Skocz do zawartości

Jakie wykonać poczynania co do pozycjonowania mojej strony ?

ArTh00r

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie! Moja strona www.villawenel.pl jest pozycjonowana już od kilku miesięcy i ma 1000 BL, domena ma niecały rok.

Spora część katalogów już jest zajęta i nie da rady katalogować, bynajmniej ta lista, którą ja posiadam. Również sporo jest dodanych precli.

W związku z tym chciałbym się was poradzić co byście mi doradzili żeby poprawić pozycje fraz, które pozycjonuje oraz żeby zdobyć większą ilość BL ?

Zastanawiałem się nad Blastem Xrummerem ale nie wiem czy to będzie właściwy krok, bo ta strona to jest jedyne źródło informacji dla moich klientów, którzy będą chcieli skorzystać z moich usług, a moje pytanie wygląda następująco czy po wykupieniu blasta moja strona dostanie bana/filtr ?

Jeżeli znacie jakieś osoby godne polecenia, które robią blasta albo skutecznie zdobywają BL to proszę o info.

Również zapraszam do dyskusji jakie mam dalej podjąć działania co do mojej domeny + 6 podstron.

Dziękuję za wszelką pomoc!

Pozdrawiam,

Artur

Najnowocześniejszy Hotel Nad Morzem Grand Lubicz 5*
Apartamenty w Ustce tylko w pensjonacie Villa Wenel

• Odpowiedzi 174
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Właśnie zaplecza nie posiadam żadnego, nie wiem jak się do tego zabrać ja mogę wykupić domene, opłacić server i zapłacić za stronkę ale co dalej to nie wiem...

No potem to już linkujesz zaplecze z czego się da, dodawarki, blasty, katalogujesz, SWL i tak dalej... oczywiście z głową żeby zaplecze nie dostało bana. Możesz spróbować też blasta bezpośrednio na stronę docelową ale najlepiej jakby Ci doradził w tym temacie i zrobił go jakiś użytkownik który ma większe doświadczenie w tym temacie od Ciebie i ode mnie :)

A znasz jakąś taką zaufaną osobę, która by się tego podjęła i nie puściła mnie z torbami ? Bo jak moja strona dostanie bana/filtr to jest tragedia wówczas dla mnie...

Zwróć uwagę, że linki u kogoś, te nawet wykupione mogą kiedyś stracić swoją moc. Posiadając własne zaplecze, o które dbasz i wiesz, że je rozwijasz, Twój link rośnie w siłe, a w przypadku upadku możesz mieć pretensje tylko do samego siebie.

Być może więcej pracy ale za to korzyści mogą być dużo większe w perspektywie czasu. To jak inwestycja :D

Witam serdecznie! Moja strona www.villawenel.pl jest pozycjonowana już od kilku miesięcy i ma 1000 BL, domena ma niecały rok.

Spora część katalogów już jest zajęta i nie da rady katalogować, bynajmniej ta lista, którą ja posiadam. Również sporo jest dodanych precli.

Z preclami masz złe podejście. Do precli możesz dodawać ile wlezie, a zależy to do Twojej inwencji w tworzeniu tekstów. I ponadto kto powiedział, że tekst musi być dokładnie związany z tematyką Twojego serwisu. Ważne by był porządny, żeby moderator zatwierdził i żeby w tekście pojawiały się pozycjonowane przez Ciebie frazy, byś mógł je linkować do Twojej strony.

Możesz oczywiście ruszyć z własnym zapleczem. Ale możesz również znaleźć trochę porządnych i silnych blogów - nie tylko w polskiej wersji lub polskie, jak np. blogspot.com, ale również takie, które są po angielsku, ale możesz publikować spokojnie po polsku, bo ustawieniach masz jęz. polski. Robisz porządny blog, a w nimi linki. No i możesz to zrobić wg modnej teraz i stosowanej koncepcji link wheel. Wpisz w G "link wheel" to dostaniesz opisy na czym to z grubsza polega wraz ze schematami. Czy pomoże czy też nie, ale na pewno nie zaszkodzi, a i można z tym ruszyć od razu - w przeciwieństwie do własnego zaplecza, które - oczywiście - jest bardzo przydatne.

Edycja

O... dopiero teraz zauważyłem, że 2 posty wcześniej Arkaszka również zachęcał do blogowania. :)

Czyli będę musiał pomyśleć nad zleceniem zrobienia zaplecza dla mnie... bo innej rady nie ma, tylko ciekawe jak długo trzeba będzie czekać na efekty..

Najlepiej jak byś to zrobił, kolega wyżej mowił że możesz to zrobić na darmowych blogach jeśli nie masz $. Lub też na za mniejsze pieniadzę na domenach waw.pl tylko pamiętaj o różnicowaniu IP , chociaż tu też są różne spory na ten temat.

Jaki byście polecili dość tani serwer z pakietami IP ?

Kto pyta, nie błądzi  :nauka:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności