Skocz do zawartości

Lista życzeń do kolejnych wersji

Rekomendowane odpowiedzi

Jako że wersja beta 1.0 jest już powiedzmy zamknięta i udostępniona w postaci zipka, a w wątku ogólnym o skrypcie pojawiały się różne pomysły co by się przydało, co by się nie przydało a było jedynie bajerem chciałbym wciągnąć Was do kolejnej dyskusji i sporządzić listę życzeń :)

Zgłaszajcie śmiało swoje pomysły związane z rozwojem skryptu :)

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

skoti, dzięki że przypomniałeś, kompletnie mi wyleciało z głowy includowanie, a przecież musiało znaleźć się w wersji beta 1.0 - rozwiazanie masz w wątku include z plików PHP :)

Wg mnie CSS powinien być w osobnym pliku

kukając w źródło już się nad tym zastanawiałem czemu od razu nie dałem w osobnym pliku, odpowiedź jest prosta: style zapisywane są do bazy. Trzeba będzie z czasem tak przerobić admina aby menu "Wygląd" -> "Style" zapis powodował stworzenie pliku .css, będę jednak chciał to wprowadzić dopiero wraz ze zmianą nazw klas na krótsze coby oczyścić źródło :)

przewijały sie miniatury kiedys

pobuszuję po GD to moze napiszę taki moduł o ile będę umiał

mozliwosc tworzenia głebszej struktury kategoi i podkategori

uuu, ale to już nie byłaby wówczas wersja "mini", czyli hiper prosty w obsłudze skrypt katalogu

albo wyroznione wpisy w jakies kategoi

baza jest na wyrost, tabela prefix_wpisy zawiera jeszcze nie wykorzystywane pola takie jak "ocena" oraz "platny"

sprawdzanie linka zwrotnego

da radę, bo i tak otwieramy stronę do zczytania title i meta więc można i sprawdzić czy link zwrotny występuje na dodawanej stronie

Strona 1 2 3 4 ... zamiast prev next
No i obowiązkowo szukarka

da radę :)

w kolejnych poprawkach dojdzie PageRank, nawet jest już wydzielone pole w bazie :)

Ja mam inne zyczenie ...

po wgraniu bazy zobaczylem mega spam ... u mnie w Qlwebie przy dodawaniu strony jest komunikat ... max. do 5 pokat. W mini mam mozliwosc odpiecia ale nie do konca jest jest to wyjscie ... czy dalo by rade zrobic ban na dany adres www?

...nic nie dzieje się bez przyczyny...

czy dalo by rade zrobic ban na dany adres www?

pewnie :) jeśli zwrócisz uwagę to URL i URI przechowywane są w osobnych polach, wystarczy dorobić kolejny formualrz w adminie i prosty system badający URLe

kolejną rzeczą która czeka to filtrowanie nieporządanych słów we wpisach i blokada dodania bądź ich wycinanie, to samo w nazwach kategorii i podkategorii

ze tak zapytam , kiedy Piotrku planujesz finał ? ( jakis szampan , striptizerki ) a powaznie jak podkreslalem katalog jest super :soczek: wszytkie qlweby szybko znikna :) a co do samego katalogu mozna zrobic tak ze jak do naszego katalogu jest link zwrotny to stronke ustawia w sponsowowanych ( albo w pod kategori z głoszonej ) albo gdzies :P i losowo wypluwane na głownej , chociaz opcja z z sponsorowanym w podkategri wydaje sie lepsza . a kiedys przyszłościowo to obsługa płatności sms (chociaz zaraz pokemony natworzyly by płatnych katalogów ) ale podsumowywujac w obecnym kształcie jest to najlepszy skrypt katalogu i dlugo bedzie taki :) chyba ze Erbit ruszy do pracy :)

edtka : mozna by dac taki fjuczer info na głownej o pr ilosci zaindexowanych podstron ect , i bardzo mi sie spodobały staty z Opisowego Katalogu stron Erbita czyli ilość kliknieci i wizytu googla yacho ect

ze jak do naszego katalogu jest link zwrotny to stronke ustawia w sponsowowanych

może nie tyle żeby trafił od razu w płatne czy w sponsorowane, ale taki wpis od kopa mógłby dostąć ocenę np. 5 (albo inną ustawioną przez admina) :soczek:

a kiedys przyszłościowo to obsługa płatności sms

gdyby któryś z operatorów się do mnie zwrócił to mogę coś takiego wprowadzić w standardzie, wystarczyłoby aktywować konto u operatora... to mogłoby być dość interesujące :)

podsumowywujac w obecnym kształcie jest to najlepszy skrypt katalogu i dlugo bedzie taki

mam nadzieję że jak najdłużej :)

chyba ze Erbit ruszy do pracy

ruszy, ruszy.. cały czas pracuje :) jestem pewien, że niedługo bedziecie mieli do wyboru dwa świetne skrypty do katalogowania linków

czyli ilość kliknieci

ilości kliknięć w linki są, są też ilości odsłon kategorii, podkategorii, każdego wpisu, do innych statystyk polecam doinstalować niezależny, szczegółowy system monitorujący ruch na stronie. Takim systemem może w przyszłości stanie się mój Łapacz :P

ze jak do naszego katalogu jest link zwrotny to stronke ustawia w sponsowowanych

może nie tyle żeby trafił od razu w płatne czy w sponsorowane, ale taki wpis od kopa mógłby dostąć ocenę np. 5 (albo inną ustawioną przez admina) :soczek:

czyli zakladam ze wpisy w podkategoriach beda sortowane według oceny :) idac tym tokiem rozumowania wyniki wyszukiwania mogły by byc ustawiane według trafnosci do zapytania oraz oceny danej strony :)

btw . powina byc przyklejona lista zmian zeby bylo wiadomo co do zrobienia a co poszło zebysmy nie pisali tego samego :)

edyta własnie konfiguruje swoj katalog efekty pod www.test.katalogstron.org.pl i tak mi sie wydaje ze jak mamy punkty reklamowe to powina byc mozliwosc dodania wiecej niz jedej reklamy w punkt czyli rotatory ( czy moge tam zaincludowac pliczek php co bedzie mi serwowal rotacyjne banery )

koniq, mamy całe subforum więc do każego większego modułu nad którym bedzie się pracować mozna zakładać nowy wątek... wiesz, tak jak ten nowy o includowaniu PHP

co do sortowania to trzeba zrobić jakieś opcje w adminie domyślnego sortowania oraz po prostu dać możliwość sortowania wpisów samym Internautom

myślę że wszystko wyjdzie w praniu :)

czy moge tam zaincludowac pliczek php co bedzie mi serwowal rotacyjne banery

tak! :soczek: dokładnie użyj include PHP

piotrek: ja bym sobie zyczyl kilka rzeczy:

1. reklamy pionowe skypery ... oczywiscei mozna wstawic w blok ale to raczej kosmetyka.

2. Moze maly dodatek wykupowanie linkow smsem w koncu tak mozna zrobic kilka drobnych zlotowek np. na utrzymanie hostingu itp. mozna to delikatnie rozwinac w formie linkow tekstowych na dole w stopce albo utrzymanie na poczarku listy strony glownej. Wiem ze to troche komercyjne, ale nie na tyle zeby czerpac z tego jakies kolosalne koszysci. Mysle, ze oparce tego na procesorze allpay, ktory w zasadzie jest automatem nie powinno byc trudne.

3. miniaturki za ktorymi optuje od samego poczatku.

Giełda Domen Internetowych - najlepsze domeny w sieci

reklamy pionowe skypery

Takie dodatkowo wystające z lewej badź z prawej strony?

miniaturki za ktorymi optuje od samego poczatku.

z miniaturkami może być kurcho, z tego co wiem może być potrzebne specjalne oprogramowanie po stronie serwera a zasysanie z serwisów które oferują miniatrki trzeba płacić. Ostatecznie można dorobić moduł, w którym samemu będzie się uploadować pliki graficzne. O ile dobrze pamiętam Twój serwer nie obsługuje importu XML z pliku z dysku, czyli uploadu grafiki tez nie pociągnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności