Skocz do zawartości

jak przywrócić plik htaccess.

Vector.mac

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mam dostępu do niej [...] jak to mogę zrobić ?
W takim razie musisz cofnać się w czasie do czasu kiedy miałeś dostęp, bo innej możliwości zmiany pliku .htaccess nie ma. Chya, że na hostingu masz backupy to możesz wgrać bez cofania się w czasie.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

No niestety ale dałem mocno ciala i nie wiem jak sobie z tym poradzić.

Przez chwile myślałem że wszystko jest ok, bo przekierowanie zaczeło działać ale nie wchodziłem do pojedyńczych postów.

A jakiś czas temu chciałem coś sprawdzić w poście i się rozczarowałem bo we wszystkich tematach widnieje błąd

Not Found

The requested URL /videos/submission-kids/ was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Apache/1.3.41 Server at snapmac.star-kom.pl Port 80

Ten temat jest mocniej opisany na:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...mp;#entry962303

Co mogę zrobić teraz mam backupy ale jak kasuje bazy sql i wgrywam stare to problem i tak jest widoczny a plik htaccess. jest taki jak był po zmianie a nie jak na początku ?.

Pobierz backup na dysk, wypakuj go i wyślij plik .htaccess do administratora serwera z prośbą o podmianę.

Poza tym nie rozumiem całkowicie kwestii braku dostępu do konta :)

Jakieś ściemy tu wyczuwam ....

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

A co to za skrypt?

- jeżeli jakiś "gotowiec" typu drupal, wp no to pobierz ponownie instalkę i sobie podmień swój na ten oryginalny dostarczony przez producenta softu

- jeżeli pisany na Twoje zamówienie/zlecenie napisz do autorów może mają kopię

- jeżeli kopii nie mają no to zapytaj się czy są w stanie Ci z tym pomóc odpłatnie

- możesz zlecić "naprawę" skryptu tj poprawę tego co się skopało

- jeżeli stronę robiłeś sam no to powinieneś wiedzieć jak wyglądał ten .htaccess ;)

W moich backupach jest tylko i wyłącznie jeden plik sql., nie mam nic więcej.

Czy jeżeli skopiuje manualnie wszystkie posty (około 30) tzn. treści obrazki itp. zainstaluję od nowa wordpress wgram od nowa szablon i wpoźniej wgram od nowa wszystkie posty to nie będzie jakaś manipulacja dla googla ? bo to będą te same posty z innymi datami wprowadzenia ?

(jeżeli tak to chyba tak zrobię bo nawet jak kasuje wp i bazę danych i wgrywam wszystko od początku a poźniej wgrywam backup >>> to jest to samo).

a nie lepiej zajrzeć na forum, gdzie sam podawałeś jak wygląda twój plik .htacces ???

"U mnie wygląda to następująco:

# BEGIN WordPress

<IfModule mod_rewrite.c>

RewriteEngine On

RewriteBase /

RewriteRule ^index\.php$ - [L]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d

RewriteRule . /index.php [L]

</IfModule>

a mam zmienić na

# BEGIN WordPress

<IfModule mod_rewrite.c>

#Options +FollowSymLinks

RewriteEngine on

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.staradomena$[OR]

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^staradomena$

RewriteRule ^(.*)$ https://www.nowadomena$1 [R=301,L]

</IfModule>

"

i potem coś tam jeszcze...

po mojemu zadziałać poprawnie powinno tak

<IfModule mod_rewrite.c>

RewriteEngine On

RewriteBase /

RewriteRule ^index\.php$ - [L]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d

RewriteRule . /index.php [L]

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.staradomena$[OR]

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^staradomena$

RewriteRule ^(.*)$ https://www.nowadomena$1 [R=301,L]

</IfModule>

chodzi o to, że musisz stare ustawienia zostawić, bo są specyficzne dla twojego skryptu (WP) i przekierowują wszystkie żądania do pliku index.php, gdzie odbywa się cała magia z przyjaznymi adresami i ogólnie routingiem

a potem dodajesz tylko przekierowanie na nowy adres domeny.

przynajmniej tak mi się na szybko wydaje, aczkolwiek mogę się mylić

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności