Skocz do zawartości

Co was irytuje w polskim sofcie seo?

Piotr_Kielski

Rekomendowane odpowiedzi

Cały temat to generalizacja. Cały temat jest tylko po to, aby produceci softu (w tym ja) wiedzieli na co poświęcić czas.

Na pewno każdy, kto regularnie korzysta z jakichś softów seo zauważa, że niektóre drobne rzeczy mogą bardzo irytować. Dlatego rozróżniłbym funkcjonalność (ilość rzeczy, które potrafi dany skrypt), skuteczność (jak dobrze to robi) i usability/użyteczność.

Wymienię kilka rzeczy i narzędzia, które według mnie to dobrze rozwiązały (negatywy wypisze tylko dla MM):

1. autoaktualizacje - strasznie nie lubie co miesiac wgrywac recznie instalek

a) jedno miejsce gdzie moge pobrać aktualną instalke - chyba najlepiej jest to rozwiązane w Omni

2. brak porządnego poradnika

a) brak ikonek pomocy w programie

:D brak rozbudowanej listy miejsc gdzie dane skrypty chodzą

3. usability - bardzo rozbudowane pojęcie, mi podoba się Kreator klienta z OmniCRM

4. backup - chcialbym miec co miesiac przeslana na maila (recznie bym zapominal) cala baze danych danego softu, bo rozne rzeczy sie zdarzaja

Co jeszcze Was irytuje? Od razu napisze czego nie ma MM i nad czym pracujemy, zeby nie bylo ze reklamuje: 2, 2b (jest, ale nie tak rozbudowana), 3.

Jestem producentem oprogramowania na stronie www.Skrypty.pro, m.in. Microsite Managera.

Chcesz się dowiedzieć jakie jest najlepsze narzędzie pod zaplecze?

Porównaj kilkadziesiąt cech znanych programów w formie tabeli.

Piszemy teksty, robimy blasty i podlinkowujemy w formie piramidy - sprawdź nas!

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Co was irytuje w polskim sofcie seo

sposób w jaki niektóre producenci tych softów reklamują ich na PIO i innych forach, blogach i td, a reszta to już twoja działka. Szczegóły techniczne za darmo nikt nie rozdaje bo jeśli ktoś ma swoje przemyślenia to rano czy późno wykorzysta ich w swoim sofcie napisanym, lub zleconym do napisania.

Twój topik można streścić tak : powiedz cie mi co, ja to zrobię i wam sprzedam :D

sposób w jaki niektóre producenci tych softów reklamują ich na PIO i innych forach, blogach i td, a reszta to już twoja działka

Rozumiejac to tak, ze ten czas mogliby wykorzystac na rozwoj skryptu, to sie zgadzam.

Szczegóły techniczne za darmo nikt nie rozdaje bo jeśli ktoś ma swoje przemyślenia to rano czy późno wykorzysta ich w swoim sofcie napisanym, lub zleconym do napisania.

Mowisz o uzytecznosci? Rozumiem ukrywanie tworzenia softu o danej funkcjonalnosci, ale uzytecznosc zazwyczaj to wiele, wiele drobnych zmian. I te zmiany mozna wprowadzic miesiac po konkurencji - zazwyczaj nie wplywaja bezposrednio na sprzedaz, a raczej zadowolenie juz istniejacych klientow.

Nie pytam sie o funkcjonalnosc, tylko uzytecznosc.

Twój topik można streścić tak : powiedz cie mi co, ja to zrobię i wam sprzedam

Juz musze 3 raz edytowac po Tobie :D - Nie, nie chodzi mi o funkcjonalnosc.

Jestem producentem oprogramowania na stronie www.Skrypty.pro, m.in. Microsite Managera.

Piotrek nie lepiej było by kontynuować – odkopać temat TO JUZ BYŁO :D niż nowy zakładać ?

Po co kolejna reklama MM? Tylko nie pisz ze to nie reklama bo i tak nie uwiężę ;)

A czego nam brakuje... np szybkiej odp w bok (np w skrypty_pro ) no i ciszy i spokoju ;) By móc spokojnie pracować. :)

Cytat

SEO zaplecze pozycjonerskie - www.ZapleczePozycjonerskie.PL - SKUTECZNE. SEO COPYWRITER teksty na zlecenie. www.SeoCopywriter.pl. Opisy produków w sklepie www wykona seo copywriter - zobacz koniecznie.

Mnie irytuje próba sprzedaży czegoś drożej aniżeli powinno kosztować bo "w przyszłości planujemy" :D a przyszłość okazuje się zupełnie inna.

A to co najbardziej mnie irytuje to fatalny kontakt/support, brak poszanowania klienta i robienie z klientów betatesterów :)

Ach i jeszcze kwestia darmowe/płatne updejty ;) Jak już klienci udowodnią, że miało być za darmo to kombinowanie na wszelkie sposoby jak tu jednak pobrać od klienta "drobną zapłatę" ;)

Przykładów podawać nie muszę, bo z pewnością większość poradzi sobie z dopasowaniem "zjawisk" do softów:)

sposób w jaki niektóre producenci tych softów reklamują ich na PIO i innych forach, blogach i td,
Dokładnie i te posty w stylu "Jak oceniacie skrypt MM: prośba o prawdziwe opinie, [prywata]" - żenada

@Od razu napisze czego nie ma MM i nad czym pracujemy,

Już raz o to pytałeś ! - Zrób coś porządnego to nie będziesz musiał uciekać się do kolejnych postów - metod tego typu, by reklamować swoje produkty. Zaloż swoje forum i tam zanudzaj pytaniami użytkowników twoich produktów ....

Sorry, ale przesadzasz !

c'est la vie

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Ja rozumiem, że produkt nie schodzi tak jak by sie chciało... Ale jest temat w odpowiednim dziale i chyba styknie? Czy może w każdym dziale za chwile sie pojawi jakiś?

Chyba mamy już pogaduszkach, narzedziach i przedwsięzięciach.

Proponuję natomiast pchąć dyskusję w pozostałych i tak:

Dla początkujących : Czy początkujący poradzi sobie z MM?

Hosting i Domeny : Jaki hosting jest najlepszy pod MM?

dowcipy: Przychodzi Klient do MM, a tu MM.

Pozycjonowanie i Optymalizacja : Czym najlepiej pozycjonować i czemu MM?

google: jak zdobyć certyfiat google dla MM?

Filtry Bany itp. : jak myślicie czy MM jest lekarstwem na filtr?

Reklama kontekstowa : jak MM sprwuje sie w kontekście reklamy?

Sieciowy marketing i e-biznes: MM hmm, jak z tego korzystać w e-biznesie?

Yahoo : Yahoo nie da Ci tego co da Ci MM

Bing.com wyszukiwarka Microsoft'u: MM radzi sobie i w Bingu

Pozostałe wyszukiwarki: MM doskonale się nadaje na pozostałe wyszukiwarki

Roboty: Czy MM może nadaewac sie do roboty?

Katalogi i Preselle: Które katalogi łykają strony z MM?

SEOPL- projekty charytatywne: MM wspiera caritas

CMS: jak nazwać cms pod MM?

Skrypty sklepów internetowych: w jakim sklepie kupicie MM?

Strony przyjazne wyszukiwarkom : MM jest zgodny z W3C, tak czy nie?

PHP i MySQL: Trigery w MM

HTML i CSS : MM korzysta juz z CSS

Grafika: Czy grafika panelu MM wam sie podoba?

Strony do Oceny : oceńcie startowkę MM

Wymiana linków : moduł wymiany linków jest wam w MM potrzebny?

Systemy wymiany linków: co mają systemy czego nie ma MM?

pozostale działy chyba bym odpuscił :D

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Piotrek nie lepiej było by kontynuować ? odkopać temat TO JUZ BYŁO niż nowy zakładać ?

Tam chodzi o funkcjonlanosc (o tym pisal max), mi chodzi o uzytecznosc, o te drobne rzeczy.

no i ciszy i spokoju By móc spokojnie pracować.

A tam, i tak jestes uzalezniony od PiO tak jak ja :] i ciagle je przegladasz cokolwiek by ludzie nie pisali - bez urazy. Co do supportu to przyjalem.

Mnie irytuje próba sprzedaży czegoś drożej aniżeli powinno kosztować bo "w przyszłości planujemy" a przyszłość okazuje się zupełnie inna.

No tak, tez mnie to irytuje. Sam tez tak robilem, teraz raczej staram sie powstrzymywac nawet z dawaniem informacji kiedy update, bo i tak nigdy nie wychodzi na czas :D

Dokładnie i te posty w stylu "Jak oceniacie skrypt MM: prośba o prawdziwe opinie, [prywata]" - żenada

Temat poczatkowo nazywal sie inaczej (nazwe zmienil moderator), dzieki temu tematowi zebralismy ponad 20 punktów do zrobienia w MM, takze dla mnie i moich klientow sie oplacalo zalozyc ten temat.

Mala lista juz jest, ja na pewno z niej skorzystam, mialem nadzieje ze inni producenci zamiast weszyc wszedzie reklame (przeciez na PiO tematy czytaja ciagle te same osoby, o MM juz wiekszosc osob wie) sami by sie dolozyli, a potem przynajmniej przemysleli odpowiedzi.

@zakrecony - smieszne, ale nie o to mi chodzi.

Więc tak, jako że sam robię soft to główną rzeczą która mnie cholernie irytuje to jest chamski sposób reklamy, czyli np zakładanie specjalnie kont, z których to idą cudowne opinie odnośnie danego softu. Ewidentnie widać, że to wałek tym bardziej gdy pierwszym postem danego usera jest pochwała jakiegoś softu.

Jeżeli soft jest dobry, to i bez takich chamskich form reklamy się sprzeda, mnie np taka forma reklamy skutecznie zniechęca.

..no i ciszy i spokoju By móc spokojnie pracować.

A tam, i tak jestes uzalezniony od PiO tak jak ja :] i ciagle je przegladasz cokolwiek by ludzie nie pisali - bez urazy. Co do supportu to przyjalem.

...........

@Piotrek: Po prostu szukam rzetelnych info :D nie tylko tu, a co do uzależnienia to nie wypowiadaj się jak mnie nie znasz.

Cytat

SEO zaplecze pozycjonerskie - www.ZapleczePozycjonerskie.PL - SKUTECZNE. SEO COPYWRITER teksty na zlecenie. www.SeoCopywriter.pl. Opisy produków w sklepie www wykona seo copywriter - zobacz koniecznie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności