Skocz do zawartości

Porada-Rozwiązany problem Błąd 500 -brak cURL na serverze

Rekomendowane odpowiedzi

Być może komuś się to przyda. Znalazłem rozwiązanie na mój problem i zapewne nie tylko mój.

Mam katalog darmowy na serverze darmowym. Dotychczas śmigało wszystko ok, ale niedawno wyłaczyli opcję cURL. :jezyk1:

Czekałem parę dni na rozwiązanie i pomoc, jednak na próżno.

Katalog nie pozwalał na dodawanie kolejnych stron, no i kiszka bo wymaga zawsze pobrania meta tagów ze strony. :P

A gdyby to tak ominąć, gdyby nie było to konieczne ?? Co mają zrobić ci którzy mają katalog na serverze bez cURL ?? :)

Oto gotowe rozwiązanie (dotyczy mini mod v2.0 bo na tym pracuję):

Plik op.php

zamień linijki u mnie 236-238:

} else if ($stop1=="connect_error" or $stop1=='zakazane') {
	if ($stop1=='connect_error') $info = "<font color=#FF0000>Bł±d! Nie mogę się połaczyć ze stron± aby pobrać jej tytuł, opis i słowa kluczowe.</font><br />";
	if ($stop1=='zakazane') $info = "<font color=#FF0000>Bł±d! Niedozwolona fraza w opisie strony.</font><br />"; 

Na następujące:

/*} else if ($stop1=="connect_error" or $stop1=='zakazane') {
	if ($stop1=='connect_error') $info = "<font color=#FF0000>Bł±d! Nie mogę się połaczyć ze stron± aby pobrać jej tytuł, opis i słowa kluczowe.</font><br />";
	if ($stop1=='zakazane') $info = "<font color=#FF0000>Bł±d! Niedozwolona fraza w opisie strony.</font><br />"; */ 

Linijkę (u mnie 418)

$stop1 ="connect_error"; 

na

/* $stop1 ="connect_error"; */ 

Plik funkcje.php

Linijka (u mnie 502)

<b>słowa kluczowe opisuj±ce stronę:</b><br /><textarea name="slowa" class="formdodaj" /><?=$keyw?></textarea><br /><br /> 

Na:

<b>słowa kluczowe- Tagi:</b> (po tagu przecinek spacja i kolejny tag)<br /><textarea name="slowa" class="formdodaj" /><?=$keyw?></textarea><br /><br /> 

Umnie działa rewelacyjnie.

PAMIĘTAJ, ABY PRZEDTEM W KONFIGURACJI BYŁO USTAWIONE NA CURL I NIE ZMIENIAJ TEGO.

Zarabiaj na swojej stronie WWW!

Kliknij tutaj

A tak może wyglądać Twój katalog za drobne pifffko- zawsze najnowsza wersja OtwartyMini Chrome by D4rk5ide

Zakup modyfikację skryptu w wersji "Chrome"

https://allegro.pl/listing/user.php?us_id=148122

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności