Skocz do zawartości

Duplicate content

Rekomendowane odpowiedzi

Przeglądałem sobie strony i zobaczyłem, że na stronie https://pliki.pl linkują do takiej samej strony dostępnej spod innej domeny... - https://www.wwwpliki.eu - oni chcą dostać bana za duplicate content czy mi się wydaje? :|

Tak, tak, tak : ) super darmowe programy i inne rzeczy - freedownload. Nie musisz tego czytać bo i tak wiesz o co chodzi z tą sygnaturką ;)

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Każdy ma prawo do Bana ;)

Jeśli nowa domena przetrwa 4-5 tyg. od indexacji to tylko z powodu nabycia jej w ERZE:)

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki!

Witam!

Przeglądałem sobie strony i zobaczyłem, że na stronie https://pliki.pl linkują do takiej samej strony dostępnej spod innej domeny... - https://www.wwwpliki.eu - oni chcą dostać bana za duplicate content czy mi się wydaje? :|

Hmm, dla mnie to nieco dziwne, czy można w tym przypadku mówić o duplicate content?

Mam wrażenie, że powyższy przykład ukazuje jedną i tę samą treść strony, ale i ten sam fizyczny plik z treścią dostępny po prostu z dwóch domen.

Krótko mówiąc - proszę o poprawienie mnie jeśli się mylę:

- jeśli kilka adresów domen kieruje do tego samego pliku na tym samym serwerze, to chyba nie można mówić o duplicate content, np.:

strona na serwerze x o nazwie index.php, pod serwer x podpięto domeny www.x.pl, www.y.pl, www.z.pl

Bez względu na wpisanie domeny (x|y|z) ładowana jest jedna i ta sama strona i jeden i ten sam kontent - więc chyba nie mamy tutaj do czynienia z duplikowaniem kontentu? Jeśli jednak tak jest to bezcelowe byłoby kupowanie kilku domen - a to przecież częsta praktyka....

- jeśli każda z domen kieruje do innej strony, ale zawierajacej tą samą treśc, np. x.pl do index.php na serwerze x, y.pl do index.php na serwerze y, z analogicznie - to wtedy chyba dopiero mamy doczynienia z duplicate content?

Jestem ciekawy Waszych opinii...

chr

Zobaczymy co google zrobi... Może ich wywali z indexu, A co do duplicate content to ja osobiście robie przekierowanie 301 nawet dla tej samej domeny dostępnej spod www. i bez www. - np. x.pl i i www.x.pl prowadzą do strony pozycjonowanej... no i w anchorach pojawia się tylko strona pozycjonowana : )

Tak, tak, tak : ) super darmowe programy i inne rzeczy - freedownload. Nie musisz tego czytać bo i tak wiesz o co chodzi z tą sygnaturką ;)

Spotkal sie ktos z banem za duplicate content?

Nie dobijaj mnie.

Znasz jakieś konkretne przypadgki gdzie 2-3 domeny wskazywały na ten sam index [strone] i utrzymały się tak latami ?

Rozumiem, że chodzi o 100% Duplikat lub conajmniej w 98%.

- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

co do duplicate content to ja osobiście robie przekierowanie 301 nawet dla tej samej domeny dostępnej spod www. i bez www. - np. x.pl i i www.x.pl prowadzą do strony pozycjonowanej... no i w anchorach pojawia się tylko strona pozycjonowana : )

Dla mnie jest to problem.

Ja dla wersji x.pl (bez www) mam PR4, dla wersji www.x.pl ma PR5, tymczasem bezpośrednio na mojej stronie linkuję wewnętrznie zawsze bez www. Chciałbym by inni tez tak linkowali, bo promowane jest logo x.pl, a nie www.x.pl.

W chwili obecnej nie tłumaczę www.x.pl na x.pl, bo trochę sie tego kroku boję... z drugiej zas strony zastanawiam się nad tak dziwnie rozłożonym PR...

Sądzę, że tego rodzaju kwestia (z www i bez www) nie może być brana pod uwagę pod kątem duplicate content, bowiem patrząc czysto logicznie, jesli mam zarejestrowana domenę x.pl, to nie jest możłiwe by pod www.x.pl był content kogoś innego (to ta sama domena).

Jeśli miałbym wykonywac jakieś ruchy to z www.x.pl na x.pl, tylko nie wiem jak to się odbije na PR....

Co o tym sądzicie?

chr.

Ja mam 2 domeny skierowane na ten sam index, na tym samym serwerze.

Sytuacja trwa już od ok. 2 lat i nie mam z tym żednych problemów.

Pod niektóre słowa kluczowe google pokazuje jedna domenę, a pod inne druga. (W zaleznosci od linkow z danymi anchorami)

Mialem tez sytuacje, gdy przez chwile pod jedno slowo kluczowe google pokazywalo obie, ale tak bylo krotko.

Podsumowujac...

Moim zdaniem nie ma mowy o duplicat content, gdy 2 domeny wskazuja na to samo miejsce.

Podsumowujac...

Moim zdaniem nie ma mowy o duplicat content, gdy 2 domeny wskazuja na to samo miejsce.

Również mam kilka domen wskazujących na ten sam index - [Multisites] - czyli mają inną wartość.

Mowa tu domenach wskazujących na ten sam index bez modyfikacji - czyli w 100% Duplikat.

Ps. Pochwal się tymi domenami to wyciągniemy wnioski.......

Mam domen glowna i subdomene wskazujaca na to samo miesce od ponad roku. Nic si enei dizeje, Czasem wyswietlaja sie 3 moje linki n ajednej SERP. Probuje to jakos wyleczyc bo sam uwazam ze to bajzel ale nigdy nie mam czasu. A przydalo by sie bo strona ma 1k unikatowych dziennie.

Mało konkurencję jaką obserwuje maja chyba z 30 tych samych demon kropka w kropke zero zmian. Wszystkie linkują miedzy sobą. Oni mają chyba taka politykę bo co chwilę dokupują nowe domeny z innym anchorem w domenie. I maja się dobrze. Tak ze Ban za duplikat na domenach to tylko mit. To tylko jeden przykład a znam wiele.

Również mam kilka domen wskazujących na ten sam index - [Multisites] - czyli mają inną wartość.

Mowa tu domenach wskazujących na ten sam index bez modyfikacji - czyli w 100% Duplikat.

Ps. Pochwal się tymi domenami to wyciągniemy wnioski.......

Domeny zostawie dla siebie :).

Ale moim zdaniem to calkiem normalna sytuacja i nie mozna tu mowic o duplicate content.

Przykladowo wiele firm ma domeny w stylu: firma.pl oraz firma.com.pl, ktore wskazuje w to samo miejsce.

Biorac pod uwage, ze dana firma otrzymuje linki naturalnie to wiadomo, ze znajdzie sie kilka do obydwu domen.

Tak jest wlasnie miedzy innymi w moim przypadku. tj 2 domeny i ten sam index. I nie mam zadnych problemow z duplicate content.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności