Skocz do zawartości

WEB Monitor skrypt do sprawdzania site i nie tylko

mlody0072

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jakiś czas temu napisałem skrypt do sprawdzania site w google obecnie skrypt potrafi sprawdzać

- site google

- site yahoo

- site bing

- BL google

- BL yahoo

- BL bing

- alex rank

- Page Rank

Wszystkie te dane są przechowywane w bazie danych które są porównywane ze sobą i pokazuje różnice czy wartość spadła, wzrosłą czy jest na takim samym poziomie co wcześniej. Dane są wyświetlane także na wykresach które chyba najlepiej obrazują nam wartość zmian.

ce15b44abd0ec126.jpg

Skrypt do pobrania Pobierze

Aby skrypt pobierał dane o stronach należy wrzucić do crona pliki

- cronbl.php

- cronsite.php

- cronpr.php

- cronalex.php

Pliki o nazwie cron*.php pobierają dane tylko raz dziennie nie ważne ile razy są wywoływane przez tą funkcję.

Jeżeli zajdzie potrzeba pobrania danych w dowolnej chwili wystarczy zalogować się do systemu i nacisnąć przycisk pobierania danych dla danej domeny.

Skrypt posiada także podział na kategorie oraz jak na razie tester serwerów proxy (tylko można przetestować w kolejnej wersji adresy te będzie można wykorzystać do połączenia się przez curla)

Sortowanie po:

- site google

- site yahoo

- site bing

- BL google

- BL yahoo

- BL bing

- alex rank

- Page Rank

Demo

DEMO

Login i hasło to admin

Film na youtubie (słaby jest)

Mile widziane komentarze co zmienić co dodać co wyrzucić.

Jest to wersja BETA i DEMO więc błędy mogą być.

bilbord_opublikuj_mini.png

• Odpowiedzi 323
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Hmmm, wskaźnik site nie jest tak istotny wiec IMHO nie ma większego sensu go monitorować. Jeśli serwis jest prawidłowo wykonany itd wskaźnik ten będzie też prawidłowo wzrastał. Znaczne spadki jak na Twoich wykresach są spowodowane zmianami w algorytmach google lub pobraniem danych z innego DC.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Jak już napisałem jak robisz to dobrze to nie potrzeba monitorować site, bo wiadomo, że "ci rośnie".

Jak chodzi o system przynajmniej od strony wizualnej to nie jest zły :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Mi nie pobrało danych dotyczących BLa

Na jakim serwerze masz skrypt ?

Ogólnie powiem tak kiedy testowałem ten skrypt na polskim IP (z własnego komputera była wszystko dobrze) jeśli wgrałem go na serwer dane się zmieniały minimalnie bo wczytywała się zagraniczna wyszukiwarka na przykład niemiecki bing (z yahoo i google nie było problemu), teraz już są rozwiązane problemy z IP serwera, testowałem to na kilku i wszędzie były takie same dane pobierane jak wpisane ręcznie w wyszukiwarkę.

Ale jeśli pobiera Ci site to i BL musi bo taka sama zasada :)

No i kiedy i za ile pełna wersja?

Jeszcze nie jest przewidziany czas pełnej wersji, jak na razie chciałbym usłyszeć od Was czy w dobrym kierunku idę i czy warto to mocniej rozwijać na pewno zostanie dodane możliwość sprawdzania pozycji w google.pl oraz połączenie przez proxy.

bilbord_opublikuj_mini.png

Ja akurat bardzo lubię obserwować site szczególnie minie interesuje zindeksowanie zapleczy tak samo serwisy pod swl zamiast sprawdzać w różnych panelach można w jednym miejscu.

Nie lepiej żeby przy dużej ilości domen skrypt dzielił je na partie i zamiast sprawdzać raz dziennie sprawdzał je systematycznie w ciągu doby podając czas i datę ostatniej aktualizacji?

Czy skrypt jest kodowany i czy łączy się z jakimiś Twoimi domenami?

przydalby sie jeden wspolny wykres dla wybranej kategorii

tzn

wrzucam do kategorii 100 zaplecz linowanych metoda A, do innej kategorii 100 zaplecz metoda B itd

potem na wspolnym wykresie widze mniej wiecej jak dana metoda wplywa na site,bl itd

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności