Skocz do zawartości

[pomysł] Sieć reklamowa w katalogach stron

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Poszukuję chętnych do nowego projektu "Reklama w katalogach"

Chodzi o reklamy w katalogach stron. Większość reklam jakie widzę w katalogach pochodzi z dużych sieci jak AS od Googla. Koledzy z branży na pewno orientują się ile można na tym zarobić i ile zgarnia sieć reklamowa. Sam też miałem okazję się przekonać stąd pomysł stworzenia własnej sieci.

Cały mój projekt polegałby na serwowaniu reklam dla dość wąskiego targetu jakim jest użytkownik katalogu. Wyszukiwanie reklamodawców to już mój problem. Sieci reklamowe zgarniają większość kasy dla siebie. Ja chcę w granicach 10-15%, nie chcę się na nikim dorobić, tylko trochę dorobić. Nie obiecuję też gruszek na wierzbie, po prostu trochę więcej niż duże sieci.

Jak napisałem wyżej na razie poszukuję chętnych, projekt jest w przedbiegach.

W tej chwili chcę wymodelować cały projekt, tj. ilośc potencjalnych uczestników projektu, zasoby projektu czyli ile katalogów, ile odsłon itp. zasady współpracy no i ceny jakie mógłbym zaoferować klientom.

Zainteresowanych projektem prosiłbym o zgłoszenia na email moneron@interia.pl

UWAGA: W zgłoszeniach proszę zamieścić:

1. liczba katalogów, a najlepiej ich lista

2. statystyki katalogów z ostatniego miesiąca (styczeń 2011), najlepiej sumaryczne wszystkich katalogów, konkretnie: liczba unikalnych wejść, i całkowita liczba odsłon strony

3. oczekiwane kwoty w systemach CPM z 1000 osłon i CPC za 1 klik

4. rodzaj podmiotu tj. osoba fizyczna czy firma

Zgłoszenia oczywiście nie są wiążące, chcę poznać zainteresowanie tematem, możliwości i oczekiwania, pozbierać to do kupy i zaprezentować konkrety.

Dodam, że mam soft obsługujący kampanie reklamowe, po stronie uczestnika projektu leży tylko wstawienie kodu js.

Jeszcze kilka linijek o sobie, żeby nie było, że jestem z nikąd

Moneron Media Marketing

Więcków 63

08-455 Trojanów

NIP:8261998421

REGON:142355457

C.png

C.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności