Skocz do zawartości

Priorytetowy Katalog Stron

hakeryk2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zapraszam do dodawania wpisów do mojego Darmowego Katalogu Stron WWW. Katalog jest w miarę młody i jest to moja pierwsza styczność z prowadzeniem takowego przedsięwzięcia, dlatego proszę o wyrozumiałość. Kilka słów o Priorytetowym Katalogu:

• darmowy był, jest i będzie. Utrzymuję się z reklam i proszę by użytkownicy to docenili.
  • nie wymaga linka zwrotnego, można dodać link zwrotny dzięki czemu można dodać stronę do 3 kategorii w których wpis będzie najwyżej wyświetlany.
  • Nie ma możliwości wpisu premium, ze względu na to, że sama opcja z linkiem zwrotnym daje wszelakie te "ficzersy"

A teraz małe "Cool story Bro"

Priorytetowy Katalog Stron prowadzę w oparciu o zdobytą przez kilka lat wiedzę poprzez obserwację innych katalogów. Największą uwagę zwracam na w miarę unikalny opis - przyjąłem zasadę, że wpisy z >1000 wyników w Google przejdą, jednak zaniżę im ocenę nadaną przeze mnie. Jeśli jakiś wpis ma coś pomiędzy 300 a 900 wyników tak sprawdzam go kilkakrotnie - jeśli ponowne sprawdzanie wykaże większą ilość - odpada, jeśli mniejszą - przejdzie. Miałem przez to kilka maili, ponieważ jak się okazało niektóre wpisy były unikatowe, jednak po prostu google wypluło dużą ilość wyników i wpisy zostały niesłusznie odrzucone. Teraz mam już to na uwadze.

Nieunikalny opis, powielany jest w 90% przyczyną odrzuceń - w katalogu jest obecnie 1195 wpisów, ID najnowszego wskazuje na 1873 więc odpadło ~700 wpisów.

Oceniam strony wg własnego "widzi mi się" :) Wygląd strony, unikalność tematyczna itp.

Jeśli kiedykolwiek Katalog stanie się w miarę popularny tak chyba będę musiał wprowadzić możliwość dodania wpisu tylko dla zarejestrowanych użytkowników by uniknąć spamu. Jak widziałem w statystykach z jakiegoś publikera czy tam innego "oprogramowania" wpisy są dodawane.

Zapraszam do dodawania stron, najlepiej z linkiem zwrotnym, ponieważ tych naprawdę mam jak na lekarstwo :(

Dodaj stronę do mojego katalogu

Wszelkie uwagi mile widziane. W informacji dla moderatora dorzuć, że jesteś z forum ;)

Najlepsze kserokopiarki, drukarki dla biura Xerolux.pl

A jeśli szukasz stołu drewnianego lub szklanego zapraszam na MeblujDom.pl

Niestety nie wiem - wiem, że miałem przez 2 tygodnie przerwę w moderacji, trochę się nazbierało więc musiałem na szybkiego przemoderować. Sprawdź maila, powinieneś otrzymać informację, jednak zdarza się, że MailerDeamon zwraca mi błąd iż adres maila jest nieprawidłowy.

P.S - czy Wam też dzisiaj tak diametralnie spadły pagesy i bl w Yahoo Explorerze?

Osobiscie bym wyrzucil google adsense tak szpeci strone ze sie nie da patrzec . Ogolnie fajny katalog.

Ja jak widze strone z google adsense dodana do mojego Katalog u to albo ja kasuje albo jak wpis jest unikalny i strona spoko to wrzucam do kategori strony z adsense .

Kancelarie Prawne caly Swiat Solicitor Right Solicitors UK - Zapraszamy do Bed and Breakfast Exmoor

Osobiscie bym wyrzucil google adsense tak szpeci strone ze sie nie da patrzec . Ogolnie fajny katalog.

Ostatnimi czasy włączyłem reklamy multimedialne by przetestować czy w moim katalogu i pod tą treść się coś sensownego wyświetli, jednak w sumie to nie zauważyłem, by jakakolwiek reklama interaktywna (video etc) była pod takową treść. Powrócę do samych linków z Adsense, które wg mnie komponują się z treścią strony i wtedy jej aż tak nie szpecą.

Niestety - coś za coś - katalog darmowy, moderowany, bez linka zwrotnego więc jakieś nawet marne centy z tego można by wyciągnąć.

Bardzo ciekawy katalog. Moje wpisy dodane.

P.S - czy Wam też dzisiaj tak diametralnie spadły pagesy i bl w Yahoo Explorerze?

Tak, ostatnio nawet przestało działać yahoo site explorer

Wyjątkowa i profesjonalna fotografia ślubna Legnica oraz mój świeżutki blog fotograficzny. Amatorze, czeka na ciebie darmowy kurs fotografii cyfrowej online!

"Utrzymuję się z reklam i proszę by użytkownicy to docenili."

Sugerujesz, by klikać w reklamy?

Nie wiem jak to u Was jest z kodeksem moralnym, jednak ja jako osoba, która głównie utrzymuje się z adsense jeśli chodzi o działalność internetową mam kilka zasad:

- Jeśli znalazłem coś na stronie u kogoś, czego długo oczekiwałem, szukałem - kliknę mu w reklamę, która jako tako mnie zainteresuje.

- Jeśli ktoś mi pomaga, np dodał mnie do swojego katalogu, bądź też precla, czy ogólnie napisał unikalny artykuł, który ma 0 wyników wyszukiwania tak wchodzę na jego stronę i poszukuję reklamy by się odwdzięczyć za wartościowy content itp.

- Nie klikam nachalnie, nie niszczę konkurencji klikaniem, klikam raz, przewertuję stronę reklamową - wszystko w imię tego by ktoś kto włożył czas w coś czego ja potrzebuję miał z tego korzyści, na dodatek z zagranicy.

Chciałbym także w świadomości internautów i katalogerów zasiać taką myśl - ktoś daję Ci link pozycjonujący za darmo - odwdzięcz się, Ciebie to nic nie kosztuje.

Czy okradam w ten sposób reklamodawcę? Uważam, że nie, ponieważ wybieram reklamy, które w jakikolwiek sposób są powiązane z moimi zainteresowaniami i jeśli nawet nie zakupię czegoś, tak w podświadomości pozostanie mi reklama reklamodawcy. Często zdarza się, że nic ciekawego nie widzę, więc po prostu odchodzę.

Może to dziwnie zabrzmieć, ale całe to moje zachowanie wyniosłem ze słów mojej mamy: Jeśli ktoś Tobie pomógł, tak i Ty pomóż jemu - zamiast jednej, będą dwie osoby szczęśliwe.

P.S Chciałbym się podzielić jednym spostrzeżeniem - jeśli chodzi o unikalność opisów, to najgorzej stoją z nią właśnie posiadacze własnych katalogów :)

Mam identyczny pogląd jak Ty, niedawno była poruszana ta kwestia (nie pamiętam już tematu), i ktoś pisał że za granicą to bardzo powszechna forma "wdzięczności", tylko że Polacy mają trochę inną, że tak napiszę "mentalność"...

Katalog stron - Domena 2003, sukcesywnie linkowany katalog stron. Max. 1 link wych.

Konkurs Piosenki Eurowizja -

Eurowizja

@ monstrum - dokładnie tak.

Czy okradam w ten sposób reklamodawcę? Uważam, że nie, ponieważ wybieram reklamy, które w jakikolwiek sposób są powiązane z moimi zainteresowaniami i jeśli nawet nie zakupię czegoś, tak w podświadomości pozostanie mi reklama reklamodawcy. Często zdarza się, że nic ciekawego nie widzę, więc po prostu odchodzę.

Docelowo nie jesteś zainteresowany reklamą, ale wyszukujesz tematycznie powiązanej tylko po to, aby kliknąć i wyjść? Przecież Adwords ma kierować ruch i pozwalać na zarobek wydawcom, więc gdyby każdy robił tak jak Ty - nikt nie prowadziłby kampanii.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

W ten sposób to chyba długo nie pobędziesz w AS. Ale to Twoja sprawa.

"! Doceń moją pracę

... nad katalogiem, doceń to, że dzięki mojej wytrwałości Twoja strona zdobywa linki i poszukaj na stronie reklam, które powinny Cię zainteresować.

Nie zamierzamy wprowadzać opłat,

rozważamy nad wprowadzeniem linku zwrotnego w przyszłości dlatego prosimy o wsparcie nas kliknięciem w reklamę, która Cię interesuję. Jeśli nic Cię nie interesuje tak nie klikaj - wejdź dla przykładu do podstrony swojego wpisu Spis firm a tam na pewno coś znajdziesz :) To naprawdę nie wiele dla Ciebie. :)! "

Ciekawe, czy pracownicy Google też dodają do katalogów !!!

Linkuj dalej i nie pier*ol

Docelowo nie jesteś zainteresowany reklamą, ale wyszukujesz tematycznie powiązanej tylko po to, aby kliknąć i wyjść? Przecież Adwords ma kierować ruch i pozwalać na zarobek wydawcom, więc gdyby każdy robił tak jak Ty - nikt nie prowadziłby kampanii.

Nie mówię, że codziennie nawalam w reklamy bo ktoś mi pomógł, choć tak mogło wyniknąć z powyższej wypowiedzi. Często bywa tak, że na moim katalogu widzę reklamy firm pozycjonujących bądź też innych katalogów. Siedzę na Chrome, cookie się zapisują i często gdy odwiedzam jakieś wartościowe strony widzę tą reklamę, to dlaczego mam nie kliknąć na nią i dać zarobić webmasterowi, zamiast perfidnie przepisywać adres strony do paska adresu?

Przeważnie tak na miesiąc w Adsense'a kliknę może z ~15 razy. To nie jest jakiś wielki wynik. Uważam, że świadomość tego, że webmasterzy dodają reklamy po to by się utrzymać/utrzymać serwer/zdobyć wynagrodzenie za trud przeszkadza nam - prowadzącym własne witryny - w klikaniu w reklamy. Jesteśmy na nie uczuleni.

P.S Tak sobie studiuję treść maila potwierdzającego dodanie wpisu i osobiście uważam, że też lekko przegiąłem, więc go zmieniam - tekst ten widnieje tam 5 dni.

Może i nie dodają ale za jakiś czas sam się przekonasz jak tutaj nieliczni zebrani potrafią się odwdzięczyć za to że odrzucisz ich wpis w katalogu, bo chyba było już paru takich jak ty i wiadomo jak się to skończyło.

Będę miał to na uwadze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności