Skocz do zawartości

Jak oceniacie skrypt MM: prośba o prawdziwe opinie

www.skrypty.pro

Rekomendowane odpowiedzi

Temat zakładam, aby dowiedzieć się jeszcze więcej na temat tego, co potrzebne jest w Microsite Managerze.

Dla osób, które wytkną Microsite Managerowi najwięcej braków oferuję darmowe licencje Basic i Standard lub Artisteer2MM (zależnie od ilości pomysłów). Czekam na wszystkie propozycje. Proszę numerować swoje pomysły.

Dobrze sobie radzę z konstruktywną krytyką także zapraszam do wyrzucenia z siebie wszystkiego :D (na temat MM oczywiście)

PS. tytuł tematu niczym z brukowców dobrany swiadomie, mam nadzieje ze tak samo jak Ciebie, zachęci również innych do przeczytania.

W stopce masz tabele porównującą narzędzia do zaplecza, jest tam rozpisana funkcjonalność. Zapraszam również do tematu MM, na nasze forum (pomoc.skrypty.pro) i ogólnie wyrzucenie z siebie własnych pomysłów na soft do tworzenia i zarządzania zapleczem.

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

- Mini strony z Microsite Managera wyglądają niczym pizza z wczorajszego żołądka. No proszę Was, mamy przecież XXI wiek. Takie trochę jak mimry z mamrami i kocia kupa z chrzanem. Widocznie strawa ta musiała być wcześniej mocno przetrawiona. Jak człowiek tego nie zoptymalizuje, to trudno to nazwać czymś treściwym.

- MM to straszna kobyła. Chyba waży ze sto megabajtów. Co w tym tłuściochu siedzi? Przydałoby mu się solidne odchudzanie. Kop w zad i jedziemy z koksem.

- Najlepsza w MM jest ta ramka na sugestie zrobiona w iframe. Widocznie autor wpadł na ten pomysł w latach osiemdziesiątych.

- Integracja zakładek w panelu administracyjnym polega na tym, że znajdują się one w tym samym menu. Ot cała integracja

- Dodawanie artykułów mogłoby być lepiej zrobione. Czy jak wstawię obrazek do wpisu, to pojawi się on w lidzie na stronie głównej?

- powinna być możliwość budowania szablonów na bazie templatek z wordpress. Tam też są zmienne, które można by podmienić

- Skrypt ma za mało możliwości wpływu na wygląd szablonu. Chcę widgety jak w wordpress.

- Skrypt nie ma eksprotu stron do html, a autor twierdzi, że to będzie płatna opcja. Toż przecież to podstawa. Kij z tym czy chce sprzedać zaplecze czy nie. To już nie sprawa autora.

- Brak możliwości ustawiania długości skrótowców na stronie głównej

- Brak optymalizacji pod kątem SEO dla szablonów

- Brak możliwości ustawienia 301 bez tworzenia ministrony

- Brak możliwości wstawiania do mini stron artykułów po jednym z każdej kategorii

- Brak możliwości podlinkowania artykułów ze sobą na podstawie wewnętrznego SWL. Obecnie trzeba robić to ręcznie albo zainstalowac jakiś swl.

- Brak możliwości wpływu na układ strony. Wszystkie wygenerowane mini strony są praktycznie identyczne. Różnią się jedynie kolorami i topem oraz układem sidebaru.

- Notorycznie pojawiający się "Symfony Error blablabla", eksport do html załatwiłby sprawę.

- Chcesz mieć MM na innym serwerze, musisz skopiować całą instalkę. Brak innych form updatów swoich mini stron

- Schematy linków są źle zrobione. Można by do nich dorobić generator.

- Schematy kategorii i artykułów to dwa działy, powinien być jeden - SCHEMATY LINKÓW

- Panel admina działa wolno, mało ajaxu

- W "Nowy artykuł" brakuje pola "strona docelowa" aby można było przekierować tylko jedną podstronę.

To tyle z mojej strony. Ja lubię i używam MM ale jak autor prosi żeby zrzędzić to zrzędzę.

seowyszbanner.gif

Wielkie dzieki Soprano, bardzo dużo pomysłów, poza kilkoma wszystkie do zrobienia, zaraz bede przepisywal do prac programiscie. Jak jeszcze cos masz to pisz, generator szablonow masz juz w kieszeni.

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

Ja mam jedną podstawową: zrób z tego wordpressa z opcją mini :D czyli musi być intuicyjny.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

@zgred

Moglbys troche rozwinac, bo nie dokonca rozumiem, chodzi Ci tylko o panel administracyjny? o coś dokladnie?

@zgred i Motaba

Intuicyjność rozwiążemy niedługo inaczej, pojawią się kreatory, czyli krok po kroku tworzenie jednej i wielu ministron, mniej zaawansowanym użytkownikom pozwoli to od razu po instalacji tworzyć ministrony, a dla pozostałych zostanie nadal tworzenie ministron z części tak jak jest teraz. Jeśli ktoś zna OmniCRM to właśnie podobnie jak tam będzie to rozwiązane.

- No więc powinna być możliwość używania skórek z wordpress. To jest moim zdaniem mus, który powinien zostać spełniony. Je można bardzo łatwo przerobić do własnych potrzeb. W internecie znajdują się miliony różnych wariacji graficznych. Nic więcej nie potrzeba. Gdyby skrypt mógł na nich bazować to byłby git majonez. Spróbujcie to chociaż rozważyć.

- Wybór domen/subdomen jest zrobiony fajnie. Chciałbym jednakże żeby była tam możliwość wpisania własnej nazwy i aby skrypt utworzył właśnie na niej mini stronę. Bo obecnie dana domena/subdomena musi zostać wcześniej dodana aby można ją było wybrać.

- Możliwość dodawania artykułów po jednym z każdej kategorii przy tworzeniu masowych ministron byłby super rozwiązaniem. Teraz musze klikać 10 razy to samo żeby osiągnąć ten efekt. Dlaczego z każdej kategorii? Ponieważ mam np. 10 artów na temat kot, 10 na temat pies i 10 na temat kaczka. Jeżeli skrypt doda mi wszystko z jednej kategorii to mi się wpisy zduplikują (tytuły).

- Widgety można by zrobić na zasadzie "drag and drop". Fajnie by było gdyby można też było przenosić sidebary i różne elementy strony.

- generator CSS dla stron. To jest chyba łatwe do wprowadzenia. W każdym szablonie (jeżeli nie zostanie zmieniony na wordpress), można nazwać tak samo poszczególne klasy. Dzięki temu w generatorze CSS można by generować nieskończoną ilość kolorów na strony.

- Możliwość wgrania topu/headera na każdą mini stronę

- Wbudowany czytnik RSS, dla mnożenia treści też byłby prosty do wprowadzenia. Można by go aktualizować za pomocą crona

- podgląd mini strony byłby fajnym rozwiązaniem. Obecnie trzeba ją najpierw zapisać.

- jeżeli we wpisie doda się obrazek, to pojawi się on na stronie głłównej jako miniaturka

- fake komentarze do wpisu już chyba wprowadzacie. To też będzie dobre

seowyszbanner.gif

Ja jeszcze nie mam, ale się właśnie przymierzam i moge tylko napisać co wg mnie jest nie tak z ofertą...

Najważniejsze - brakuje stronek pokazowych do pooglądania (chyba, że przeoczyłem). Ta z linku podanego na stronie www.zolta.zarabianieprzezinternet.waw.pl nie działa. To takie kupowanie "kota w worku". Dobrze by było podać nawet kilka-kilkanaście pokazowych stronek - tym bardziej, że język jakim jest napisana strona nie budzi zaufania (zbyt jaskrawo uwidoczniona marketingowa manipulacja). Oczywiście można pobrać wersje free, ale najpierw dobrze by było rzucić okiem na efekty.

Cena... I tu moje pytanie ile dostanie osoba polecająca w programie partnerskim za wersję standard (jest to niejasno napisane - należy do kategorii skrypty i jednocześnie premium, a ile za upgrade do standarda (ten produkt znalazłem tylko w premium). Przy okazji jaki procent jest za polecenie OmniADDa?

Moderowany katalog stron ogrodniczych - Zapraszam do wpisów branżowych stron (na moderację trzeba się sporo naczekać ale warto)

Najważniejsze - brakuje stronek pokazowych do pooglądania (chyba, że przeoczyłem). Ta z linku podanego na stronie www.zolta.zarabianieprzezinternet.waw.pl nie działa. To takie kupowanie "kota w worku". Dobrze by było podać nawet kilka-kilkanaście pokazowych stronek - tym bardziej, że język jakim jest napisana strona nie budzi zaufania (zbyt jaskrawo uwidoczniona marketingowa manipulacja). Oczywiście można pobrać wersje free, ale najpierw dobrze by było rzucić okiem na efekty.

Napisz na PW to przesle. Oferta jest stara, aktualizacja bedzie do konca lutego gdy wyjdzie wersja 3.0.

Cena... I tu moje pytanie ile dostanie osoba polecająca w programie partnerskim za wersję standard (jest to niejasno napisane - należy do kategorii skrypty i jednocześnie premium, a ile za upgrade do standarda (ten produkt znalazłem tylko w premium).

MM jest domyślnie w kategorii premium, czyli osoba polecająca otrzyma 36% jeśli jest to pierwszy zakup klienta i 15% jeśli kolejny.

Przy okazji jaki procent jest za polecenie OmniADDa?

9,6% za pierwszy zakup klienta i o ile dobrze pamietam 4% za kolejny.

Na pewno się da, ale nie bedzie to proste i raczej w perspektywie pol roku niz nastepnego miesiąca. Szablonów jest sporo, można wygenerować kolejne, a właśnie programista kończy zmiany w Artisteer2MM związane z optymalizacją szablonów (zero linków wychodzących, ustawienie ilości stronicowania i przycinania tekstów z poziomu ministrony, podgląd szablonów z panelu i wszystkie inne zmiany, które podaliście na pomoc.skrypty.pro) i myślę że na następne pół roku wystarczy zmian jeśli chodzi o szablony i skupimy się na intuicyjnym interfejsie (zmiana szablonu i kreatory) i funkcjonalności.

• 3 tygodnie później...

Niedługo wyjdzie wersja 3.0 i mam propozycje dla kilku osób (liczba nie jest stała) z dużą reputacją na pio, które zrobiłyby porządny test Microsite Managera Standard i opisały swoje wrażenia.

Chodzi mi o osoby z ilością postów 500+, które stale się udzielają na forum, znają się na rzeczy i napiszą możliwie obiektywną opinię (nic nie narzucam, jeśli miałaby być negatywna - ok). Opinia miałaby być zamieszczona w temacie w "narzedziach".

W zamian licencja MM Standard + rok aktualizacji + spotkanie na skype 1h "na start" (opcjonalnie). Zainteresowanych zapraszam na PW.

Jestem producentem oprogramowania na stronie www.Skrypty.pro, m.in. Microsite Managera.

Chcesz się dowiedzieć jakie jest najlepsze narzędzie pod zaplecze?

Porównaj kilkadziesiąt cech znanych programów w formie tabeli.

Piszemy teksty, robimy blasty i podlinkowujemy w formie piramidy - sprawdź nas!

wszytko ok,bardzo dobrze ze pytasz co trzeba zmienić, poprawić tylko tytuł

Dlaczego Microsite Manager jest h*jowy?,
mało pasujący do softu co produkowany przez firmę, obniża to poziom i zaufanie, ale to tylko moje prywatne zdanie

Tytuł miał pokazać, że nie boimy się negatywnych opinii, a wrecz na nie czekamy, bo nad skryptem dzień w dzień pracuje programista ciągle go usprawniając.

Dopiero później od jednego użytkownika usłyszałem, ze dla niego tytul swiadczy o tym ze skrypt sie zle sprzedaje i szukamy rozglosu. Czasu nie cofne, temat juz jest, a skrypt sprzedaje sie bardzo dobrze, swietnie zarabiajac na siebie i na mnie :)

Jestem producentem oprogramowania na stronie www.Skrypty.pro, m.in. Microsite Managera.

Chcesz się dowiedzieć jakie jest najlepsze narzędzie pod zaplecze?

Porównaj kilkadziesiąt cech znanych programów w formie tabeli.

Piszemy teksty, robimy blasty i podlinkowujemy w formie piramidy - sprawdź nas!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności