Skocz do zawartości

Jak pozycjonować aby był taki efekt ?

ArTh00r

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Jedna rzecz mnie zastanawia, co muszę robić poprawnie albo jak to robić aby po wpisaniu w googlach "villa wenel" wyświetlały mi się podstrony od razu w takim eleganckim spisie podstron ? Czy ktoś może zdradzić mi sekret takiego pozycjonowania skutecznego ?

Poniżej umieszczam screen przykładu:

Konkurencja:

80a900757d15.jpg

Moja strona:

2fdc289c5d45.jpg

Czekam na wasze podpowiedzi co i jak ?

Pozdrawiam,

Artur

Najnowocześniejszy Hotel Nad Morzem Grand Lubicz 5*
Apartamenty w Ustce tylko w pensjonacie Villa Wenel

Nie wiedziałem jaką to ma nazwę własną nawet :) Dzięki zaraz poczytam o tym, ale jak ktoś ma jakieś doświadczenia w tej sprawie to może się podzielić... Będę wdzięczny

Z tymi linkami to się nie zgodzę, bo są strony, które nie mają praktycznie linków a sitelinki owszem. Wiek? Hmm, po pół roku można mieć spokojnie, więc to nie wiem czy też jest aż takim wyznacznikiem. Linkowanie wewnętrzne wpływ ma na pewno, ale pewnie są te inne czynniki.

tutaj jest ciekawy artykuł, który wiele wyjaśnia:

https://www.marketinglab.pl/dodatkowe-linki...tryn-sitelinks/

Ja nie mam skonfigurowanych urządzeń dla webmasterów i czy to również może być tego przyczyną ?

Wyświetlanie Sitelinks możesz kontrolować z GWT, ale to dopiero wtedy jak je dostaniesz od G:-) Osobiście nie sprawdzałem jaki wpływ na przydzielenie sitelinks dla danej strony ma jej podłączenie/odłączenie do GWT.

Google premiuje w ten sposób strony, które dla zadanej frazy stanowią zdecydowanie najlepszą odpowiedź (pomiędzy pierwszą pozycją w SERPach a kolejnymi jest większa "nienamacalna" różnica, niż tylko ilość pozycji). To, że strona jest na pierwszym miejscy w G nie znaczy, że najlepiej odpowiada na zapytanie użytkownika;-) Dlatego zdecydowanie łatwiej jest dostać sitelinks dla np. nazwy swojej firmy (która z reguły jest unikalna), tudzież nazwy unikalnej domeny - jak ktoś szuka np firmy "HejHo" to po wpisaniu w Google jej nazwy prawdopodobnie na pierwszy miejscu wyskoczy właśnie domena www.hejho.pl, która najlepiej odpowiada tematyce zapytania (nie tylko samą nazwą domeny). Na kolejnych miejscach zobaczysz pewnie jakieś katalogi czy inne pierdoły, których użytkownik wpisujący w G "HejHo" raczej nie szukał;-)

Zakręciłem czy choć trochę pomogłem?:-)

PZDR

----

Sprzedam Publikera, wersja 1.0.4 Biznes. Wystawiam FVAT. Więcej tutaj

Kupie linki i domeny - tematyka: księgowość/rachunkowość + zdrowie/medycyna. Kontakt przez PW

popieram ABCD

Dodam tylko ze nawet jesli strona jest na 1 pozycji w google na kilka slow kluczowych to nie koniecznie wszystkie zapytania beda wracaly wartosci zawierajace linki do podstron.

Sila strony na dana fraze ma tu najwieksze znaczenie.

Moje sklepy online z sukniami slubnymi, wieczorowymi i sukienkami: Suknie Slubne i Suknie Wieczorowe Zobacz też: Portrety ze zdjęć.

Mój przepis (miałem po ok.2,5 mc na swoich stronach).

-mocne wewnętrzne linkowanie

-zgłoszenie do centrum webmasterów

-linkowanie kategorii i ważniejszych podstron

Piszac mocne linkowanie mam na myśli linkowanie z wielu podstron do działu kontakt i oferta (przykład dla stron firmowych).

Z moje doświadczenia wynika też, że bardzo ważny jest spory content (+100).

Pytanie z innej beczki... Czy jest możliwość dodania/zweryfikowania podstron mojej domeny w Goodle: narzędzia dla webmasterów ? Bo może to przyczyni się, że będę bardziej wiarygodny dla google i przydzieli mi te site links, bo posiadam kilka podstron:

https://www.google.pl/search?q=villa+wenel+...49d710b34cc6723

Jeżeli jest, to jak mam to zrobić ?

MAr_Dal czyli muszę uzbroić się w cierpliwość aż Google zainteresuje się moją stroną i przyzna mi te sitelinksy tak ? Nic więcej nie jestem wstanie zrobić, żeby ingerować/pomóc google przydzielenia mi sitelinków ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności