Skocz do zawartości

Jaki SWL polecacie?

purzyk

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

ProLink, ewentualnie Statlink

[edit]

fakt, nie doczytałem,

do zaplecza polecam najbardziej chyba gotlinka z rotacyjnych,

a ze stałych SEOmatika, są tanie, jednak jeśli chcesz mocne linki SEO

to polecam statlinka, jednak tutaj już trzeba liczyć się z kosztem ok. 20zł / 1k pkt,

Jeśli chcesz inwestować i tworzyć zaplecze pod statlinka to musi ono naprawdę dobrze wyglądać

i być dość treściwe. pod gotlinka natomiast tworzy sie zaplecze na spamach, mi zdecydowanie pasują

skrypty autorskie z unikalnym generatorem tresci, ewentualnie wordpressy podpiete pod automaty i otwarte

dla ludzi, koszt zdecydowanie tanszy, ale i wiecej tego trzeba

wysokiej jakości pokrowce na kolumny i statywy

stałe do wzmacniania zaplecza seomatik

do szybkiej indeksacji (ale tylko indeksacji) dowolny rotacyjny moze byc weblink lub gotlink

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Żaden.

Cena za uzyskane tym sposobem linki jest wyższa niż inne metody linkowania ( odnoszę sie do metod pozbawionych udziału człowieka).

Efekt : również jest gorszy

Czemu : swl maja bardzo mała pule adresów ip - wystarczy zrobić mały test i uzyskac ile tam bl z kilku systemów zobaczycie jak mała jest to pula.

Z rotacyjnych polecam albo e-weba, albo gotlinka. E-web wg mnie skuteczniejszy, ale droższy w użyciu, jesli chce się mieć porządek i wszystko na jednym koncie.

Ze stałych uważam, że statlink jest najbardziej skuteczny.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Ja polecam Prolink. Dlaczego?

Przykład:

- do statlinka robie strony typowo pod statlinka - kupuję domenę z dużym PR, piszę jakieś bzdury, wstawiam po obrazku i leci do statlinka

- w Prolink.pl dodaję swoje wartościowe serwisy, ponieważ mają dużo podstron i są linkowane nie tylko przeze mnie, ale też przez moich użytkowników- bo treść jest ciekawa. przez linkowanie podstrony mają wysoki PR, a ja zarabiam więcej niż jakbym miał dodać śmieciowate zaplecza ze statlinka.

Po sobie wiem, że bardziej wartościowe strony znajdują się w prolinku. Oczywiście napisałem tylko jak ja robię, a nie jak robią inni ;)

Weblink albo Gotlink, 1000 punktów na 2-3 tygodnie. Sam nie używam, ale czytałem to tyle razy, że weszło mi do głowy :)

Jak też mam pytanko co do SWL-i więc również wykorzystam ten temat. Interesuje mnie Statlink, a konkretnie to, ile punktów można wycisnąć ze strony przy następujących założeniach:

- Strona robiona "pod użytkownika", czyli wartościowa i przydatna treść (forma poradnika), ale skromna grafika (ze względów finansowych)

- Domena najwyższego rzędu (.com lub .net), ale świeżynka czyli PR0. Powiązana z treścią strony.

- Przed dodaniem jakieś linkowanie - powiedzmy ze 300 seokatalogów i ze 100 precli (zakładam, że strona będzie na tyle dobra, że seokatalogi ją przyjmą)

- Około 70 podstron, na każdej 1500 - 2500 znaków samej treści + to co wyjdzie z tytułów, anchorów, itd. (nie wiem czy statlink to zlicza jako treść - SeoQuake tak)

Wiem, że było pewnie 1629 razy, ale będę bardzo wdzięczny za informacje od osób, które mają strony w Statlinku czy może wyjść z tego ze 2-3k punktów.

Ja ze swoich doświadczeń wiem, że do statlinka zwyczajnie nie opłaca się dodawać domen z PR 0. Za taką stronę oczywiście dostaniesz trochę tych punktów ale jakbyś porównał to z tym co byś miał z tego z PR 2 chociaż to przepaść.

W statlink liczy się PR i ilość podstron z unikalnym tekstem. A to czy to w formie poradnika, robione pod użytkownika to już wszystko jedno... punktów tyle samo co za tekst pisany na masę.

I tak jak przedmówca pisał - kup jakąś domenę z PR na dropped. Sam mam kilka z PR>=4 za 200 zł do sprzedania :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności