Skocz do zawartości

strona wyleciala z google

drawaclub

Rekomendowane odpowiedzi

jedna z moich subdomen wyleciala z google dzisiaj mysle ze przyczyna tego jest to ze padl hosting na ktorym sie znajdowala foxnet.pl

www.wakacje.agroturystyka.foxnet.pl co mozna zrobic zeby wrocila do google czy to tylko chwilowe znikniecie? i jutro mozna sie spodziewac jej powrotu?

strona jest dobrze wypozycjonowana i nie chcialbym jej stracic;)

z gory dzieki za odpowiedz

Agroturystyka Turystyczny katalog Wakacje

Polecam www.katalog.agroturystyka.foxnet.pl

Twoj serwer był długo niedostępny

Mój? Nie mam nic wspólnego z foxnetem.

co mozna zrobic zeby wrocic?

Czekać. Jak długo? Zależy od G. Jeśli dostałeś filtr/ban, to bardzo długo. Jeśli nie, to do miesiąca wyniki powinny się ustabilizować.

Pozdr,

Z

tutaj nie chodzi o wyniki z google tylko o to ze mojej strony nie ma w google

jesli bot google nie bedzie jej dzisiaj odwiedzal to bedzie oznaczalo bana mam nadzieje ze tak niejest bo strona byla wysoko i generowala spory ruch;(

Agroturystyka Turystyczny katalog Wakacje

Polecam www.katalog.agroturystyka.foxnet.pl

Przeszedlem się troche po linkach prowadzących do tej strony. Wnioski:

1. Ludzie uważają Cie za spamera katalogów - patrz inny watek.

2. Wszystkie Twoje wpisy w katalogach są identyczne - nawiązanie do punktu 1.

3. Nie widziałem jeszcze aby ktoś dostał bana za identyczne anchory w linkach, ale zawsze musi być ten pierwszy raz :)

Jak tego uniknąć na przyszlość...

Wakacje Lato Wczasy Urlop Agroturystyka
Wakacje Lato Wczasy Urlop Agroturystyka na Wsi Wczasy nad Jeziorem Urlop Wakacje Lato Agroturystyka nad Jeziorem Wakacje nad Rzeką Lato Wczasy Wakacje Urlop Wakacje nad Jeziorem Agroturystyka

Wszystkie Twoje wpisy w qlwebach wyglądają tak samo, ponieważ podczas dodawania strony wpisujesz tylko adres, klikasz kilka razy "dalej" i strona dodaje się do katalogu z wpisami META. TO JEST ZŁE bo:

-wkurzasz tym właścicieli katalogów. Pole "opis" w katalogu jest po to, żeby tam opisać stronę, a nie po to żeby bezmyślnie walić słowa kluczowe z meta, jak to ma w zwyczaju qlweb.

-takim samym anchorem (Wakacje Lato Wczasy Urlop Agroturystyka) wkurzasz googla, bo przez to dostaje sie filtr (nie widziałem jeszcze bana, ale jak pisałem wcześniej - zawsze musi byćten pierwszy raz :) ).

Doskonałym rozwiązaniem sytuacji jest wysilenie się trochę, i modyfikowanie bzdurnych zawartości Meta które podaje qlweb. Opis strony możesz sobie zmontować tylko jeden (ale za to sensowny - bez słów kluczowych, bo one i tak nic nie dają) i wklejać go w każdy katalog. Natomiast "Tytuł" lekko modyfikuj przy każdym wpisie. Nie chodzi o to aby każdy wpis był inny, ale o to aby google nie znalazło nagle 150 linków z takim samym anchorem.

To chyba nie jest takie trudne?

Pozdr,

Z

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności