Skocz do zawartości

Ahref.pl Katalog Stron

qgito

Rekomendowane odpowiedzi

Popełniłem kolejny wynalazek, narazie jeszcze testy i wersja beta, ale już puszczam...

Co z tego wyszło? Oceńcie sami. Wszelkie konstruktywne opinie i uwagi bardzo mile widziane. Wiadomo jak sie na coś patrzy setny raz to nie widać pewnych niedociągnięć, które łatwo zauważyć na pierwszy rzut oka.

Co do samego katalogu, to zamierzam dość mocno promować i przedewszystkim dbać o niego- zakrzaczeć sie na pewno nie zakrzaczy. Przyjmowane są ciekawe, dobrze opisane strony. Dodanie linku jest bezplatne. Linki bezpośrenie, bez "no follow", czekam teraz na update site w google bo niestety zalapal mi podstrony jak jeszcze nie bylem na mod_rewrite. Nowa domena wiec narazie PR=0 ;) ale mysle kwestia dwoch- trzech update i powinna być czworeczka- piąteczka, nie chce zbyt szybko, zeby nie zalapac sie na jakiegos sandboxa. Niedługo ruszy kilka kampani reklamowych. Ogólnie mam nadzieje, że katalog przypadnie Wam do gustu i chętnie będziecie z niego kożystać.

Wiem, że na tym etapie wymaga on jeszcze wiele pracy i poprawek, ale jak to mówią- nie od razu Rzym zbudowano ;)

Wiem też, że bardzo brakuje wyszukiwarki, ale sam niestety nie potrafie jej dorobić czekam więc na piotrka i update jego dzieła..

Tak wiec zapraszam do oceniania :)

Ahref.pl- Katalog Stron

Pozdrawiam

qgito

Bardzo ładna modyfikacja :).

Forum o siostrach Radwańskich RADWANSKIE.net: Agnieszka Radwańska, Urszula Radwańska - czyli siostry Radwańskie. Po kontuzji powraca Ula Radwańska.

Gry na OPCG.net to stare gry abandonware, do pobrania za darmo.

No nawet ładny, dodałem za Ciebie do mojego spisu :)

Sieć Katalogów Ahref.pl

Nie wiem czemu, ale tu już mi się źle kojarzy.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

• 3 tygodnie później...

Mineły dwa Tygodnie, więc mały update z informacjami :)

Ahref.pl- Katalog Główny przeszedł kilka kosmetycznych poprawek. Było update wskoczyła trójeczka. Ponieważ jednak PR staje się ostatnio mało miarodajnym wskaźnikiem dodałem też ostatnio statystyki katalogu tj. statystyki IP I BL oraz odwiedziny robotów na poszczegulnej podstonie.

Indexacja katalogu powoli idzie do przodu, mam troche problemy z google bo mimo iz wszystko wydawac sie powinno jest dobrze, bo jest i mod_rewrite i mapy i podlinkowany wewnatrz i zewnatrz zarowno do strony głównej jak i podston to katalog jest narazie zaindexowany w 50%, mysle ze jest to tez kwestia problemow ogolnej indexacji w google :P. Mam nadzieje jednak, że szybko reszte zassa ;).

Co do rozwoju, to dzis w nocy sieć Ahref.pl poszerzyła się o nowy Tematyczny Katalog Stron Turystycznych. Ciągle "beta" ale chętnie usłysze, co sądzicie ;). Co do Kategori to sam jeszcze nie wiem czy to będzie wyglądać, tak jak wygląda teraz. Zapraszam do dodawania swoich ciekawych stron o tematyce turystyka oraz proponowania kategori i podkategori :P. Ahref.pl jest i zawsze będzie moderowany, więc nie ma obaw o zakrzaczenie, czy zasmiecenie.

Zastanawiam się też nad przepieciem subdomeny turystyka na inny IP. Zawsze to troche większa moc. Nie jestem jednak pewien czy warto czy nie warto się w to bawić, więc narazie wszystko chyba jeszcze zostanie na jednym IP, może w przyszłości podziele katalog na kilka IP ;).

To co mógłbyś poprawić - to zwiększyć wielkość pola INPUT do wpisywania adresu sugerowanej strony.

Wpisuję https://www. i już jestem na 3/4 okienka INPUT ;)

kcs_kataloog_info.gif - katalog stron KCS promocja stron - dodaj ciekawą stronę

pks-katalog.gif - katalog stron PKS interesujące strony - dodaj interesującą stronę

Najlepsze miejsce dla e-mieszkańca powiatu piaseczyńskiego to serwis e-piaseczno i okolice

• 4 tygodnie później...

Czas leci, a ja sobie dalej skrobie i powoli poprawiam moj kochany katalog Ahref.pl :(.

Powiem szczerze, ze nie spodziewalelm sie ze tyle pracy jest przy moderacji katalogu, ale nie trace werwy do dalszego prowadzenia, a wrecz przeciwnie :).

Jakie nowosci w Ahref.pl? A powoli idzie do przodu. Poprawiłem troszke wygląd, szczeguły bo szczeguły, ale zawsze lepiej sie prezentuje :D. Mam nadzieje ze teraz jest czytelniej.

Idzie tez kilka kampani reklamowych, drobne bo drobne, ale zawsze troche ludzie przeplynie, moze ktos doda do zakladek ;).

Troche tez "pozycjonuje" (to mi idzie jednak powoli, bo nie lubie pozycjonowac, jezeli nie mam konkretnych fraz, a na fraze "katalog stron" nie ma sie co szarpac, bo szkoda czasu i pieniedzy. Moze kiedys, kiedys samo przyjdzie ;). Ogolnie trafik z dnia na dzien rosnie ;).

Google mnie tez w koncu laskawiej potraktowalo i pieknie zaindexowalo katalog głowny Ahref.pl (12 000 podstron), zreszta sporo sie nameczylem aby odpowienio ustawic linkowanie do katalogu ;)Katalog Turystyczny rowniez prawie w 100 % podstron jest zaindexowany.

Powstał też nowy katalog tematyczny Ahref.pl. Tym razem zająłem się tematyka motoryzacji. Przedstawiam:

Katalog Stron Motoryzacyjnych

Zapraszam jednocześnie do dodawania swoich stron o tematyce motoryzacyjnej do katalogu, jezeli nie ma odpowiedniej dla Ciebie kategori to ją zasugeruj, gdyz niestety nie jestem profesjonalista w każdej dziedzieni i nie wiem do konca, jakie dokladnie kategorie w danej tematyce są potrzebne, a jakie w sumie prawie wogole nie beda uzywane.

Zapraszam rowniez inne strony, jezeli jeszcze się nie dodały do katalogu Ahref.pl oraz turystyka.ahref.pl.

To tyle poprawek na chwile obecna, mam sporo planow jeszcze zwiazanych z katalogiem, sporo jeszcze do zrobienia jest. Na pewno RSS, na pewno wyszukiwarka (kurde zeby piotrek zdradzil kiedy planuje poscic nowsza wersje skryptu, to bym wiedzial czy czekac, czy wstawiac dodatki dodane przez Irka) i kilka innych pomyslow, ktorych na razie nie zdradzam. Caly czas mysle, o subdomenowych katalogach tematycznych na innym IP, ale sam nie wiem czy jest sens. Jezeli ktos ma w tym jakies doswiadczenie, czy warto to chetnie zapraszam na Priva.

Tak wiec dlubie, dlubie i mam nadzieje, ze z czasem katalog Ahref.pl stanie sie katalogiem, w ktorym kazdy bedzie wolal miec swoj link, niz go nie miec.

Jak zwykle zapraszam do wspolpracy inne katalogi, jednak jezeli masz gdzies tam postawiony swoj Qlweb, do ktorego zagladasz rasz na miesiac, albo i nie zagladasz, to lepiej do mnie nie pisz, bo nie z takimi katalogami chce wspolpracowac ;).

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności