Skocz do zawartości

Pozycjonowanie (SEO) za granicą

Pakus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam kilka pytań odnośnie pozycjonowania na granicą, a że jestem laikiem, zwracam się do Was. Planuję w firmie pozycjonować, a właściwie zlecić pozycjonowanie, strony (w szczególności jednej z zakładek) za granicą w lokalnych google. Chodzi mianowicie o: Szwecję, Danię, Wielką Brytanię, Niemcy, Czechy i Rumunię. Strona jest obecnie na domenie .pl i w dwóch językach - polskim i angielskim.

- Czy możliwe jest wyświetlenie zajawki w Google np. po Szwedzku jeśli strona nie jest tłumaczona na ten język?

- Czy trzeba przetłumaczyć całą stronę, czy można jedną konkretną zakładkę?

- Czy w tych krajach istnieje coś takiego jak pozycjonowanie, czy jest tylko SEO?

- Czy lepiej (skuteczniej) pozycjonować czy wdrożyć SEO?

- Czy trzeba wykupić lokalną domenę, czy na .pl też będzie działać?

- Czy strona może być pozycjonowana przez kilka firm jednocześnie w różnych krajach? Jeśli nie, to czy znacie może (albo i prowadzicie) firmę, która się czymś takim zajmuje?

- Jak wyglądają koszty pozycjonowania/SEO w tych krajach? Czy dają gwarancję wyników?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za konstruktywne odpowiedzi,

Pakus

Wszystko zależy od trudności frazy (jej konkurencyjności) najlepiej aby witryna posiadała odpowiednie wersje językowe (tłumacza google lepiej unikać) w takich przypadkach najlepsze jest indywidualne podejście , bez konkretnych danych / co chcesz osiągnąć / analizy konkurencji na danym rynku to będzie tylko gdybanie. Nie ma tak, że "mam stronę chcę ją wysoko, co radzicie" .

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Czesc Beerbant mogłbys mi podać stronę na której znajde odpowiedni program ,nakładkę czy coś takiego na stronę, dzięki której w zależności od kraju wejścia wyświetlała by się w odpowiednim języku,lub ewentualnie po wybraniu języka.

Mając już coś takiego chciałbym wprowadzić do takiego programiku własne tłumaczenia stron .

Możesz coś polecić?

najlepiej to niestety tłumaczyć "na piechotę" bo żaden automat póki co jeszcze w tym nie zastąpi człowieka ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

mam własne tłumaczenia,potrzebna mi jest aplikacja która to ogarnie. Widziałem strony gdzie klika sie flagę i zmienia język strony. A najlepiej jakby to automatycznie działało.

Ma ktoś jakąś opcje panowie?

Masz stronkę na Joomli?

Jak tak to https://www.joomfish.net/

jeśli frazy na tamtych rynkach nie są łatwe to z pl-ką bym nie próbował tylko dokupił jaką .com lub .eu i na niej zrobił ten osobny przetłumaczony content. Chyba, że cała akcja nie jest tego warta....

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności