Skocz do zawartości

Samemu pozycjonować, czy zlecić?

alexx-1

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegoś czasu prowadzę stronę o konsoli PlayStation Vita, praktycznie nie mam konkurencji (jedynie strony multiplatformowe), i zauważyłem że nie aż tak fajnie stoję w google. Nad stroną bardzo się staram, jest na niej dużo treści (nic nie było kopiowane), jest ładna i czytelna. Nawet nie mam zamiaru na niej zarabiać, jedynie czego chcę, to to żeby mieć dużo użytkowników, wtedy będę miał jeszcze większą motywacje do pracy nad stroną. Tylko trzeba ją jeszcze wypozycjonować.

Adres: https://www.vitasite.pl

Chciałbym żeby moja strona była chociaż na pierwszej stronie google, pod takimi frazami:

• PS Vita
  • PlayStation Vita
  • PSV

No i teraz pytanie, czy samemu próbować to wypozycjonować, czy może komuś zlecić za opłatą? Za bardzo firmie nie mogę, bo zazwyczaj wołają sporą sume (w jednej co miesiąc chcą po 700zł, masakra), myślę że jak wpadnę na pierwszą stronę to już wtedy zostanę tam na dłużej. Myślałem też nad zakupem publikera, co o tym sądzicie? I w jaki sposób najlepiej samemu pozycjonować?

PS. jak jakiś mod może, to niech poprawi nazwę tematu, prośba miało być, ale gafe strzeliłem, sorka :)

Portal PS Vita | Forum

Vitasitepl.gif

up: według Ciebie lepiej płacić 200 zł co miesiąc niż jednorazowo kupić publikera? Pewnie większość prywatnych pozycjonerów używa tego programu albo podobnego, tak myślę.

Co myślicie o katalogowaniu, dużo to daje?

Portal PS Vita | Forum

Vitasitepl.gif

Samymi katalogami da się znaleźć i utrzymać w TOP3, dlatego polecam zlecić półautomatyczne katalogowanie do wszystkich wartościowych, płatnych i moderowanych katalogów. Nie zaszkodzi a prawdopodobnie nie będzie trzeba nic więcej.

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

up: według Ciebie lepiej płacić 200 zł co miesiąc niż jednorazowo kupić publikera? Pewnie większość prywatnych pozycjonerów używa tego programu albo podobnego, tak myślę.

Co myślicie o katalogowaniu, dużo to daje?

Katalogowanie dużo daje, a jeśli te taksty na strone piszesz sam wdroż także precelki.

Poczekaj ze 2-3 miesiące zobaczysz efekt. Wtedy zdecydujesz czy warto i przed wszystkim czy jest potrzeba zlecić to firmie.

U mnie na preclach masz status autora za free. Zapraszam na pm.

Wymienię punkty z systemu na multikody do katalogów. Zainteresowany? Pisz na priv.

468x60.jpg

Jeśli ci się nudzi i nie masz co robić z czasem a masz trochę wolnej kapusty to nie kupuj publikera ( po ci kombajn do jednej strony ? ) a kup sobie https://www.seolight.pl/ lub seobohatera ( https://www.seo.cyfropolis.pl ) - półautomaty , i dodaj sobie ręcznie do wartościowych katalogów ( baza nawet godna uwagi, poluj na listy do katalogów zawsze coś ciekawego sie trafi ), kup sobie jakiegoś blasta na katalogi np z omni lub publikera i blasta na precle również z tego lub tego narzędzia powinno być good. Jak nie to zleć komuś kto doda ci strone za kase do dobrych katalogow i precli.

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

Zastosuj się do rad odnośnie samodzielnego katalogowania. Jeśli Twój serwis nie ma być zarobkowy spróbuj samodzielnie wrzucać linki do katalogów, pisz artykuły i udzielaj się na tematycznych blogach. Wrzuć sobie link w stopce np: PS Vita.

Ja długi czas działałem bez żadnych automatów i efekty były widoczne. Dlatego, moim zdaniem, lepiej wrzucać linki ręcznie plus ciągle się dokształcać a dopiero z czasem pomyśleć o pół automacie.

Tutaj znajdziesz różne wartościowe informacje, również dla osób które na własną rękę próbują pozycjonować swe serwisy. Moim zdaniem to ważna część użytkowników PiO o czym część userów zapomina.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Spokojnie dasz radę samemu na takie hasła, oczywiście jeśli masz trochę czasu i chęć pobawić się w "pozycjonera".

Jeśli nie chce ci się bawić w zakup i instalacje programów, dogadaj się z jakimś kolegą aby dodał ci jakimś automatem do katalogów, dodaj do kilkudziesięciu precli i jesteś w top.

Podejrzewam, ze teraz bedzie latwo, ale jak juz sie Vita pojawi i blisko premiery to powstanie sporo portali i Cie zepchna z topow. Teraz mozesz pozycjonowac sam, a pozniej zobaczysz jak to bedzie wygladac, bo czuje ze sie mozesz w 10 nie utrzymac.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Wielkie dzięki wszystkim za odpowiedzi i chyba jednak będę sam ręcznie dodawał do katalogów, 5 dziennie powinno wystarczyć.

Będę leciał z góry do dołu. :D

https://www.katalogiseo.info/str-pr-10-0.html

Do wordpressa mam jakąś wtyczkę do pingowania, powinno chyba wystarczyć, tak?

Niżej link skąd znalazłem, dodałem też listę stron która jest tam wypisana.

https://www.wweb.pl/pingowanie-wpisow-w-wordpressie/

//sorka, moda mam stąd: https://ultimateplugins.com/

Z poprzedniego linku dodałem tylko listę stron.

Portal PS Vita | Forum

Vitasitepl.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności