Skocz do zawartości

Strefa czasowa ......

horacyleo

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie w końcu GA wprowadziło ustawienie strefy czasowej, ciekawe czy się będzie sprawdzać i nie bedzie przez to błędów.

IE to taki program, który pozwala na oglądanie internetu z Twojego komputera i odwrotnie...

Zmiana strefy czasowej nie działa wstecz, ma zastosowanie tylko do przodu czyli po zmianie powinno byc przy statystykach dziennych przesz kilka godzin powinno być zero zależnie od strefy którą używasz

IE to taki program, który pozwala na oglądanie internetu z Twojego komputera i odwrotnie...

• 1 miesiąc temu...

Jeżli masz zlinkowane z AdWords to automatycznie czas jest z AdWords a jak nie łączyłeś z AdWords to zaraz po zalogowaniu i masz coś takiego

New! View your reports in your local time zone.

Click the link below to set the time zone for all of your website profiles. You may also set the time zone for each of your profiles individually from your Profile Settings pages.

I pod tym klikamy na link "Set my time zone"

to by było na tyle :)

pozdro

Niestety nie mam czegoś takiego w samym G. Analysys, zaraz po zalogowaniu mam tylko:

" As part of our effort to expand system capacity.." w pomarańczowych kolorach. Jeśli zaloguję się do AdWords i przejdę do Analyticis również nic nie mam, i tam też nigdzie w ustawieniach nie mam informacji na temat strefy czasowej. Oba konta są nowe, Analytics jakieś 2 tygodnie a AdWords jakiś tydzień.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Może tak jeśli połączyłeś (zlinkowałeś) konto adwordsa a analytics (znaczy przy ustawionym języku angeilskim masz zagkładke analytics i po przejściu masz dostęp do Analaytics w "kolorze AdWords" czyli połaczyłeś) to skazany jesteś na czas jaki podaje AdWords z tego co wiem to masz czas google dla obu czyli PST Pacyfic czyli dziwny amerkyński, choć właśnie znalazłem to dla ustwień adwords https://adwords.google.com/support/bin/answ...&topic=0&type=f

czyli piszą że raz na początku można ustwaić tylko nigdzie nie pisze w panelu jaka jest strefa aktualnie ustawiona.

Całe życie się człowiek uczy ... poszedł mail do Google Adwords zobaczymy co oni na to czy są w stanie to jakoś zmienić bo nie ukrywam myślałem że czas dla AdWords jest z góry określny jako PST (GMT-8) a tu się okazuje że tak nie musi być..

Swoją drogą dla Google Analytics powinno się ustawiać tak jak wyżej pisałem lub też tu jest opisane https://www.google.com/support/analytics/bi...&topic=0&type=f

pozdrawiam

Łukasz

Can I change my time zone again later? No. Your time zone can be set only once.

No to jestem skazany, na ich czas, choć ciężko powiedzieć jaki to czas.

choć właśnie znalazłem to dla ustwień adwords https://adwords.google.com/support/bin/answ...&topic=0&type=f

Tego nie bardzo rozumię, teraz tych opcji nie mam i nie miałem, a nie przypominam sobie bym podczas instalacji wybierał strefę czasową. Jak również nie dokonywałem tego w późniejszym czasie.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Sprawa wyjaśniona przynajmniej na razie po rozmowie na czacie dostałem takiego maila:

It was a pleasure chatting with you earlier today. The Customer Time Zone

feature is not yet available, however, the good news is that we are

working diligently to offer this feature to all advertisers worldwide and

it is coming soon.

Once this feature becomes available, you will be notified promptly. Thank

you for your understanding.

If you have additional questions, please visit our Help Center at

https://adwords.google.com/support to find answers to many frequently

asked questions. Or, try our Learning Center at

https://www.google.com/adwords/learningcenter/ for self-paced lessons that

cover the scope of AdWords.

Czyli nie bawem będzie taka opcja ....

i jeszcze jeden mail potwierdzający

Thank you for your reply. As mentioned in the previous response, this feature is not yet available globally. The time zone of your account is currently set to Pacific Standard Time zone by default, but you will soon have an option to change this setting.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności