Skocz do zawartości

Czy można mieć filtr na frazę i jednocześnie...

wlserwis

Rekomendowane odpowiedzi

Czy można mieś filtr na frazę i jednocześnie nie mieć filtrów na wyrazy składowe tej frazy?

Np.

ładne panienki - odfiltrowane

ładne - nie odfiltrowane

panienki - nie odfiltrowane

Moje (skromne) obserwacje pokazują, że to jest możliwe (choć może nie całkiem logiczne).

Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia?

Czy Google szybciej karze za frazy (jest czulszy na ich częstość występowania w anchorach)

niz za pojedyńcze wyrazy?

Moje (skromne) obserwacje pokazują, że to jest możliwe (choć może nie całkiem logiczne).

Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia?

Mam dokładnie taką samą sytuację na chyba dwóch grupach DC.

Filtr na wyrażenie "prawo jazdy", na "prawo jazdy bielsko" mniejszy (ale zauważalny), natomiast na "prawo" oraz "jazdy" osobno nie testowałem szczegółowo (z wiadomych względów - popularność słowa "prawo").

Wiem że na "jazdy" gdzieś tam strona jest (chyba w top 20 albo 30), tak że filtr pochodzi najprawdopodobniej od słowa "prawo".

Pozdr,

Z

Czy można mieś filtr na frazę i jednocześnie nie mieć filtrów na wyrazy składowe tej frazy?

Potwierdzam, mam podobnie z tym że chyba puszcza, bo na komponenty nie odfiltrowuje a na frazę jest mocny filtr, bo jestem między 400-500 a powinienem być między 10-20 :-)

Pozdr,

Radek

Polecam nieruchomości Białystok

Nie tylko cv list motywacyjny na zamówienie

Jak najbardziej może być taka sytuacja.

Najłatwiej to sprawdzić w następujący sposób:

Gdy strony normalnie zajmowałyby 2 miejsca (jedno /strona główna/ + jedno "rozwinięte" /podstrona/), to zamiast tego przy frazie strona główna jest wysoko, a podstrona (z tej samej domeny) jest dużo niżej (20-100 miejsc niżej).

Opisana przeze mnie wyżej sytuacja jest spowodowana nienaturalnym przyrostem linków.

Pozdrawiam, J.

P.S. Dziś po polskiemu. :)

widziałem taką sama sytuacje.

serwery wirtualne - nie ma

serwery - jest

wirtualne - jest

Serio masz tak, że na składowe są filtry a na frazę nie ma?..

To wydaje się kompletnie nielogiczne...

A może jakimś wytłumaczeniem jest mała (mniejsza) popularność frazy w stosunku do składowych i co za tym idzie, łatwiejsze pozycjonowanie, dające wrażenie, że filtru nie ma? Inaczej mówiąc - gdyby nie filtry na składowe, to fraza byłaby jeszcze wyżej.

Mam dokładnie taką samą sytuację na chyba dwóch grupach DC.

Filtr na wyrażenie "prawo jazdy", na "prawo jazdy bielsko" mniejszy (ale zauważalny), natomiast na "prawo" oraz "jazdy" osobno nie testowałem szczegółowo (z wiadomych względów - popularność słowa "prawo").

Wiem że na "jazdy" gdzieś tam strona jest (chyba w top 20 albo 30), tak że filtr pochodzi najprawdopodobniej od słowa "prawo".

U mnie taki sam filtr w google na "prawo jazdy":

nauka jazdy - 8, nauka - 32

prawo jazdy - 282, prawo - 36, jazdy 15

Na "prawo jazdy chrzanów" mimo 5 miejsca na "chrzanów" musiałem sie porządnie namęczyć żeby wyjść na 1 miejsce.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności