Skocz do zawartości

Witryna firmowa - Hestia

Rzezniczek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Pewna firma projektuje mi za duże pieniążki stronę internetową. Nie jestem do końca przekonany czy dobrze przeprowadzili optymalizację. Dopiero po mojej interwencji podpięli mata tagi które musiałem im podać na tacy. Na razie jeszcze tam właściwej treści nie ma tylko testowa.

Jakbyście mogli to napiszcie swoje opinie. Dziękuję.

:)

Stronka do oceny:

https://internetmedia.home.pl/sklep/hestiaolsztyn.pl/

• Odpowiedzi 48
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

dla mnei strona wygląda na niedokończoną... poza tym czerwony wzbudza agresję - radze zmienić firmę dezajnerską.

- Te słowa w treści linkujące do głównej to proponuję zdjąc.

- Nie robi się obrazków z napisami klikalnych tylko obraz jako tło, napis w formie tekstu aby guguiel mógł podłapac tekst do pozycjonowania (albo nawet jesli nei to aby na długi ogon cos właziło)

- druki do pobrania wyświetlaja mi się na kazdej stronie - to powinno być w oddzielnym menu

- znacnziki meta sa takie same dla kazdej strony.podstorny a powinny byc zmienne zalezne od tematyki danej strony/podstrony

- widze jakis link do demotywatorów.

- nieprzyjazne dla wyszukiwarek URL-e

- i wiele wiele innych błędów seo, optymalizacyjnych ...

Az wstyd poakzac komukolwiek taką strone :) zmien lepiej firme ... nawet ja sam (a jestem kiepski) robie z szablonów lepiej przygotowane stronki zalpeczowe niż to co widac u Ciebie ...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Dziękuję za wypowiedź. Ktoś się jeszcze wypowie?

Czerwony musi zostać. Takie są barwy tej firmy. Link do demotywatorów - taki wstępny pomysł wykonać demotywatory ściśle tematyczne. Może nazwa działu nie trafiona. Chyba ją zmienię na "Po godzinach" czy coś w ten deseń.

skoro takie są kolory to ogranicze się do jednego: strona jest totalnie nieprzygotowana pod SEO. Koniec i kropka.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Myślałem że teraz strony się robi na DIVach.. ale ja się nie znam.

Jeżeli chodzi o SEO to bardzo słabo.

A jeżeli chodzi o wygląd to bardzo słabo, na poziomie 'początkującego grafika w ps'..

Takie moje odczucia.

a9177b36246d7ce96fa698c9971dd36b.png

Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny.

adwokat częstochowa - Radca prawny Grzegorz Ledwoń. Pomoc w sprawie odszkodowania.

Też im to mówiłem, że jak można stronę wypuścić bez optymalizacji zwłaszcza, że nie kosztuje to parę złotych a sobie krzyknęli ponad 3000 złotych. Ogłaszają się też, że się zajmują pozycjonowaniem - a tu taka lipa w kodzie źródłowym. Przecież to powinno być w standarcie przy tworzeniu projektu internetowego - zwłaszcza, że w umowie jest zapisane "Kompleksowa usługa projektowa". Jednak oni twierdzą, że to zupełnie inna usługa i za samą optymalizację chcą 1200 złotych.

:D

Jeśli chodzi o czerwień może by popracować nad odcieniem. Jak dla mnie jest różnica pomiędzy stroną którą się zajmujesz a główną Hestii. Właśnie ze strony Hestii czerpałbym inspiracje jeśli chodzi o menu, linki itp.

Podobieństwa widać jednak menu "oryginału" bardziej mi odpowiada. Ponadto Zgred sporo podpowiedział :D

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Ile??????? Postaw na WP lepiej sam.... zleć tylko templatke i za 500 zł masz zrobioną dobrą stronkę z możliwością stosowania widgetów i innych... tanim kosztem.

Za 3000 to powinna być strona zrobiona według standardów,

Zmieniaj człowieku firmę czym prędzej...

Wdrażaj systemy ISO taniej, szybciej, pewniej. Oferujemy wdrożenia, szkolenia, certyfikację ISO 9001 oraz innych systemów z branży. Przedstawimy oferty związane z systemami ISO w ciągu 5 dni, a Ty wybierzesz najlepszą z nich!

Z praktyki Ci powiem, ze czasem robie 2-3 niezależne projekty, płace za nie ... a wykorzystuję jeden. Zrobiłem tak kilka razy i mi się to opłacało.

Firma juz na etapie projektowania strony powinan wiedzieć, ze ma uwzględnić czynniki seo. A jakby jeszcze ktoś zażyczył sobie uwzględnienie czynnikow usability (np lepiej umieszczone menu podzielone na dwie czesci w topie i sidebarze po lewej) ...

Jezeli każda usługa jest wyceniana to ta strona wyjdzie Cię jakieś 7-10 tysi. Sadze, ze tu na PIO za tę kwote to nawet sklep Ci postawią ludzie z odjechaną grafiką i zakodowaniem.

No właśnie nie chcą się przyznać do swoich błędów i za każdą usługę chcą kasę. Za stronę 3000,- Za optymalizację 1200,- Za skrypt demotywatorów 1800,-.

:D

Problem w tym, że umowa jest podpisana i zaliczka wpłacona. Tak to już dawno bym firmę zmienił jak zobaczyłem taką fuszerkę w kodzie źródłowym.

skrypt demotów na allegro kosztuje 99 zeta :D

A w umowie jest określone w jaki sposób ma być wykonana strona:zgodnie z seo, validatorem, Css etc? Czy nic nie jest określone?

Jaki jest koszt zerwania?

Przeanalizuj tę kwestię bo wydasz 3tysiące i nic nie będziesz dalej miał

Wdrażaj systemy ISO taniej, szybciej, pewniej. Oferujemy wdrożenia, szkolenia, certyfikację ISO 9001 oraz innych systemów z branży. Przedstawimy oferty związane z systemami ISO w ciągu 5 dni, a Ty wybierzesz najlepszą z nich!

W umowie jest napisane:

Użyte technologie: Aplikacja CMS (System samodzielnego zarządzania treścią)

Wygląd stron: Do ustalenia przez dział realizacji

- Kompleksowa usługa projektowa

&5 ust.4

Po upływie 7 dni od dnia podpisania umowy zamawiający może odstąpić od umowy za pisemnym zawiadomieniem wykonawcy listem poleconym i zapłatą odstępnego w wysokości 100% wartości umowy brutto. W przeciwnym przypadku odstąpienie od umowy jest nieskuteczne.

odstąpienie jest zawsze skuteczne :D a uniemożliwienie odstąpienia od umowy - to chyba wojna dla prawnika.

edit: jak wygląda sposób wykonania prac ? i płatność ? po wykonaniu pracy ? jeśli płatnośc ma nastąpic PO wykonaniu projektu porponuje przedłużac w neiskończonośc odbiór tej pracy az im się znudzi... jendoczęsnie można powoływac się za wykonanie uniemozlwiające korzystanie z rpojektu. Wystarczy jak ktos inny wykona audyt storny i potwierdzi, ze strona w takim wykonaniu nie nadaje się do pozycjonowania.

Wtedy na skutek wadliwego wykonania produktu umowę każdą można zerwać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności