Skocz do zawartości

Prywatne precle

Gentero

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałbym tu przedstawić swój projekt prywatnych precli.

Aktualnie jest to 51 blogów, postawionych na domenach głównych (regionalne, funkcjonalne i .pl), oddzielnych IP, z różnymi templatkami. Serwisy są regularnie linkowane w sposób masowy (blasty + swl'e); linki idą zarówno na główne adresy, jak i (wyrywkowo) na kategorie czy też miesiące w archiwum. Każdy precel ma ustawione 25 serwisów pingujących, jest zoptymalizowany pod seo, posiada mapę strony itp.

Precle w tej chwili stoją na 2 hostingach z kilkunastoma, kilkudziesięcioma IP; nie są to hostingi z setką IP, typu lokoz.info, gdzie jest pełno spamu. Niedługo dojdzie trzeci hosting (dojdą też nowe domeny), więc zróżnicowanie adresów będzie jeszcze większe. 2-3 hostingi to też większe bezpieczeństwo; jeśli padnie jeden (nie oszukujmy się, pady się zdarzają; nie zależą one ode mnie) to tylko część precli będzie chwilowo niedostępna. Dzięki temu, że dostęp do precli jest płatny nie muszę na nich zarabiać w dodatkowy sposób (np. poprzez AdSense, czy też instalując SWL'e).

W punktach o systemie:

• 51 blogów (już wiem że będzie więcej)
  • każdy blog na domenie głównej
  • każdy blog na innym IP
  • blogi podzielone na dwie firmy hostingowe (już wiem że będzie trzecia)
  • 25 serwisów pingujących
  • optymalizacja seo (odpowiednie wtyczki)
  • różne szablony
  • na preclach nie ma Google Analytics, AdSense (ani innych reklam), precle nie linkują między sobą (wszystko po to aby utrudnić Google jakiekolwiek powiązanie ze sobą serwisów)
  • na preclach nie ma i nie będzie SWL'i (maks 2 linki wychodzące ze stopki szablonu; zazwyczaj jeden)
  • w żadnym z nich nie jest użyte słowo "precel&", "Presell Page" itp.
  • zero spamu i nieskładnych, mieszarkowych artykułów
  • aktualnie wszystkie serwisy stoją na WP
  • do niektórych wpisów losowo dodaję grafikę
  • w jednym artykule maksymalnie 3 linki

Cena dodania artykułu: 51 zł (1 zł/ sztuka) – w cenie 2 opisy z synonimami.

W początkowym okresie przewiduje wystawienie kilku aukcji z promocyjnymi cenami. Druga z nich: https://allegro.pl/dodaj-artykul-do-50-pryw...1881322970.html

Nie wystawiam faktur VAT. W wypadku stałej współpracy z agencjami reklamowymi możliwość podpisania umowy zlecenia.

W tym temacie zamierzam dodawać informacje dotyczące rozwoju systemu.

Ostatnio na aukcjach sprzedałem kilka artykułów, i mam nadzieję że za jakiś czas część osób, które je zakupiła wypowie się na temat systemu.

Kontakt: info[wiadomo]gentero.pl

Wiadomo, że lepiej byłoby to linkować bardziej wartościowymi linkami, ale nie oszukujmy się, to nie jest łatwe (i tanie), żeby podlinkować 50 precli (a będzie więcej) + kategorie. Natomiast blasty są puszczane z głową, nie na zasadzie 100 000 postów na 1 bloga; tylko jeden blast na wszystkie blogi + kilka wybranych kategorii, i tak w kółko, więc linki dochodzą systematycznie i w przyzwoitych (czytaj: nie za dużych) ilościach. Jeżeli chodzi o SWL to sprawa ma się podobnie.

Ludzie niechętnie płacą

Wydaje im się, że te precle im się należą.

Przykład z życia wzięty:

kiedy będą zatwierdzone wpisy bo od wczoraj czekam.

odpowiedź: jutro, jak Pan nie chce czekać na akcetację można wykupić status autora w preclach, nie bedzie trzeba czekać

Na tym kontakt sie urywa. Przestało mu się spieszyć?

Zapominają o tym, że za wpis do katalogu też muszą zapłacić i dać unikalny opis.

Okazuje się, że wolą szukać darmówek z których w sumie wielkie g... mają, niż wspomóc kogoś w jego pracy, co przełoży się na korzyść dla wszystkich.

Ja zasugerowałem cenę ok 2,5 zł za autora. Chętnych brak, poza nielicznymi wyjątkami.

Więc stwierdzam, że taki projekt na zarobek się nie sprawdza. Co innego jeśli czerpiesz z niego wymierne korzyści pozycjonując klika swoich stron, a przy okazji te płatne wpisy. Byc może jakąś domenę uda się z takich przedłużyć.

Ludzie amatorzy będą szukać darmówek, ludzie z branży mają swoje.

Pozdrawiam

Wymienię punkty z systemu na multikody do katalogów. Zainteresowany? Pisz na priv.

468x60.jpg

@mirekm - teksty są umieszczane "dożywotnio". Jak długo zamierzam prowadzić projekt? Nie odpowiem Ci na to pytanie, bo nie lubię dawać obietnic bez pokrycia. A w tym wypadku po prostu nie wiem jak długo to potrwa. Powiem tak, puki co w ogóle nie myślę o zwinięciu się; mało tego, na początku listopada dochodzą nowe domeny z historią i nowe IP + inne nowości (na razie nie chcę za dużo napisać, żeby nie uprzedzić konkurencji :D ).

Ludzie amatorzy będą szukać darmówek, ludzie z branży mają swoje.

Są jeszcze pozycjonerzy hobbyści, którzy nie mają zasobów żeby stworzyć taki projekt na własne potrzeby, ale doceniają porządne rozwiązania. Tu chodzi w pewnym sensie o przełamanie pewnej bariery mentalnej: nie ma nic za darmo. Nie ma co liczyć na porządne, moderowane, stale linkowane precle, na domenach głównych z historią i ewentualnie PR, na różnych IP, na stabilnych hostingach. I jeżeli ktoś do tej pory dodawał artykuł do ogólnodostępnych precli i widział, że większość z nich (w hurtowych ilościach), po 3 miesiącach znikała (sam tak wielokrotnie miałem), to zaczyna szukać "stabilniejszych" rozwiązań. I ja właśnie coś takiego proponuję.

Witam

W zawiązku z ostatnią akcję Google, która mocno dotknęła domeny regionalne i mnie się oberwało i dostałem prezent w postaci 4 bananów (miejmy nadzieję że na tym koniec ;) ). Zbanowane domeny zostały już podmienione na nowe (tym razem funkcjonalne), i aktualnie trwa ich indeksacja.

Pojawiły się nowe domeny i zgodnie z wcześniejszymi obietnicami pojawił się nowy hosting (a co za tym idzie nowa pula adresów IP, większe zróżnicowanie IP, większe bezpieczeństwo w razie awarii serwera).

Aktualne statystyki:

Łączna ilość domen/serwisów/IP = 54

Page Rank:

PR 2 = 2 domeny

PR0/NA = 52

Rodzaj domen

regionalne = 33

funkcjonalne = 18

.pl = 3

Już niedługo pojawią się kolejne nowe domeny z PR.

Zainteresowanych zapraszam na info[wiadomo]gentero.pl

• 2 tygodnie później...

Nowości w systemie!

W ostatnich dniach wprowadziłem kilka nowości w systemie.

6 nowych domen, w tym domena z PR=4!

Dzięki temu w systemie jest już 60 działających precli, każdy na domenie głównej, na innym IP (3 firmy hostingowe!), domeny rejestrowane u kilku rejestratorów przy wykorzystaniu różnych profili (nie ma sytuacji, w której wszystkie domeny są zarejestrowane u jednego rejestratora na jednym profilu, co od razu można by wykryć we WhoIs; dodatkowo dzięki wykorzystaniu 3 różnych firm hostingowych DNS'y domen też są różne). Domeny są zróżnicowane pod względem historii, rozszerzenia (regionalne, funkcjonalne i .pl) oraz PR.

Nowy skrypt!

Do tej pory wszystkie precle stały na skrypcie WP. Od dziś 2 nowe blogi stoją na PremiumPage. Na razie na próbę (dopiero zaczynam przygodę z tym skryptem), aby sprawdzić ich skuteczność, szybkość indeksowania itp. Jeśli się sprawdzą to możliwe że z czasem skrypt ten będzie częściej wykorzystywany. Chyba jako jedyny posiadam system postawiony na dwóch skryptach!

Jak widać cały projekt nastawiony jest na duże różnicowanie wszelkich możliwych elementów składowych. Mam nadzieję, iż wpłynie to pozytywnie na jego moc oraz bezpieczeństwo przed banem.

Aktualna standardowa cena za dodanie artykułów do precli wynosi 60 zł

Do 20 listopada w cenie są dwa opisy z synonimami (do zamówień złożonych po tej dacie trzeba będzie przesłać swoje teksty z synonimami [minimum 2], lub zamówić u mnie za dodatkową opłatą).

Ponieważ sporo osób pyta mnie o aukcje; ceny podawane na aukcjach mają charakter promocyjny, aukcje pojawiały się (i będą się pojawiały) od czasu do czasu. Jeżeli akurat nie ma aukcji to wystarczy napisać na info[wiadomo]gentero.pl i w ten sposób można zamówić usługę w każdej chwili.

Nie wiem czy w tym miesiącu uda mi się zorganizować jakąś aukcję, gdyż pod koniec listopada wyjeżdżam na tydzień z kraju, i gdybym wziął dużo zleceń (co zazwyczaj wiąże się z promocyjną ceną) to mógłbym mieć spore opóźnienia w realizacji zamówień (a tego nikt nie chce :) ).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności