rozrywkowej. CTR na tej stronce mam w granicach 1%. Usunę wszystkie reklamy adsesne na stornie rozrywkowej i za około 1 tydzień dam znać czy coś z mojej sprawie się zmieniło.

CTR na innych stronach mam znacznie wyższy.

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Na niektórych stronach dzisiaj zaobserwowałem, że były kliknięcia płatne, ale widać, że stawka eCPM powinna być większa. Pokaże dane na jednej stronce:

Dane z dzisiaj:

W	K   CTR   	 eCPM 	$
12   2   16,67%  38,89 €   0,47 €

W - Wyświetlenia strony
K -Kliknięcia

Nidy nie miałem tak niskiego eCPM i tak niskich zarobków z jednej strony. Ewidentnie wpadłem w smart pircing.

Oczywiście mam dalej od groma kliknięć 00.00 (tylko na stronach Polskich :D)

Dla porównania strona ze stopki o Zarabianiu w Internecie i o SEO prowadzona jak ... Nie powiem co.

CTR z dnia dzisiejszego to: 8,33% - eCPM 0.00 oraz $ oczywiście 0.00

Na razie pozbyłem się reklam na stronie rozrywkowej, a zostawiłem tylko cpmprofit. Ta strona i tak ma tylko zarobić na domenę, więc cpmproft w zupełności wystarczy.

Według was mogłem wpaść w smart pircing za stronę z linków ze stopki ?

Strona o zarabianiu oraz katalog stron, który miał niski CTR - poniżej 1%. W katalogi stron miałem reklamę kontekstową, ale usunąłem jak tylko zorientowałem się, że zasłaniają mi reklamy adsense.

Pytanie do właścicieli katalogów. Jakie macie w przybliżeniu CTR na stronie ?

Ja chyba przerzucę się tylko na netsales.

O7vVmZ7.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności