Skocz do zawartości

Uważajcie do kogo linkujecie

matematyk

Rekomendowane odpowiedzi

Raczej jako majowy dowcip.

Wczoraj otrzymałem pismo na mail od kancelarii prawnej reprezentującej firmę X abym, (uwaga, proszę trzymać się krzeseł) w trybie natychmiastowym usunął NIENATURALNY link do strony ich klienta z mojej strony ponieważ tenże link powoduje obniżenie pozycji ich klienta w wyszukiwarkach, m.in. Google. :)

Otóż mam sobie bloga, pal sześć jego tematykę. Jest poczytny w ilości 150-200 uniq dziennie. Blog o wąskiej specjalizacji. Jako naturalne było dla mnie umieszczenie w blogrollu linka do kilku firm (sklepów internetowych i prodycentów) zajmujących się opisywanym przezemnie tematem. (o:

usun im ten link a jak sie okaze ze chca go z powrotem to zarzadaj od nik 1k PLN za tydzien

Dokładnie. Siedzisz w SEO więc najprawdopodobniej Twój blog ma jakąś moc. W takim wypadku strona tamtej firmy na pewno odczuje zdjęcie tego linka. Zobaczymy co napiszą, jak im pozycje spadną po usunięciu odnośnika :)

-----------------------------------------------------

EDYTA:

Możliwe, że wysłali takie żądanie nie tylko do Ciebie, więc mogą sie ostro zdziwić, kiedy tak wszyscy pozdejmują linki ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności