Skocz do zawartości

Duży problem z pozycjonowaniem nowej strony !

MMAFan

Rekomendowane odpowiedzi

Jakiś czas temu stworzyłem stronę o tematyce mieszanych sztuk walki >>>> mmaclips.pl

Niestety ale google spozycjonowało (np. dla frazy mma clips) moją stronę pod domeną dostawcy hostingu (darmowa domena to snapmac.star-kom.pl).

Dla tej darmowej domeny przy wyszukiwanym słowie kluczowym moja strona jest 13-14 a przy tym samym słowie kluczowym (dalej mówimy o frazie mma clips) moja strona jest na pozycji 37 i to jeszcze nie dla strony głównej tylko dla jednej z podstron.

Jak na chwilę obecną skupiałem się na dodawaniu wpisów i sprawieniu żeby ten serwis zaczął jako tako wyglądać i dodałem ją tylko do kilku dziesięciu katalogów i precli. Ale wydaje mi się że jest coś nie tak biorąc pod uwagę to że strona na której mi zależy jest tak bardzo daleko.

Czy to może oznaczać że dostałem filtr albo coś takiego ? (jeżeli tak to ciekawe niby za co).

Inną ciekawostką jest to że zanim dodałem stronę do jakiegokolwiek katalogi itp (czyli chodzi mi o to że zostawiłem w internecie linka na dowód że strona istnieje) to strona została wpisana w index (oczywiście na linka do darmowej strony dostawcy) - zauważyłem to ponieważ liczyło się to z standardowym bonusem od google i snapmac.star-kom.pl było na 3 pozycji przez chwilę.

Nigdy nie miałem takiej sytuacji i nie wiem za bardzo o co chodzi, jeżeli ktoś jest obcykany w temacie bardziej niż ja, to prosił bym o podpowiedz.

Mam taką nadzieje ale muszę powiedzieć że dziwi mnie fakt że strona (poprawna domena) jest na o wiele gorszej pozycji niż strona na darmowej domenie oraz to że na tej 37 pozycji jest strona na dobrej domenie ale nie faktycznie mmaclips.pl tylko podstrona tzn. jeden z postów.

@MMAFan

1. Zacznij czytać forum!

2. Następnie, jeżeli możesz zrób przekierowanie z snapmac.star-kom.pl do mmaclips.pl.

2.1 Jeżeli 2 domeny a jedna strona - snapmac.star-kom.pl <-> mmaclips.pl i nie da się zrobić przekierowanie, to p.3 odpada. Wtedy lepiej podpiąć domenę do innego bloga darmowego lub postawić na płatnym serwerze. Można kupić nawet za 12 zł za 1 rok.

3. Jeżeli nie da się zrobić przekierowanie, koniecznie zmień treść na jednej ze stron, ponieważ w tej chwili jest duplicate content. Oczywiście trzeba też zmienić title, description i muszą być unikatowe dla każdej podstrony.

3.1 Linkuj z snapmac.star-kom.pl do mmaclips.pl, najlepiej w treści, ale też do podstron mmaclips.pl, nie tylko do strony głównej.

4. Więcej treści, co najmniej z 500 znaków, ale lepiej z 1000 znaków, im więcej, tym lepiej, oczywiście bez przesady. Tylko nie copy/paste.

5. Wewnętrzne linkowanie.

6. Zewnętrzne linkowanie. Jak najwięcej linków, ale nie wszystkie na raz, ponieważ domena jest bardzo młoda.

7. Czytaj forum, poradniki.

@nico

Zanim coś napiszesz, sprawdź!

Google zaindeksowało stronę głównoą oraz kilkanaście podstron, chociaż description źle zaindeksowało się, ale z czasem to się zmieni.

No i nie trzeba tu uprawiać marketing szeptany, reklamując Adder.

Są o wiele lepsze programy do katalogowania, opisane na tym forum, wystarczy tylko poszukać.

3. Jeżeli nie da się zrobić przekierowanie, koniecznie zmień treść na jednej ze stron, ponieważ w tej chwili jest duplicate content. Oczywiście trzeba też zmienić title, description i muszą być unikatowe dla każdej podstrony.

To nie jest prawda, nie trzeba zmieniać zawartości strony. Wystarczy, że potwierdzisz w google webmasters, że jesteś właścicielem obu stron i tam możesz wybrać nowy adres dla domeny hostingowej.

Po takiej zmianie nie musisz obawiać się duplicate content.

Drastyczna zmiana treści może spowodować, że żadna domena nie widoczna na rozsądnych pozycjach w google'u.

Oczywiście przekierowanie 301 byłoby najlepsze.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Mikołaj

Nie za bardzo rozumiem jak mogę zmienić zawartość strony na darmowej domenie tak by była inna niż ta która jest na mmaclips.pl ? Z tego co się orientuję to jest po prostu jedna strona ale na dwóch domenach i jak zmieniam coś na mmaclips.pl to automatycznie zmiany pojawiają się na darmowej domenie.

Następnie chciałbym też zaznaczyć że dodałem wpis do redkatalog.pl i po wpisaniu mma clips jako 3 pokazuje się wpis w tym katalogu. <<< tego już kompletnie nie rozumiem (czy to może oznaczać że wyłapałem filtr ?)

Oraz ciekawi mnie ten duplicate content --- jeżeli mmaclips.pl dostało takie coś to będzie ciężko wytłumaczyć gościom z google że to właśnie ta strona jest właściwą i ile to może trwać ?

blackpress.pl

Czy możesz mi powiedzieć/przedstawić jak to zrobić, tzn. jak zgłosić że jestem właścicielem tych dwóch stron i wybrać stronę główną ?

A jeżeli chodzi o przekierowanie to jak na chwilę obecną mam z tym duży problem, niby na chwile mi się udało ale po upływie kilku albo kilkunastu godzin zmiana przestała działać (nie wiem czemu tak się stało ale teraz to kompletnie nie działa - a nic później nie zmieniałem).

Może ktoś wie jak napisać przekierowanie 301 do htcaccess. tak by wszystko było ok ?

Zakładam że strona jest w jednym katalogu i wyświetla się pod obydwiema domenami, domena hostingu ma większego TR i dlatego jest wyżej w wynikach. Dodatkowo masz duplikat trzeba zrobić 301 z domeny https://snapmac.star-kom.pl/ na domenę https://mmaclips.pl/ i po sprawie. Wtedy będziesz mógł pozycjonować Swoją stronę a druga domena nie będzie zakłócać tego pozycjonowania.

Przekierowanie php Przekierowanie starej domeny na nową

Tutaj za pomocą htaccess Przekierowanie 301 htaccess

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

Jak na chwilę obecną próbowałem:

#Options +FollowSymLinks

RewriteEngine on

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.staradomena$[OR]

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^staradomena$

RewriteRule ^(.*)$ https://www.nowadomena$1 [R=301,L]

oraz

# BEGIN WordPress

<IfModule mod_rewrite.c>

#Options +FollowSymLinks

RewriteEngine on

</IfModule>

oraz

<IfModule mod_rewrite.c>

RewriteEngine On

RewriteBase /

RewriteRule ^index\.php$ - [L]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d

RewriteRule . /index.php [L]

</IfModule>

oraz

RewriteEngine On

RewriteRule ^(.*)$ https://www.domena.pl/$1 [R=301,L]

Nic nie dział, może ktoś ma jakieś inne pomysły ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności